0zero7 Já ho taky kupuju. není čas na hrdinství ![]()
Jídlo a vaření
Ounz To vypada bozsky, to ukazu mame. Ona umi jen nejak pletenou zvlast na patra, dava tam spejle a jako obcas se ji to dost rozjede.
Nemáte někdo recept na opravdu dobrou vánočku - ne ale kváskovou. Prostě kynutou z droždí.
Manžel ji má hrozně rád, tak bych upekla taky. Když už nepeču to cukroví..
Dadoo http://www.pradobroty.cz/2015/01/vanocka-z-kynuteho-testa.html
Pokud mohu, tak tato - mnohokrát vyzkoušená, a je dokonalá.
Zrovna jsem je vytáhla z trouby ![]()

Dadoo mam overenou tuhle s tangzhongem.A rozhodne vyuzij kynuti v chladu. Testo je pak jak modelina a krasne se s nim pracuje.
711990 děkuju si hodná, já ho rozjetej i mam, jak peču ty valnočky, ale peču teď dost chlebů a vánoček pro známý, do toho cukroví a práce, už to nenatlačim do rozvrhu a do lednice a do trouby ![]()
Karja To sem dělala dřív tu patrovou, kdyžtak mamce najdi ty cuketkovo stránky, může sjet video pletení 2-9 ![]()
Používáte prosím někdo metodu sous vide (vaření ve vakuu při nízké teplotě)? Se přiznám, že jsem se o tom teprve dozvěděla, vůbec to neznám, a zaujalo mě to. Tak by mě zajímalo, jestli s tím má někdo pozitivní zkušenost?
0zero7 ještě na ty krájený jablka, mandle, ořechy a skořici nastrouhej citr.kůru a poklaď plátky másla. To jsem kdysi viděla na Slovensku a fakt je to dobrý, nikdy jsem to dřív nedělala, páč listový tešto je mastný dost, ale je to znát.
stes uz je hotovej. Priste zkusim. Maslo jssm dala do strouhanky a oprancila a dala liskace
0zero7 jo, a ještě tedy na příště rozinky a ořechy vylouhovat v rumu.
a dobrou chuť
nonemy já s tím mám dobrou zkušenost jako konzument, doma ne, protože je to vždy na dlouho a odejít od toho bych se zase bála, resp, neměla bych dobrej pocit...
Takže! Těsto z Delmartu, jablka jakýkoli, cukr vůbec, lískový ořechy nebo mandle, nastrouhat, smíchat se skořicí a nazdar, když nejsem líná, koupim šlehačku...teda když jsem nebyLA...koupiLA...už na to kašlu![]()
Ounz no jasny, s chlebama a vanockama je to pak slozity kombinovat:))
nonemy Pozitivní zkušenost mám, jako jedlík. Ale pořizovat si vakuovačku a hrnec s termostatem domů.... na to to myslím není. Párkrát je to fajn, ale mám pocit, že se tam nedá mnoho vymyslet. Strašně to letělo před pár lety.
711990 Právě ![]()
nonemy Do sous vide se zbláznil muž, kdyz jedl takhle upravené maso někde na firemní grilovačce. Máme začátečnickou sadu z Lidlu. Maso je nádherně křehké, muž ho pak už nijak neupravuje, já mu radši ještě dodám kůrčičku na grilu (nejlíp z našeho testování dopadla vepřová panenka). Sadu občas půjčujeme kamarádům, jinak to podle mě byla spíš zbytečná investice.
Ounz Urcite, ja ji jen predam navod a babo porad si sama. Ona dela moc dobre, ale normalne z drozdi, tak ted to bude mit spickove.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY