Garfie krásné fotky!
Postřehy z Japonska
Garfie Krása
Garfie pre mňa je tento váš výlet top . Nádhera.
Garfie nadhera! Krome toho, ze to musel byt bezva vylet, delas moc hezke fotky.
Garfie ja jsem od zrcadlovky skoncila u mobilu ![]()
Kokoska
No jo no, to je asi důvod, proč mě Ježíšek nechá na suchu!
Garfie pokud mas na mobilu dobry fotak, coz asi mas, nemusi ti to byt uplne lito, hlavne pri fotkach prirody z vyletu. Co (muj) mobil moc neumi je kvalitni zoom, ty fotky jsou pak zrnite, neni to ono. Ale umi i horsi svetelne podminky a hlavne ma moznost prepnout na sirsi zaber nez muj zrcadlovkovy objektiv. Samozrejme objektiv se da na fotak dokoupit, ale zas tak casto nefotim, aby ta investice stala za to, a taky je pak ten cely kram uz docela tezky. Ale tobe by se to asi vyplatilo, jeste to s Jeziskem zvazte.
Kokoska Já právě už kdysi při prvním pobytu v Japonsku foťák měla, ale jak se začaly zlepšovat telefony, tak jsem ho střelila. Normálně po něm vůbec netoužím, ale tady mě to trochu začíná mrzet, přesně z toho důvodu, co píšeš, pokud chceš fotku zvětšit (a nemusí jí ani o zoom), tak začínají být zrnité. Ale jako není to nějaká velká touha, spíš mě tak napadlo, že by to mohlo být fajn.
jerry Promiň, já na tebe úplně zapomněla s těma lasturama. :-) Myslím, že to žádný význam nemá, jen dekorace. Je to u moře, takových lastur, mušlí a podobně jsou tam plné obchody.
Garfie já teda nemám ambice dělat např. makro fota a dávat z toho dělat fotky velikosti plakátu, tak mi mobil stačí v 99% případů. Ty momenty, kdy by to nějaký detail chtělo, holt oželím, nebo zkusím na manželovu zrcadlovku, kterou tahá vždy a všude, ale většinou to stejně moc nedopadne, nejsem na to moc šikovná. Ono se to dá určitě i v tom mobilu nějak nastavit, aby to vyšlo líp, já to flákám na automat, jen HDR a blesk občas přenastavím.
Ale jak říkám, vystačím si s tím, nechávala jsem si dělat fotky velikosti A4, jednu dokonce ještě větší do rámu na zeď, a nevyšlo to vůbec špatně.
Čímž tě teda od koupě foťáku rozhodně neodrazuju!!! ![]()
Kokoska Jé, neboj, to je v pohodě, já si ho určitě kupovat nebudu!
I když víš jak, Akihabara je plná slušných bazarů!
Díky, že sis vzpomněla
- to, že je to dekorace bez nějakého hlubšího významu, je mi ještě sympatičtější (mám lastury a mušle moc ráda - zrovna včera jsem vyměňovala vodu řasokoulím a napadlo měl, jesli by jim neudělaly radost nové lastury jako spolubydlící).
jerry Jé, taky mám u řasokoule lasturky a mušle! :-)
Včera jsem byla s dětma v Tokyu na Kiku matsuri, neboli slavnosti chryzantém. Slaví se téměř v každém parku a svatyni, fotky dám do květin, nejzajímavější byly chryzantémy-bonsaje. Chryzantéma je totiž v Japonsku velmi vážená, jde o symbol císařské rodiny (říká se také "chryzantémový trůn"), je součástí erbu a je často zobrazená v chrámech. A taky se považuje za jedlou a bývá součástí jídla, věří se, že přináší dobré zdraví a dlouhověkost.
A když se vrátím k našemu minulému výletu, na ostrově je taky 60 metrů vysoká vyhlídková věž, slouží zároveň jako maják. Při první návštěvě mi přišla jako pěst na oko, ale už jsem si zvykla a přijde mi, že k Enoshimě tak nějak patří. Říká se jí "Sea Candle" a stojí na místě bývalého sídla britského obchodníka, který na konci 19. století koupil většinu zdejších pozemků a vybudoval tady botanickou zahradu. Vyhlídka má zvláštní tvar, v noci je různě barevně nasvícená a my měli opravdu štěstí na počasí!

Garfie Tak to je nej! ❤️
Garfie No ty plachetnice! Tak to jsem neměla vidět. Úžasný. A ty chryzantémy jsou podobné jako ty naše, jakože stejně aromatické? To si nějak neumím představit jíst.
Karja V Japonsku ej straěně moc kultivarů, ale myslím, že se jí všechny, nejvíc ty malé žluté, ty bývají běžně u sushi. Já to nezkoušela, ale prý se květy (jako okvětní lístky) těch velkých namáčejí v horké vodě, zachovají si křupavost. Namáčí se také do miso polévky nebo ochucené sojovky. Asi to vyzkouším, prodávají je tady normálně v supermarketu mezi zeleninou. :-)
Garfie koukla jsem do kvetinoveho vlakna, je to nadhera a hlavne bonsaje.
Kokoska
Ty se mi líbily moc!
Další malé střípky z ostrova Enoshima. Love bell je postaven jako připomínka romantického příběhu, díky kterému celý ostrov vznikl. Okolní krajinu terorzioval obrovský drak, až ho jednoho dne zkrotila bohyně Benten, do které se drak zamiloval a snažil se chovat lépe. Při jejich setkání vznikl celý ostrov. Dnes sem přichází zamilované páry a zvoní na zvon, což jim má zajistit nekonečnou lásku. Některé si pak jako upomínku nechávají vyrobit kovovou destičku se svými jmény, kterou mohou vsadit do kostrukce zvonu. Nebo jako levnější variantu upevňují v okolí visací zámky.

Taky je tady čínský pavilon (dar čínského partnerského města) a taky starý posvátný strom ginko, u kterého leží "želví kámen". Ten posloužil jako model pro kresbu želvy na stropu brány do chrámu, zvláštností želvy je, že ať se hnete kamkoli, neustále se na vás dívá (vyzkoušeno za vás). :-)

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje