Garfie to je krása, ta panenka! To bych chtěla umět! Moc se ti to povedlo. Jak je ta figurka vysoká? Jestli jste postupovali opravdu po vrstvách jako při oblékání kimona, ani se nedivím, kolik času to zabralo. Ani ten účes nevypadá jednoduše.
Postřehy z Japonska
Kan Všechno je z papíru, uvnitř je vycpaná vatou. A stojí na jídelní hůlce omotané bílým papírem. :-) Hlavička je jakoby navlečená na režné šňůře (ale napevno, přilepená), papír vycpaný vatou a přilepený k sobě. Na tu šňůru pak navlečeš i vlasy (3 různé papíry) a slepíš k sobě.
Kokoska Necelých 20 centimetrů. Jj, pěkně jsme vrstvily, jako oblékaly jsme je najednou, ale musely jsme si je připravit tak, aby všechny tři postupně vystupovaly. Já mám jednu vrstvu bílou, tak to možná není tak vidět, ale u těch ostatních je to viditelné. pak se dělá límec ze dvou vrstev a vlasy jsou ze tří kusů + dvě ozdoby. Obi pak ze dvou kusů papíru. Používá se washi papír.
Garfie já chci taky takové kurzy. Jsou moc hezké.
Evaeva
Jo, je to fakt fajn. Tento týden jdu ještě vařit. :-)
Garfie no ty panenky jsou parádní a myslím,že se vám moc povedly, z fotky moc nepoznám rozdíl.
continuity Taky myslím, že se povedly! Ale teda trvalo nám to fakt nečekaně dlouho, třeba ty vlasy jsem dělala asi na pětkrát.
Garfie Úžasné. Díky!
Garfie Nedávala jsem včera při zprávách pozor, a proto nemůžu hlásit další příspěvek o Japonsku![]()
Lenka22 Včera jsme tu měli docela silné zemětřesení!
Ale to je tady asi tak běžné, jako sníh v zimě, to nikoho nezajímá!
Kokoska Už to čtu...
bram S těmi dětmi si uvědomuju, jakej je to pro ně vklad, dokonce myslím, že dcera to i fakt vidí a oceňuje, ale zároveň se hrozně těší domů. Teď mě trochu dostal můj spolužák z anglické konverzace, je to Němec a na poslední lekci říkal, že v létě se stěhují, po dvou letech. Že tu původně měli být dýl, ale když přišla ta nabídka, doma to hrozně probírali a slíbili si (mají dceru a syna), že když jeden z nich bude chtít zpátky, tak jedou všichni. No a že dcera (je jí 16) teď přišla s tím, že to byla super zkušenost, je ráda, že sem chodila, ale chce po těch dvou letech domů, nebo tam ztratí všechny kamarády. On z toho byl hodně špatný, ale slib je slib. Úplně vidím náš scénář....
A mimochodem, potkala jsem tu další zajímavé auto.

Garfie jak jste se nakonec rozhodli s tou českou školou? Psala jsi, že dceru chceš protáhnout i českým školstvím a kluka jako cizince.
continuity To bych tak chtěla udělat. Zatím jsem to moc neřešila, ještě je rok čas. Ona to zvládne, nejhorší je čeština a tu zrovna ovládá, má pro jazyk cit a občas se i přihlašuje online do hodiny, češtinářka ji má ráda, na těch přijímačkách ji dala za plný počet.
Garfie Díky! Je milý, že sis vzpomněla.
A moc se mi líbí ty panenky na předchozí straně, to by mě bavilo moc.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje