Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 00:42

Dadoo Děkuju, asi mám stejný pocit.  

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 01:03

Měla jsem v plánu dát sem po všech těch bezdomovcích, hřbitovech a opuštěných dětech něco veselého, ale dnešní ráno nás zastihlo smutné a nepřipravené na změnu. Mám tady proto zajímavé umělecké dílo, moc bych ho chtěla vidět, ale je na malém ostrově Awashima, takže nevím, jestli se mi to někdy podaří. Fotky jsou tedy stažené z internetu.

The Missing Post Office je "pošta", kde se shromažďují nedoručitelné dopisy. Kdokoli sem může poslat vzkaz, nejlépe na pohlednici. Sídlí v dřevěné budově bývalé pošty a jde vlastně o zhruba stovku poštovních schránek, které jsou spojené dráty a volně "plují" ve vzduchu. Myšlenka vychází z toho, že dopis bez adresy nemůže být někde trvale uložen, ale stále pluje a hledá adresáta. 

Missing Post Office přijímá poštu z celého světa. Mezi adresáty patří dávné lásky, budoucí potomci a nejčastější jsou pochopitelně dopisy zesnulým. Zásilky jsou volně uložené ve schránkách a kdokoli si je může číst. Pokud nabydete dojmu, že je určená vám, můžete si ji odnést domů...

Kdybyste někdo potřeboval adresu, napište mi. 

Offline Sweet Potato
39924 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 07:53

Garfie Missing post office.

Online moora
8658 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 09:26

Garfie jee, to je hezky a zajimavy

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 10:10

Garfie Teda tak tohle mě rozbrečelo...

Online Miru
16581 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 10:15

Garfie 

Offline Catherinne
10750 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 10:20

Garfie to je krásný jen si přeju, abych dlouho takovou poštu nepotřebovala

Offline continuity
42322 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 23:31

Garfie ty schránky jsou super. To je nádherný nápad. 

Což mi připomnělo, že máme na Chopku v časové kapsli dopisy. Ještě 11 let.

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 12. zaří 2022 06:32

continuity  To je super nápad! Kdysi jsem někde četla, že v Japonsku je zvykem, že si holčičky v cca devíti letech píšou dopis samy sobě jako dospělé a pak jim to v určitém věku (v dospělosti) rodiče předají, ale ptala jsem se na to a nikdo ten zvyk nezná, tak nevím.

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 12. zaří 2022 06:35

A já dvě malé radosti, jedna z obchodu v Yokohamě

A druhé se mi pořád nechce věřit...ani vy neuvěříte, co jsme viděli včera večer z naší terasy....

Nemůžu pochopit, že jse si jí nevšimli nikdy dřív!!! 

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 12. zaří 2022 06:52

A konečně taky uzavřu naši letní dovolenou, cestou do poslední destinace jsem vymyslela odbočku za krásnou šintoistickou svatyní Tosho-gu, patří mezi "národní poklady Japonska", pochází z počátku 17. století a stojí na hoře Kumo, která má sice jen něco přes 200 metrů, ale je pořádně strmá, takže v 35 stupních byl výšlap opravdová lahůdka, ostatní účastníci zájezdu mě dost proklínali, ale stálo to za to! 

Schody, aby se vůbec dalo vyjít nahoru

A odměna

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 12. zaří 2022 06:55

Soudky od obětního saké

Krásně zdobené bambusové podpěry

A nakonec naprostá kuriozita, výstavka transformerů a modelů, to jsem v chrámu v životě neviděla, asi je některý ze zdejších mnichů sběratel nebo modelář!

Musela jsem si to vyfotit i s kusem chrámu, jinak bych tomu už sama za rok nevěřila! 

Offline continuity
42322 příspěvků moje polička 12. zaří 2022 07:24

Garfie mniši sběratele super.

Offline Sweet Potato
39924 příspěvků moje polička 12. zaří 2022 09:08
Reakce na Garfie:

A já dvě malé radosti, jedna z obchodu v Yokohamě

A druhé se mi pořád nechce věřit...ani vy neuvěříte, co jsme viděli včera večer z naší terasy....

Nemůžu pochopit, že jse si jí nevšimli nikdy dřív!!! 

​Ona se prý ráda schovává. Nachystala si pro vás krásné překvapení.

Online moora
8658 příspěvků moje polička 12. zaří 2022 09:14

Garfie svatyne super a fudzi hnedle zvyšuje hodnotu vaseho bydleni, resp. uz neni drahy :))

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 12. zaří 2022 09:20

moora  Přesně to byla moje reakce! 

Sweet Potato Jojo, už jsem tady psala, jak kdysi zmizela doslova než jsem vytáhla foťák. :-)

Ale stejně nechápu, že jsme ji nezaregistrovali dřív, vždyť už tu bydlíme dva měsíce! (všimnul si jí syn)

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 12. zaří 2022 09:23

Garfie svatyne je nadherna a mnich-modelar me pobavil. Ale ty schody, uf!

Fudzi San je krasne prekvapeni, jak je to k ni od vas daleko?

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 12. zaří 2022 09:32

Kokoska Hodila jsem si to do mapy a je to přes 80 kilometrů vzdušnou čarou (a 122 po zemi). :-)

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 12. zaří 2022 09:42

Garfie oni pisou, ze je videt z Tokia, no my ji nevideli ani z toho vyhlidkovyho jezera Hakone. Vsadim se, ze ted budes kazdy den koukat, jestli je tam!

Ja jsem teprv nedavno zjistila, ze pri ceste od mamy do Prahy je z jednoho kopce videt Krkonose. Byla nejaka mimoradne dobra viditelnost a slaby provoz, tak jsem mela cas se rozhlidnout. Doufam, ze se tam jednou nevymelu, protoze ted to samozrejme pokazdy sleduju. Vzdusnou carou to muze byt taky tak 80-90 km.

Online SunEclipse
3446 příspěvků moje polička 12. zaří 2022 09:46

Kokoska Krkonoše jsou při čistém vzduchu vidět z letiště a okolí, pozorováno na vlastní oči