Kokoska Raymonda znám, možná už jsem ho tady dokonce i zmiňovala, projektoval jednu z těch "budov západního typu", které stojí v Jokohamě, je hned u naší školy a možná jsem tu dávala i fotku, pokud ne, tak to určitě brzy napravím. :-) On tady žil právě v době toho velkého zemětřesení v Kanto před sto lety, spadl mu jeho vlastní dům. Ani nevím, že by se proslavil nějak speciálně zrovna kostely, ale vím, že tady projektoval spoustu věcí, dokonce mi paní od bývalého majitele říkala, že navrhoval školu, do které chodila.
Evaeva Přileť, zbyly nám přesně tři kelímky a dětský se vyprodal hodinu před koncem!
Dadoo Teď úplně nevím, jestli myslíš jako aktivity ty kurzy pro rodiče? Obecně je to asi hlavně pro ty nezaměstnané, což jsou většinou matky, ale není to úplně stoprocentní pravidlo, vlastně skoro v každém kurzu je aspoň jeden muž, včetně kurzu vaření. Jinak je tu třeba basket pro rodiče, který se hraje večer, volejbal je myslím taky někdy večer, takže něco si najdou i zaměstnaní. Jinak bohužel je to tak, že jeden z rodičů je často v domácnosti, ono není jednoduché pro cizince si najít práci, ale ty kurzy jsou dobrovolné, škola nijak netlačí na rodiče, aby se účastnili.
No a pokud myslíš tady tu velkou akci, která byla dnes, tak ani tady se nijak netlačí na účast rodičů, ale je to o víkendu, vlastně něco jako festival, můžeš si přivést i přátele, lidi z venku, je to zdarma a výdělek jde na charitu. Je to taková komunitní akce, pořádají se cca tři do roka, tato je prý největší.
A naše škola je tím programem pro rodiče dost výjimečná i v rámci mezinárodních, kterých je v Tokyu a okolí asi 30. Speciálně ty kurzy na principu "co umím, naučím ostatní" jsou velmi neobvyklé a je to velká výhoda školy.