Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 22. listopadu 2022 13:25

Garfie jo, jenze jsme vyjeli nahoru, prosli ty stare hrbitovy a nektere chramy a jeli zase dolu. A byla strasna zima, zatazeno, mrholilo, ne ze by to nemelo atmosferu, ale bylo to takovy frk frk jako vsechno. Tam by se fakt dalo chodit a objevovat.

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 22. listopadu 2022 21:09

Kokoska No ono je to tak vždycky, je to daň za to, že chceš vidět co nejvíc. Taky bych to jen proběhla a utíkala dál. :-)

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 22. listopadu 2022 21:22

Zeptám se tady: Da se někde koupit v Česku ta sada na opravu porcelánu zlatem, z toho Garfie kurzu?

Podařilo se mi hezky rozbít porcelanovou misku s kobaltovym krajem. Tam by to zlato moc pěkně sedělo.. 

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 22. listopadu 2022 21:57

Dadoo bram  to myslím nekde viděla. Zkus hodit do googlu "kintsugi set". 

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 22. listopadu 2022 22:31

Garfie já vím, na dovolené se holt všechno vidět nedá.

Offline martek01
1439 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 09:14
Reakce na Dadoo:

Zeptám se tady: Da se někde koupit v Česku ta sada na opravu porcelánu zlatem, z toho Garfie kurzu?

Podařilo se mi hezky rozbít porcelanovou misku s kobaltovym krajem. Tam by to zlato moc pěkně sedělo.. 

​tady https://www.kitchenetteshop.cz/sada-na-opravu-new-kintsugi-gold

ale zlatou si nemjí, tak stříbrná sada https://www.kitchenetteshop.cz/sada-na-opravu-new-kintsugi-silver

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 10:36

Garfie martek01 děkuji, už jsem taky našla. Vypadá to, že to nikdo jiný tady neprodává. A zlatá není.

Zkusím ještě jinde. Děkuji.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 11:38

Dadoo Určitě mají všelijaké kintsugi sady na Amazonu, zkus mrknout tam 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 13:29

Karoleena dobrý nápad, díky.

Offline SunEclipse
3448 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 17:15

Dadoo eh, zeptám se blbě: rozbilas ji omylem, nebo záměrně?

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 18:10

SunEclipse samozřejmě omylem, ale moc hezky.

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 03:00
Reakce na SunEclipse:

Dadoo eh, zeptám se blbě: rozbilas ji omylem, nebo záměrně?

A kolik jsi jich rozbila?

Dadoo Pak sem dej výsledek, koukala jsem na návod a dělají to trochu jinak, než jsme to dělali my, ale výsledek asi bude stejný. Nám sensei říkala, že to může do myčky i do mikrovlnky, je že v myčce se časem vymyje to zlato. 

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 03:23

Dám sem dalších pár fotek z našeho pátečního výletu do Tokya, hned vedle známé císařské svatyně je neméně známá nákupní čtvrť Harajuku. Tvoří ji hlavně dvě proslavené ulice-Omote Sando, což je taková tokyjská Champs Elysees, je tady například pětipatrový Louis Vuitton, v době svého otevření šlo o největší prodejnu na světě. Taky je tady (jinde!) další Vuitton speciálně pro muže. Nebo obrovský Orientální bazar, což je jedna z nejstarších a největších prodejen suvenýrů. Nebo Kiddy Land, jedno z největších japonských hračkářství, také zabírá celých pět pater a před mnoha lety jsem tady měla neuvěřitelný zážitek. Dceři byly tehdy asi dva roky a já jí kupovala jako dárek malinkou panenku, která se dala natáhnout a lozila po čtyřech. Hrozně roztomilá, má ji dodnes mimochodem. :-) Měli ji asi v pěti různých provedeních, nejhezčí byla růžová, ale tu už neměli (jen vystavenou), tak jsem si vzala žlutou. Kupovala jsem ji ve 3. patře, do teď si to pamatuju. A když jsem byla venku na ulici, asi 200 metrů od obchodu, doběhl mě prodavač, takový mladý kluk, že tu růžovou přece jen někde vzadu ve skladu našel a jestli ji chci teda vyměnit. :-)

No a druhá slavná ulice je Takeshita Dory, malá úzká ulička, která je ale plná trendy obchodů, restaurací a kaváren zaměřených na mládež. Podle toho to tady vypadá a o víkendech tady prakticky není k hnutí. Děti byly nadšené, hlavně dcera, z minulých pobytů už si ji vůbec nepamatovala, navíc dorostla do správného věku. :-)

Měli jsme štěstí, protože běžně to tady vypadá takto:

No abych to shrnula.....

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 11:58

A mimochodem, udeřila zima

Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 12:07

Garfie Ježíši!

Offline rasaNori
8797 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 12:29

Garfie to je skvělý, úplně vsechno:D

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 12:34

Garfie Tak ale na tématický večírek? Mrs. Yetti. A je to pravá kožešina? Jakýpak má Japonsko postoj k pravým kožešinám?

Offline jerry
11037 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 12:47

Garfie 

Tak tomu říkám pořádně teplé zimní boty

Offline Garfie
28243 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 12:48

Kan To vlastně nevím, ale možná jo, bylo to v outletu, takže mohla být původně dost drahá. 

Japonci milují kožíšky, nosí se tu kabelky a různé jiné doplňky, ale myslím, že vesměs umělé. Je tu zakázaný chov pro kožešinu a taky za poslední roky prý klesl dovoz kožešinových výrobků o 80%. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. listopadu 2022 13:28

Garfie Óoo, takže většinový postoj společnosti. To je chvályhodné. Díky.