Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 12:04

Kokoska Ten brutalistní kostel je úžasný, i když brutalismus ráda nemám. To světlo v interiéru

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 12:10

andulka01 no, krasny. 

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 12:32

continuity Jenomže to je zrovna v Japonsku téměř nemožné, oni mají dost přísnou přistěhovaleckou politiku, o to snáz, že jde o ostrov. Práci bez povolení ti tu nedá nikdo a získat pracovní povolení není sranda. I to postavení je tady trochu horší, znám Korejce, co je tady narozený už ve třetí generaci a pořád je "Korejec", má pořád jen dlouhodobý pobyt. 

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 12:39

Kokoska Ten kostel je super! A namám ho ani tak daleko, musím si tam někdy zajet. Ale kdybych šla náhodně kolem, určitě by mě nepřilákal. :-(

Offline mitford sister
1691 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 13:02

Kokoska nádhernej kousek!

Offline brrr
12260 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 13:57

Kokoska Ten první je úžasný, bylo by super, kdyby nám ho Garfie pořádně nafotila

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 14:12

Garfie ne, vůbec jsem nemyslela nějaký "nátlak"  na účast rodičů.

Jen mě to prostě zaujalo, prozoze tady to neexistuje.

continuity jasný, rozumím a chápu.

Offline continuity
42330 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 14:18

Garfie

No to jsou přesně ty všechny okolnosti. Pro manželky expatu je to myslim celkem složité všude. Takové Švýcarsko není na tom zas o tolik lépe, co se přístupu k cizincům týká. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 14:27

continuity Tohle je zajimave, svagrova pracovala par let v Cine. Vlastne jsem se nezeptala, jestli by tam eventualne vubec smela mit partnera. Asi ano, z realne Ciny stejne nejspis skoro noc nevidela a koncern zajistoval takove "mesto ve meste".

Offline continuity
42330 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 14:32

Jos kamarád je ve Švédsku s manželkou ( ona je ten expat) a v místě práci zkraje neměl a dělal pro původního zaměstnavatele tady. Zkusím zjistit, jak to mají teď. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 14:37

continuity Ta Skandinavie bude asi kapku jina. Kamaradi byli ve Finsku (ona na ambasade) a pro vsechny to bylo velmi rozvijejici. Nicmene jeji muz uz dlouho pracuje v Norsku (ted uz na HO), takze jemu je jedno, kde zrovna jsou. Ale treba Cina bude dost specificka..

Offline continuity
42330 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 14:39

Jos tak ono to asi vždy obohatí celou rodinu. Ale ani ve chvíli, kdy tam nejsou žádné administrativní překážky, může byt pro toho druhého partnera hledání práce v místě vcelku obtížné. 

Offline Sweet Potato
39936 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 14:41

Dadoo Naše holky chodily do mezinárodní školky, zachraniční matky (vesměs nepracující), taky bývaly hrozně aktivní a iniciativní.

Offline Karja
44192 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 20:21

Sweet Potato No jasneze, protože něco dělat musej. Chci bejt manželka expata, ale sambo říkal, že jediná práce v zahraničí, kterou by dělal, je sekání trávníku na stadionu Barcelony...no to nás neuživí a ve Španělsku by mě jistě hnal do práce:-D.

Jos Moje spolužačka z oboru jela na dva roky na Erasmus do Číny, jako nevím proč, už tehdy mi to přišlo ujety, ale vůbec jsem se pak nepidila, co tam dělala, jaký to bylo....škoda no, to taky musely být zážitky. 

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 22:57

Sweet Potato Dadoo Já myslím, že u těch mezinárodních škol je to normální a logické. Aspoň se ty matky (nebo teda partneři v domácnosti) nějak realizují. Něco jako hokejové manželky. :-) Tam to funguje podobně. Jenože to jsou většinou mladé holky, tady jsou to i starší paní, co už mají něco za sebou, třeba zrovna jedna z mých nejbližších známých tady je architektka. Nebo ta Češka, co tu byla přede mnou má dvě vysoké školy, vystudovala angličtinu a čínštinu. Ta tady ale zrovna pracovala, živila se jako fotografka. 

Zvláštnost naší školy je, že pomáhá tyhle akce organizovat, zaměstnává na to i člověka a navíc zprostředkovává ty výukové kurzy, to tady nemá nikdo. 

Karja Já znám asi tři lidi, co byli v Číně na Erasmu a zase nějak extra zážitky nemají. Oni žijí v nějakém hezkém univerzitním kampusu, myslím, že z Ruska, jak tady někdo dával fotky, to budou zábavnější historky!

Offline Karja
44192 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 23:09

Garfie :-D. U nás byli studenti na taiwanu a tuším, že v celém kampusu byli jediní neasiati a pobavila mě historka napsaná ve školních novinách, kdy na obědě se jich někdo ptal "ahoj, ty jsi byl včera na volejbale, co?" "Jo byl, ty taky?" "Ne, ale slyšel jsem o tom". :-D Že takhle nějak vypadal celej jejich pobyt.

Offline Vari
2187 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 23:17

Jos Kamaradka se ted vratila z Ciny, dcery chodily do mezinarodni skolky, ona byla jen ta manzelka, chvilku uvazovala, ze by pracovala pro svyho zamestnavatele v CR na dalku, ale s tim by bylo tolik komplikaci, ze si radsi vzala neplaceny volno. Ta covidova omezeni je ale stvala tak, ze to tam ukoncili uz po roce, puvodne tam meli bejt minimalne tri roky.

Offline Vari
2187 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 23:19

Garfie Karja Jojo, Rusko bylo moc fajn :-D. Ja mela stesti a byla jsem tam za abnormalne teplyho pocasi, na kamosku zavrenym oknem v zime snezilo :-D.