Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 01. února 2023 11:48

andulka01 Já ani nefotila, ale jednu tady mám, dám ji na chvíli, abys měla představu, jak moc nefotogenické to je.  Prostě jen špejle a spousta mističek.....

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 01. února 2023 11:52

Garfie Špejle a spousta mističek je náhodou úplně super! Díky

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 01. února 2023 11:52

Fakirka Ty jo, teď teda marně přemýšlím, k čemu to přirovnat...je to taková máslová jemná chuť.

notna Stává se to, ale spíš výjimečně. Ale pamatuju na případ, to jsme tady zrovna byli před pěti lety, že v nějaké prefektuře prodávali fugu na trhu a prodávali tu "špatnou" variantu, minimálně jeden člověk zemřel, někdo skončil v nemocnici a úřady vydávaly varování pro lidi, co na tom trhu nakupovali. 

Kan Děkuju, to je asi to, jak moje kamarádká říká, že mám ty děti mimochodem?  Já si to úplně nemyslím, ale fakt je, že tady v Japonsku s dětmi nadělají hrozně cavyků (nejen Japonci). 

Offline notna
9255 příspěvků moje polička 01. února 2023 12:10

Garfie Obdivuji tvoji odvahu. 

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 01. února 2023 12:13

notna V takovou chvíli to ale nemůžeš omítnout, my si to neobjednali. 

Offline notna
9255 příspěvků moje polička 01. února 2023 12:18

Garfie No jo, to by bylo nevhodné. Ty jo, bych byla s nervama v koncích.

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 01. února 2023 12:22

Ale ta pravděpodobnost je hrozně malá, Autonehoda je daleko pravděpodobnější.

Offline notna
9255 příspěvků moje polička 01. února 2023 12:27

Garfie Tak to je dobrý.

Offline continuity
42328 příspěvků moje polička 01. února 2023 12:58

Garfie není to nějak tak, že fugu může připravovat kuchař, který má zvláštní zkoušky?

Offline Mohučanka
7336 příspěvků moje polička 01. února 2023 13:11
Reakce na Kan:

Garfie Za mně bys teda mohla přednášet o rodičovství, protože se domnívám, že vaše děti se přizpůsobují vám a né vy jim, což je mi velmi blízké a vy to máte s manželem skvěle pod kontrolou. 

​Tak v tomto je Garfie můj velký vzor!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. února 2023 13:36

Mohučanka Já si to myslím teda celou matkadobu, že s laskavou dominancí, to dítě připravím na život daleko lépe, než s nějakou benevolencí. Zvlášť u kluka, protože on se jednou bude možná taky starat o rodinu a nějaký řád a disciplínu to chce.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 01. února 2023 13:38

Garfie Ty jo, jestli tam byl 5 dní v zimě a hlavně bez vody, tak je mi ho líto, i když byl kyselá prdel. Jsem myslela, že tolik dní bez tekutin je už životu nebezpečený.

Ale mám na tebe hlavně jídlení dotaz. Nedávno jsme si uvědomila, že na fotkách skoro nidky není sushi, přitom tady ho máme s japonskou kuchyní dost spojený. Je to tím, že je to třeba v Japonsku takový obyčejnější jídlo, nebo se víc jí v jiných částech země, nebo ho prostě až tak nevyhledáváte?

Offline Lenka22
2601 příspěvků moje polička 01. února 2023 13:45
Reakce na Garfie:

Ale ta pravděpodobnost je hrozně malá, Autonehoda je daleko pravděpodobnější.

​To není možný, s takovejma zkouškama v autoškole :-)

Online Karja
44186 příspěvků moje polička 01. února 2023 14:05

Garfie No to nám musíš napsat někdy mnohem víc kolem těch cavyků s dětma! Jedne by řekl, že se tam japonci neustále učej a nemají ani čas chodit na ta krásná hřiště a pěkné parky

Offline mitford sister
1691 příspěvků moje polička 01. února 2023 15:24

možná už víte - na netflixu je hezký (v pravém slova smyslu) seriál The Makanai. spoiler: není to žádnej akčňák :))

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 01. února 2023 15:30

mitford sister O tom jsme zrovna dnes(!) mluvily na hodině japonštiny! :-)

Lenka22 Já myslela nehodu v Česku pochopitelně!

continuity Jo, je to tak. Já myslím, že ten "náš" pán ani fugu neměl, podával jen to mlíčí. S tím trhem už si úplně nepamatuju podrobnosti, myslím, že to měla být vykuchaná ryba, ale došlo k nějaké kontaminaci...

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 01. února 2023 16:02

mitford sister Ten jsem právě dokoukala. Mně chvílema vadilo to trochu zidealizovaně prezentovaný vaření, ale jinak potvrzuju, že je moc hezkej.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 01. února 2023 18:47

Garfie Tý jo fugu, to závidím. Sice bych asi byla trochu nervózní, ale rozhodně to stojí za vyzkoušení.

Jinak mě Japonci nepřestávají překvapovat, co všechno se dá jíst a ještě syrový

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 01. února 2023 23:25

Ignis Mě občas taky-a to není nic proti Číňanům pochopitelně, tam hledí i Japonci! :-)

Zina On se dostal ven oknem, hlady ani žízní neumřel, ale přišlo mi to strašně vtipné, to bys ho musela znát. Pak jsem náhodou zjistila, že je to syn jedné vysokoškolské profesorky, kterou znám, bezvadná a milá paní, skoro se mi nechtělo věřit, že je její!  

Sushi je úplně běžná věc, kvalita je od supermarektového sushi až super luxusní restaurace. :-) Fotek tady moc nemám, to je pravda, já ho už ani nefotím.  A pravda je, že už jsme nebyli dlouho na sushi, dávali jsme si jen v restauraci, kde mají i jiné věci a to není ono. Ale nějaké hezké sushi ti najdu...

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 01. února 2023 23:46

Včera jsem se cestou ze školy kochala a uvědomila jsem si, jak už mi přijde normální tady ten okolní terén. Bydlíme fakt v zajímavé části, je to jako rozsekaná skála, spousta výškových rozdílů, schody místo ulic, dokonce i název naší oblasti se dá přeložit jako "horská oblast". Je tu spousta domů, které jsou přístupné jen pěšky, je to moc zajímavé. Všechno je focené z normální ulice, žádný speciální výstup nebo vyhlídka. :-)

Kdykoli jdu kolem, přemýšlím, jestli tam někdo bydlí....klidně může, nedávno jsem šla kolem ještě větší zbořeniny, navíc klasický starý dům, takový ten úplně typický, foukneš a spadne a zrovna z něj vyšla taková milá stařenka mezi devadesátkou a smrtí...vůbec si nedovedu představit, jak tam žije!!!