eM Děkuju, mě to taky bavilo, ale byla to fakt fuška. :-)
Zapomněla jsem vám říct, že ta naše učitelka se panenky učila vyrábět na kurzu, který vedla opravdová Geisha! :-)
eM Děkuju, mě to taky bavilo, ale byla to fakt fuška. :-)
Zapomněla jsem vám říct, že ta naše učitelka se panenky učila vyrábět na kurzu, který vedla opravdová Geisha! :-)
Mimochodem, paktofonika už sem nechodí? :-) Třeba to nějaké švadlence poslouží jako Inspirace na podnikatelský záměr! ![]()

Garfie Ty jo, jako tvoje děti jsou uplně obdivuhodné. A dcery škola česká vede ještě nějaké online hodiny? No je to těžké to přetrhání kontaktů, ta volba změny. Třeba já se ted s nikým, s kým jsem se kamarádila v 16 už nijak pravidelně nevídám, jen s rodinou, sambo vlastně taky ne....Takže se životně rozhodneš kvuli něčemu, co třeba stejně nevydrží. No takovej je vlastně celej život.
Karja Ono možná spíš záleží, s kým se potkáš. Já se třeba do teď vídám s lidma ze základky, asi s pěti lidma pravidelně a dvě až tři holky považuju za opravdu blízké kamarádky. A ze střední totéž, ta skupinka je dokonce větší. Jen z vejšky nemám v podstatě nikoho. Ale ty mezinárodní školy jsou k tomu ještě dost specifické, třeba letos jim do třídy přibyla holka, která je z Kolumbie, tam chodila na základku, pak dva roky v Texasu, dva roky v JAR a teď jsou tady jen na rok a pak zase jinam....k tomu připočti ty různké kulturní rozdíly, kdy koukáte na jiné filmy a tak, dcery asi nejlepší zdejší kamarádka je z Honkongu, ale vídají se jen ve škole, jednou spolu byly někde mimo školu. Je to naprd. Ale mimochodem, teď byla na tom volejbale v country clubu (jak jsem fotila Fuji) a po tréninku prý mají na baru zdarma drink, tak doufám, že se tam nějak společenský odvážkou. ![]()
Škola v ČR učí normálně, ale učitelka si bere pc a dceru připojí na normální výuku. Jen teď mají tak nevychytaný rozvrh, že se to povede jen výjimečně.
Včera jsem byla na obědě s partou, byli jsme ve speciální restauraci na smažané (v trojobalu) jídlo, takže i když to bylo dobré, fotky moc úchvatně nevypadaly, prostě jen milion smažených věcí na tyčce.
Ale ochutnala jsem smažené tofu, křepelčí vajíčka a konjaku, asi takové nejdivnější věci. Jo a sladkou bramboru :-), ale to chutnalo spíš jako moučník. No zkrátka místo včerejšího obědu vám sem dám fotky, které na mě dnes vyskočily jako vzpomínka na FB.
Možná jsem je sem dávala už před pěti lety, ale možná ne, objevili jsme v našem tehdejším bydlišti (aka díře) neuvěřitelnou sushi restauraci, miniaturní bar, majitel starý pán, který se odstěhoval z Tokya na sever, protože je tam lepší sushi. Pamatuju si, že vedle nás seděla slečna, která tam prý kvůli sushi jezdí pravidelně z 50 km vzdáleného města. Servíroval přímo na bar, kdo by se zdržoval s talířkem. Byl z nás tehdy totálně unešený, že jako dovedeme ocenit jemnou japonskou chuť, ne jako obvyklí gaijin! Takže kromě toho, že nás pozval na panáka místního saké, když zjistil, že jíme i shirako (syrové mlíčí), což je pro většinu cizinců dost nechutné, naservíroval nám na účet podniku shirako z fugu, totální gurmánský vrchol v Japonsku (odhaduju, že cena se rovnala účtu za celou večeři). Shirako je samo o sobě dost výjimečná záležitost, z fugu jsem ho viděla poprvé (a naposled). Je to dost unikátní, protože možnost kontaminace toxiny je vyšší než u jiných částí ryby, takže je nebezpečnější než sushi z fugu. Taková ruská ruleta.
A taky nám naservíroval jednu bramboru, jen tak, aby nám udělal radost! ![]()
Z nějakého důvodu mi nejdou načíst obrázky do původního příspěvku, tak sem:

