Lenka22 andulka01 Je to velmi japonské a moc mě to zahřálo. A to jsem ani nevěděla o origami! :-)
Jinak dnes mě ještě zahřál objev v obchůdku v centrální Jokohamě...

A večer jsme šli do hospody, jídelníček kompletně v kandži, tak jsme si objednali něco na slepo....a donesli nám starý dobrý smažený lunchmeat a tatarák.
Nečekaná vůně domova!

Garfie Ano, sambo mi hned po zápase říkal, že ti musím napsat, že Japonci vyhráli nad Německem, což si myslím je úplně uaaa jako, ale nejsem žádnej znalec:-D. To s tím úklidem mu řeknu. To je zajímavý s těmi jeřáby,
Karja Jojo, Nemecko, taky to nesleduju a taky jsem pochopila, že je to wau! Japonci z toho mají dětinskou radost!
Ale obecně tady fotbal zase tak moc nefrčí.
Garfie a jaký je současný národní sport v Japonsku? Na co se nejvíc sází, co je v reklamách? Existují tam fanoušci jako třeba u nás?
Garfie čekáš exotikou a dostaneš lančmít ![]()
Moc mě překvapilo jak hodně se v Asii luncheon meat ujal.
andulka01 Víš co, nejvíc asi jede basket a baseball, to jsem i kdysi byla ba zápase a bylo to super, oni to mají stejně jako sumo takovou rodinnou událost, jsi na tribuně, ale sedíš u stolu, piješ pivo, jíš něco dobrého, kecáš s partou a dole na hřišti se něco děje....
Garfie Basket, jo? To by mě nenapadlo, čekala bych asi sumo, karate nebo skoky na lyžích
Ale mám pocit, že v Japonsku hrají i čeští basketbalisti, minimálně jeden určitě.
brrr Sumo jako jasně, to jsem ani nepsala, ale jinak myslím, že hodně jedou takové ty americké sporty, taky mě to hodně překvapilo. Jo a teď jsme tady měli večírek a chlapi si pouštěli dostihy, to mě taky dost překvapilo, prý se hodně sází na koníky.
Přitom mám za rohem tu starou tribunu a dostihové muzeum! ![]()
Garfie O tom úklidu je to zajímavé. Můj kamarád má ženu z Japonska a teda doma mají neskutečný nepořádek. Myslela jsem, že je nějaká výjimka, ale známá dělá tady ve firmě, kde je Japonců hodně, překládá jim, doprovází k doktorům a říká, že takový binec, jaký doma nebo na hotelu mají, se jen tak nevidí. Tak by mě zajímalo, jak to třeba vidíš ty. Jestli se do domácnosti k někomu dostaneš a nebo jestli to dělají jen mimo svůj domov?
Renusatko Jo, já bych tomu věřila. Oni mají ty byty strašně malé a přeplněné. A pak mají často (to teda v domech, ne v bytech) tu jednu tatami místnost, kde je nějaký oltář a která se prakticky nepoužívá a tam si vodí návštěvy. Zrovna tento týden jsem viděla u sousedů, mají prosklenou zeď na náš dům, před ní malinkou japonskou zahrádku, mají tam trvale zataženo, co tady bydlím, tak jsem viděla odtaženo tak 2x. No a teď tam seděla paní domácí v kimonu(!) a servírovala někomu čaj....:-) Přitom jinak nový, moderní dům.
Já myslím, že oni jsou spíš na ten veřejný pořádek. Domů si ani nezvou návštěvy, fakt se potkávají mimo. Já byla na návštěvě u čistě japonského páru jednou! A to byli starší manželé, bezdětní, paní nepracovala, takže doma měli vypigleno.
Měla jsem tady před pár dny milou návštěvu, takže jsem měla konečně pořádnou záminku vyrazit do večerního Tokya! ![]()

Tohle je super reklama, z fotky to není moc patrné, ale vypadala úplně plasticky! A hýbala se. :-)

Garfie tu reklamu s tou kočkou jsem už párkrát viděla na nějakých videích, vypadá fakt super. Večerní Tokio musí být úžasné. Díky za sdílení zážitků.
Garfie nutno říct, že oproti Oveckárně je to mnohem elegantnější model. Ovšem majitel firmy je taky někdo jiný
, no
Tak mám za sebou kurz wagashi, slavnostního japonského cukroví, které se jí během čajového obřadu.
Mimochodem kurz Oshogatsu (typický japonský novoroční věnec, který se věší na dveře a láká dobré duchy a zahání ty špatné) jsem vzdala, poté co jsem viděla v obchodě nádherné oshogatsu za třetinovou cenu kurzovného. Usoudila jsem, že fakt nepotřebuju nějaký šílený vlastní výrobek, který mi bude líto vyhodit, místo nějakého povedeného, navíc 3x levnějšího. ![]()
No zpátky k wagashi. Bylo to fajn, i když lektorka donesla hotové těsto, což nás teda všechny docela mrzelo, i když nám vysvětlila, jak se těsto dělá. Takže nám přinesla 4 hotové koule se kterými jsme pracovali. Princip je ten, že uděláte menší placičku, kápnete do ní barvivo, promícháte a uděláte barevnou kouli. Pak uděláte větší placičku, do které kouli schováte, je na to technika, která se nám vesměs moc nedařila, chce to cvik. Z toho celého se udělá další placička, do které se zabalí náplň, no a pak se zdobí. Speciálním hranolem se udělají ty boční čáry a párátkem zbytek....Udělali jsme každý dvě, ale domů jsme si odnesli jen jedno, druhé nás na místě donutila sníst!!!
Takto vypadal vzor

Tady je moje dílo:

A tady pak to, co jsem na místě snědla v řezu:

Garfie máš to moc pěkný, od vzoru k nerozeznání. A jak to chutnalo?
Garfie Krásný to máš! A nepiš furt že jsi nešikovná, když to není žádná pravda!
Jaký bude další kurz? ![]()
Garfie máš to moc hezké. Jsi talent.
Garfie nějaká fotka toho nočního věnce by nebyla?
Prosím prosím smutně koukám.
andulka01 No musím se přiznat, že na tohle jsem docela pyšná! Další zatím nic konkrétního, ale potkala jsem se dneska s paní, co ji lanařím na kurz oblékání kimona a prý to ve škole navrhla a má napřed vyzkoušet minikurz na dnech japonské kultury, které škola pořádá v březnu a pak se uvidí. Tak tam chci!!! :-)
Mulen Tak bylo to obyčejný mochi.
To druhý, sakura, je plněný něčím jiným, nepochopila jsem přesně čím, ale bylo to něco bílého, tak uvidím, asi taky něco z rýže, haha.
continuity Trochu to ještě vyladím a budu se tím na stará kolena živit! ![]()
Najdu ti, co vyráběli ve škole na tom kurzu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.