Karja Výborný je tohle. Marinovaná cuketa.
Dělala jsem to hodněkrát, s různýma obměnama.
Karja Výborný je tohle. Marinovaná cuketa.
Dělala jsem to hodněkrát, s různýma obměnama.
Dadoo Ja nakonec udelam tu musaku, cuketka pise dve hodiny pripravy, ale to je amater, ja to stahnu:-D:-D
Karja Musaku dělám lilkovou, jenom lilky, žádné brambory, ani cuketa. A to ji miluju.
Je to trochu pracný, to je pravda, ale boží jídlo!
Když jsou italské dny v Lidlu, mívají tam bešamelovou omáčku v krabičce. Už jsem ji párkrát zkusila a je výborná! A trochu ušetří čas i práci. Jako rychlovka super!

Já opět vyhodím z lednice lilek, protože ho prostě nemám kdy udělat ![]()
Ještě jeden tip na cuketu - přímo z pera autora:
Cuketová roláda
Moc se s tim nepatlám, nastrouhám cuketu, vokořenim jako na bramborák, udělám těsto, naleju na pomaštěnej pečící papír, pokreju co mám doma a strčim do rozhajcovaný trouby. cca za 20 minut vytáhnu, chytim za papír a vono se to samo sroluje. A nosí se na stůl.

Vanilkovo-moka zmrzlina s malinama a ostruzinama je super! Salko netreba

Dadoo Aha, aha, zajimavy typ, ale zrovna besamel me tolik nedrazdi, ja se s nim moc neparu, to spis to predsmazovani;-)
paktofonika Tak se tam urcite vydej, nejlip s nekym, kdo vi kam jit nebo treba jde sehnat info na netu, netusim. Me tam parkrat vyvedl kamarad, co je tam pecenej varenej, s jasnymi instrukcemi, dej si tohle a tohle, coz je pro me idealni:-D
Budem sa tam teda musieť vydať zo sprievodcom, nerada by som tam blúdila. A pri mojom šťastí by som si určite vybrala to najhoršie co tam majú ![]()
Jediný místo, kam sem zatím dokázala uplatnit kadeřávek, je vývar. Je to dobrý, ale tam se šoupne jeden lupen. Co se zbytkem, nevím.
delám z kadeřávku salát
kadeřávek pomačkat v míse s olivovým olejem (tak 3-4 lžíce) a přidat uvařenou quinou+ sušené brusinky+slunečnicová semínka (nebo v DM prodávají směs oříšků a semínek na salát), zakápnout balsamicem, sůl + pepř z mlýnku (hrubě mletý), promíchat a sníst
paktofonika No tam snad neco vylozene hroznyho snad nebude, tam ji hlavne ta mistni komunita jsem pochopila;-). A aspon tam nakoupis na dalsi vareni, a vybec to poznas a pak vyrazis sama. Prave ten kamos tam jeden cas chodil kazdej vikend na obed:-D
Karja Skoda len, že dostupnosť nie je lepšia.
clothilde děkuju za tip ;)
Karja Já jsem teď dostalataky cukety v práci asi 3. Mimo cukeťáků na plechu v troubě jsem z nich vyzkoušela i pizzu a sladké knedlíky Kupodivu se vše snědlo.
mně tady ty recepty, kam všude narvat cuketu, úplně připomínaj noční můry z dětství, kdy jsme měli ty cukiny na chalupě a než se tam za tejden dojelo, narostly do tady těch strašnejch rozměrů typu 7 kilo, pak to všichni zoufale rvali do bábovek a do bramboráků a nikdo to nechtěl.
Potrefenáhusa Tak já to mám naštěstí ráda. Ostatním to nenutím, ale většinou se do toho nakonec pustí sami
. Když jsem byla malá, tak jsem to taky nesnášela a většinou následovaly dýně
, který teď mám taky ráda.
Renusatko já mám cuketu taky ráda, ale jednu malou, ne když se valí deset kilo každej tejden
Potrefenáhusa Tak ono je to tak se vším. Pokud to nekupuješ a máš to na zahradě, tak se to jí, když to je. Stejně jako cukety se letos řešily meruňky, loni jahody. Pokud by mi to někdo cpal a nechtěla bych to, tak si to nevezmu, pokud si nedá říct, tak je s klidným svědomím vyhodím. Já třeba ty cukety můžu mít kždý den, tak si je vezmu ráda.
Renusatko já vim, no, mě čeká ještě rakytník a švestky
Potrefenáhusa
jo švestky u nás budou taky.
Renusatko mi jeste porad co delat s hroznama![]()
já cukety miluju od malička, je teda fakt, že netuším, co se dělalo s nadúrodou, která se určitě některé roky přihodila, ale určitě mně to nenutili jíst, tak proto možná ta nehynoucí láska :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.