Normální shirako

Shirako z fugu

Brambora pro radost. :-)

Garfie Já si představuju, jak se v tvé situaci přestěhuje do Japonska nějaká kyselá prdel, sedí doma, nadává na jídlo, na zimu v domě, vedro venku, zemětřesení, tajfuny, deště, náročnou školu pro děti, život bez kamarádek, krásný Korejky... A ty z toho dokážeš vytěžit maximum a shirako z fugu zadara :-).
Garfie vypadá to nádherně, ale myslím, že jsem tu narazila na první věc, co bych nesnědla
syrové mlíčí fakt ne![]()
999
A bramboru, zapomnělas na bramboru! ![]()
Hele, ale přesně jednu takovou kyselou prdel jsem tady poznala, když jsme tu byli poprvé. Byl to mladej kluk na roční stáži, pozvali jsme ho na víkend a byl to nejhorší víkend mého života. Nesnášel snad úplně všechno, po večerech si na ubytovně smažil řízky a největší radost jsem měla, když jsem se dozvěděla, jak na Nový rok (netuše že Japonsko na pár dní "umře") zůstal uvíznutý a zamčený v ubytovně, úplně sám, bez vody a bez topení, protože netušil, že se na pět dní uzavírá.
Zuzuli Jo, cizinci s tím mají hodně problém, s shirako a s natto (fermentované sojové boby), ale já mám ráda oboje! :-) Možná kdybys nevěděla, co to je!
Garfie Dobře mu tak :-).
Garfie Já si představuju, jak se v tvé situaci přestěhuje do Japonska nějaká kyselá prdel, sedí doma, nadává na jídlo, na zimu v domě, vedro venku, zemětřesení, tajfuny, deště, náročnou školu pro děti, život bez kamarádek, krásný Korejky... A ty z toho dokážeš vytěžit maximum a shirako z fugu zadara :-).
jo to je presny! Garfie ![]()
Garfie Ano, rozumím ti.
bram viktorka_od splavu Děkuju, vy jste milé! ![]()
999 no žejo. Garfie je holka do nepohody a vůbec bych se s jejich rodinou nebála ztroskotat na pustém ostrově. Určitě bych na to pak vzpomínala jako na nejlepší dovolenou ever :))
Taky si říkám, že s Garfie bych se nikde neztratila a ani hlady neumřela (jen by mi nemusela někdy úplně přesně říkat, co to ochutnávám
).
S jídlem je to jako s parfémy: voní - nic moc - nevoní / chutná - nic moc - nechutná
jerry A s vínem taky! :-)
Garfie Chacha, dobře mu tak, kyselý prdeli ![]()
Dámy nade mnou to píšou daleko líp, ale cítím to stejně: obdivuju tě pro tu chuť poznávat, učit se a vás všechny pro tu nezdolnost a optimismus. Máš super děti, ostatně mají být po kom.
No a to jídlo, no. Shirako z fugu a brambora pro radost ![]()
Všechno bych ochutnávala. A s fotkama smaženého se neostýchej, i tak to bude zajímavé, my si moc smaženýchh věcí na špejli neužijeme.
Garfie mne by dost zajímalo, jak to syrový mlíčí vlastně chutná...
Garfie My tady máme takový štěstí, že tě tu máme!
Jsi skvělá, že se s námi dělíš. A s tou rybou teda máš odvahu. Není to tak, že občas se nezadaří a někdo opravdu umře? Nebo jsou to UL?
Garfie Za mně bys teda mohla přednášet o rodičovství, protože se domnívám, že vaše děti se přizpůsobují vám a né vy jim, což je mi velmi blízké a vy to máte s manželem skvěle pod kontrolou.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.