Karja pravda, na rodicovsky uz jen ta kase s parkem! Ale teda nezavidim ze nemaste Lidl, nevim kde bych jinak nakupovala ryby.
Jídlo a vaření
Sorry brouku, já na to sladký moc nejsem, takže jsem ten koláč snad v životě nejedla a vůbec nevim co v něm je, a jak se dělá už vůbec ne.
V Lidlu maj ale jen takový malý porce toho lososa... já ho kupuju i v Tescu (kde maj rybí pult s čerstvejma) páč musim vzít celej ten plát, půl ryby - mladej pán ho miluje a je hrozně žravej
(naštěstí na něj nechodí každej tejden, žejo)
711990 My je moc nekupujeme, tak to nevadi:-D:-D Ne tata I sambo jsou rybari, takze kupujeme jen toho lososa. Ale Lidl je dobrej no, jako obcas tam zajedu, na akce, ze jo, ale na nakupy cerstvych veci to bohuzel neni.
barbucha Jasne, chodi na nej jen po vejplate:-D
Mojí! ![]()
barbucha tos mě teda ale zklamala s tim koláčem
barbucha v nasem prave ted meli ten obr plat! A za sranda cenu, fakt snad 250kc/kg...
No já když už s jabkama, tak jedině štrůdl... a z těch jejich si dám vobčas jen toho skořicovýho šneka a princess tortu, jinak jdu po slanejch ![]()
Ani zřítelnice, která ráda peče, se nemůžu zeptat - ta vyrábí spíš čokoládový zákusky a la vraž do toho metrák čokolády a pět kilo másla ![]()
To nikde neni příčetnej recept?
Potrefenáhusa tohle to není? https://www.ikea.com/ms/cs_CZ/img/store_images/recept.pdf
Ja ten kolac z Ikea vubec neznam... vypada to, ze tam je nejaky krem, ale to v tom origo receptu neni.
Mam recept na vyborny jablecny kolac, je tam mandlový krém (mouku do krému nedávám).
Lamicka ten už jsem dělala a furt to nějak neni ono (asi tam dávaj nějakou tajnou esenci, nějakej glutamát pro koláče :-))
Ale jak jsem viděla ten obrázek, tak mám hroznou slinu na takový ten dort, co se dělá i dětem, že podušený jablka proložený piškotama. Meh.
Aranel to dělala babička ![]()
mám v tašce dva pudinky, šlehačku a kysanou smetanu, tak něco z toho asi bude
Potrefenáhusa Jo jo, babička.
Myslím do těch jablek právě míchala pudink, aby... nevím co. Šlehačka byla jen úplně výjimečně ![]()
Aranel jo, pudink se tam dával právě
ale von se dává i tady do těch lineckejch jablkovejch, asi aby to trochu zklihovatělo
ještě pátrám po jedný buchtě, co jsem měla v irsku, chutnalo to něco jako anglickej vánoční pudink, našla jsem recepty na něco, co se jmenuje Irish barmbrack, tea brack, nebo jenom brack....tak jsem nakonec o víkendu udělala českej klasickej perník na plech s rozinkama namočenejma v rumu a jaký to bylo dobrý
Aranel Ano, pudink se povařil s jsblky.
Říkalo se tomu Mokrej pes.
no,jasne,ze uz rozvaruju jablka...![]()
piskoty nemam,maslovy susenky sem nahradila spekulatius....
Lamicka Magráta Ounz ja jen koukala na proces a nehnula ani prstem, moc dobry to bylo.
Karja ten pastinak na kostky a varis ve smetane na slehani pak to v tom rozmackas nebo rozmixujes, paradni to je.
Potrefenáhusa bramboracku s houbama jsem delala ted podle cuketky a byla moc dobra, v podstate stejne ji delavala babicka.
711990 mnam celej flak z lososa! Ja to vycpu koprem a upecu, k tomu smashed potatoes a domaci majoneza s pazitkou,
0zero7 Jj, ale florentyna tam má takovou divnou verzi jak pro deti, kde se místo jisky rozmixuje kus brambor s mrkví
Potrefenáhusa eeeeeeee
ja jsem tu jeji nikdy nezkousela.
0zero7 JJ, flák lososa :-) teda nebalim, posypu růžovým pepřem a mořskou solí, zespoda vycpu koprem, shora okapu bohatě citronem a troškou olivového oleje a frknu pod gril. Třistazmísta lahůdka pro spoustu lidí. Ale teda chce to fakt skoro půlku ryby :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY