MP Marge tak přeju ať to vyjde! :)
Jídlo a vaření
Ounz Diky ![]()
Dneska privezla maminka vanocku a vajecnak ![]()

letos budu myslim prvni:-)
takzeeee:
nalev z vody, citronu, cukru, soli. okurek, jablko, celer mrkev petrzel. cibulka najemno. brambory. dobry olej bez prichuti. volitelne vajicko, majoneza
:P

viktorka_od splavu to nepla, ještě není štědrej den!
Lamicka Krásná
Ounz u nas bude uz zitra![]()
viktorka_od splavu Jasne ![]()
Nemáte někdo tip na salát z brambor, kterej 1) není klasickej vánoční, 2) můžu ho připravit trochu dopředu a skladovat v lednici a 3) není v něm majonéza? Měla jsem původně v plánu tu klasiku, ale nakonec mi to nepřijde jako dobrej nápad, protože nám určitě nabalí v krabičce moji i přítelovi rodiče a budem ho mít plnou lednici stejně, ale zas brambory už mám nakoupený, tak že bych si střihla nějakou alternativu...
Ounz opravdu. jinak bych ho tak dopredu nedelala.
Karoleena rozhodne vidensky!
https://fresh.iprima.cz/jak-na-to/vidensky-bramborovy-salat-lehky-soused-bez-majonezy
viktorka_od splavu to nebyl projev nedůvěry! Jen přitakání..my ho zas máme až 26.´ je to mobilní svátek..
Karoleena my delame tzv.letni bramborovy, z balkanu. Brambory uvaris a nakostickujes jako na normalni salat a pak opepris, osolis a pomichas s olivovym.olejem a troskou vin.octa. A pak se vmicha hladkolista petrzel nasekana a cibule. Nebo pro odpurce petrzele(ja) se do nej vmicha polnicek. Da se skladovat v lednici, vydrzi a polnicek se da vmichat vzdycky cerstve.
Karoleena Já ten videnskej miluju, ale do zásoby bych ho nedělala, je v něm cibule, a ta se hrozne rychle rozkládá (já to nerada už po par hodinách)
Dotaz za pekarky. Delala jsem chleba bez hneteni podle cuketky a nenakynul mi asi dost. Grrr. Dala jsem pul kila chlebove mouky, vodu. Kmin. Ocet. Suseny instantni drozdi- mozna mi vlitlo vic nez 4g (tak 6 topuju). Sul.
Nechala jsem kynout cca 17 hodin. Prelozila a dalsi dve. Hajzlik se nechtel odlepit od uterky. No dala jsem ho I tak do trouby. Kde se stala chyba? Voni teda hezky. Mozna zkusim koupit drozi Novy. Mam cesky a maji tady mistni. Ale asi to samo. Maj obyc a instantni taky. Zd bych zkusila druhej
Taky bych řekla vídeňský s vývarem, ale pro mě je nejlepší čerstvě udělaný, neumím si ho vůbec představit, když projde lednicí. Mám to tak se všemi saláty, ale s tímhle nejvíc.
0zero7 tjo ja ho dlouho nedelala, ale ted mam prave testo v lednici
450g mouky, vodu, suseny kvasnice a suseny kvasek, sul kmin. zitra pecu tak jsem zvedava, ale zatim se vzdy povedl. zadny ocet teda.
0zero7 Já z droždí nepecu vůbec, ale mohlo bejt starý nebo byl moc v chladu nebo naopak kynul moc dlouho a prekynul
Karoleena Já miluju netradiční bramborový s kysanou smetanou a koprem.
A nebo bez té zakysanky, jenom s olejem (ev. i plátky čerstvé okurky)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY