A slíbila jsem něco málo o té víkendové akci ve škole, musím říct, že to bylo úplně super! Stánky s jídlem a pitím, které zajišťovali dobrovolníci, něco bylo částečně výdělečné, něco čistě charitativní. Takže tam byl čínský, japonský, korejský, německý nebo indický stánek s jídlem a pitím, potom crepes, svařák, irská káva a podobně. K tomu hry pro menší děti, tam jsem se moc nezdržovala, vím, že tam byl Santa a četl pohádky, pak různé soutěže a podobně. Taky tam byl Elf butik, kde se děti mohly nechat namalovat nebo si přidělat barevné příčesky.... K tomu byl celý den nějaký program, vystoupení tříd, hrál školní jazz band, učitelský koncert a tak. K tomu tombola, každá třída se složila na nějakou výhru a byly tam dost slušné věci, jako Nintendo, pobyt na horách pro rodinu a podobně, nevyhráli jsme nic pochopitelně.
Taky tam funguje charitativní bazar, takže už měsíc se sbírají dary, oblečení, knížky, hračky, cokoli. Na místě se pak dalo nakoupit, kus od cca padesáti do sto korun. Jenom tento bazar vydělal na koruny 600 tisíc, docela mi spadla brada.
No a největší zábava je akce s název "pie your teacher", do které se přihlásí dobrovolníci z řad učitelů, tentokrát jich bylo devět. Každý měl vlastní kasičku, pokud jste se chtěli účastnit, hodili jsem 100 jenů se svým jménem. V určené časy se losovalo a šťastný výherce mohl učiteli do tváře hodit šlehačkový dort.
Byla to dost sranda, viz. foto. Zrovna tento učitel je matikář, je hrozně bezvadnej a přistihla jsem ho, jak hází své jméno do kasičky své ženy, učitelky, která se taky účastnila. Když viděl, jak se směju, tak prý "no co, jsem si jistý, že ona zase hodila jméno ke mně!" 
Mimochodem, ten starý pán v pravo nahoře je taky účastník, je to učitel náboženství a jsou na něm ještě vidět zbytky dortu. :-)