Garfie jo, jenze jsme vyjeli nahoru, prosli ty stare hrbitovy a nektere chramy a jeli zase dolu. A byla strasna zima, zatazeno, mrholilo, ne ze by to nemelo atmosferu, ale bylo to takovy frk frk jako vsechno. Tam by se fakt dalo chodit a objevovat.
Postřehy z Japonska
Kokoska No ono je to tak vždycky, je to daň za to, že chceš vidět co nejvíc. Taky bych to jen proběhla a utíkala dál. :-)
Zeptám se tady: Da se někde koupit v Česku ta sada na opravu porcelánu zlatem, z toho Garfie kurzu?
Podařilo se mi hezky rozbít porcelanovou misku s kobaltovym krajem. Tam by to zlato moc pěkně sedělo..
Garfie já vím, na dovolené se holt všechno vidět nedá.
Zeptám se tady: Da se někde koupit v Česku ta sada na opravu porcelánu zlatem, z toho Garfie kurzu?
Podařilo se mi hezky rozbít porcelanovou misku s kobaltovym krajem. Tam by to zlato moc pěkně sedělo..
tady https://www.kitchenetteshop.cz/sada-na-opravu-new-kintsugi-gold
ale zlatou si nemjí, tak stříbrná sada https://www.kitchenetteshop.cz/sada-na-opravu-new-kintsugi-silver
Dadoo Určitě mají všelijaké kintsugi sady na Amazonu, zkus mrknout tam
Karoleena dobrý nápad, díky.![]()
Dadoo eh, zeptám se blbě: rozbilas ji omylem, nebo záměrně? ![]()
SunEclipse samozřejmě omylem, ale moc hezky.![]()
A kolik jsi jich rozbila? ![]()
Dadoo Pak sem dej výsledek, koukala jsem na návod a dělají to trochu jinak, než jsme to dělali my, ale výsledek asi bude stejný. Nám sensei říkala, že to může do myčky i do mikrovlnky, je že v myčce se časem vymyje to zlato.
Dám sem dalších pár fotek z našeho pátečního výletu do Tokya, hned vedle známé císařské svatyně je neméně známá nákupní čtvrť Harajuku. Tvoří ji hlavně dvě proslavené ulice-Omote Sando, což je taková tokyjská Champs Elysees, je tady například pětipatrový Louis Vuitton, v době svého otevření šlo o největší prodejnu na světě. Taky je tady (jinde!) další Vuitton speciálně pro muže. Nebo obrovský Orientální bazar, což je jedna z nejstarších a největších prodejen suvenýrů. Nebo Kiddy Land, jedno z největších japonských hračkářství, také zabírá celých pět pater a před mnoha lety jsem tady měla neuvěřitelný zážitek. Dceři byly tehdy asi dva roky a já jí kupovala jako dárek malinkou panenku, která se dala natáhnout a lozila po čtyřech. Hrozně roztomilá, má ji dodnes mimochodem. :-) Měli ji asi v pěti různých provedeních, nejhezčí byla růžová, ale tu už neměli (jen vystavenou), tak jsem si vzala žlutou. Kupovala jsem ji ve 3. patře, do teď si to pamatuju. A když jsem byla venku na ulici, asi 200 metrů od obchodu, doběhl mě prodavač, takový mladý kluk, že tu růžovou přece jen někde vzadu ve skladu našel a jestli ji chci teda vyměnit. :-)
No a druhá slavná ulice je Takeshita Dory, malá úzká ulička, která je ale plná trendy obchodů, restaurací a kaváren zaměřených na mládež. Podle toho to tady vypadá a o víkendech tady prakticky není k hnutí. Děti byly nadšené, hlavně dcera, z minulých pobytů už si ji vůbec nepamatovala, navíc dorostla do správného věku. :-)

Měli jsme štěstí, protože běžně to tady vypadá takto:

No abych to shrnula.....![]()

A mimochodem, udeřila zima ![]()

Garfie Ježíši! ![]()
Garfie to je skvělý, úplně vsechno:D
Garfie Tak ale na tématický večírek? Mrs. Yetti. A je to pravá kožešina? Jakýpak má Japonsko postoj k pravým kožešinám?
Tak tomu říkám pořádně teplé zimní boty![]()
Kan To vlastně nevím, ale možná jo, bylo to v outletu, takže mohla být původně dost drahá.
Japonci milují kožíšky, nosí se tu kabelky a různé jiné doplňky, ale myslím, že vesměs umělé. Je tu zakázaný chov pro kožešinu a taky za poslední roky prý klesl dovoz kožešinových výrobků o 80%.
Garfie Óoo, takže většinový postoj společnosti. To je chvályhodné. Díky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje