Mulen
tak to je přesný!
Postřehy z Japonska
Garfie naštěstí je ta keramika levnější jak piano![]()
Garfie ja uz se tesim, at budeme vyrabet cokoli! ![]()
Pryč od mých šílených výtvorů, jak jim říkala babička Betty MacDonaldové, trpaslíci? ![]()
Do restaurací dorazilo podzimní menu a je to radost pohledět! Objevili jsme skvělou novou rybí restauraci na stanici v Jokohamě, mají super výzdobu!

To v misce vlevo je chobotnice s wasabi, velká pochoutka!

A hele, další kurz máme vyřešený a to se vám doufám bude líbit, protože já jsem nadšená! Dokonce jsem tam protekčně!
Asi se nakonec vyplatilo rozbíjet talíře, dnes na ranní rodičovské kávě se ke mě nenápadně přitočila paní, která ve škole organizuje tady ty kurzy pro rodiče a vysloveně potají se mě ptala, jestli bych měla na začátku prosince zájem o kurz výuky wagashi (typické japonské sladkosti, které se jí při čajovém obřadu), že to učí paní, která vede kurzy v Tokyu, strašně drahé, ale pro nás to udělá za přátelskou cenu....tak já že jasně a ona, ok, píšu si Garfie...na papíru měla kromě mě dvě jména.
Na stránkách školy to ještě vůbec není.
Navíc jsem se dnes seznámila s Japonkou, která je ve škole nová, přistěhovali se z USA a ta v Americe vedla kurzy oblékání kimona, takže jsem ji přemluvila, ať se přihlásí a od ledna otevře kurz ve škole, tak prý že jo!
Garfie To je super ty kurzy. Prosím foť a piš.
Garfietak mne sa napríklad vylozene pacil kurz s rozbijanim misiek a následné lepenie, to by mi aj išlo. Tesim sa na kurz peceniay a to kimono ma teda zaujíma tiež. Jo a obrazy oba saxmi paciay, tie by som na stenach doma uplatnila. Šikovná si, dievča.
Garfie nebude to wagashi z fazoli? Na kimona se tesim!
Kokoska
No tak beztak se tam nějaké ty fazole uplatní...i když to wagashi je takové "lepší", je to vysloveně slavnostní, ne jako nějaké obyčejné venkovské mochi.
Podrobnosti nevím, ještě to není vůbec vyvěšené na zapsání, tam vždycky bývají nějaké detaily.
Hlavně doufám, že to kimono bude v nějaký rozumný čas, kdy nic jiného nemám!
Garfie koukala jsem na internet, to jsou uplna umelecka dila!

Kokoska
Je to krásné a asi paní bude dělat něco takového. Nicméně moje výtvory si asi všichni dovedeme představit! ![]()
Garfie tyhle další kurzy vypadají skvěle.
Už si tam štamgast s protekcí, to je taky dobře.
Garfie to das, nektere jsou asi jen ruzne promacknute a poryhovane knedlicky. A tu modrou rolku s parkem (urcite fazolovym!) udelas razdva! Hodne delaji ty barvy. A zajimalo by me to testo, doufam ze se podelis o navod. To by bylo vanocni cukrovi!
Garfie to je paradni, na to se moc tesime!
continuity
To je dobrá pozice, ony ty kurzy bývají pro max. 10 lidí, často je to rozebrané, než se stačíš vzpamatovat.
Kokoska Jasně, budu sdílet! Myslím, žeto bude hodně rýžové těsto, často se tam pak přidává třeba zelený čaj, no uvidím, je to myslím hned 1. nebo 2.prosince.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje