711990 A mluví se v Suzume hodně? Příští týden ho budou dávat u nás v kině, ale s titulky, tak jestli na ten film můžu vzít 8letého syna nebo mám jít radši sama ![]()
Postřehy z Japonska
Ignis hmm myslim si ze docela dost, ale zase ten dej je sam o sobe barvitej...mozna se ho zeptej, jestli by mu to vadilo, ale asi bych spis sla radsi sama, ma to 2 hodiny a trosku jsem si pobrecela. Myslim ze je to idealni tak 12+.
711990 Díky, tak uvidíme, ale spíš půjdu sama.
Hlásím návrat na Dálný východ, s vtipnou historkou, letěli jsme s mužem jiným letadlem, on o hodinu a půl dřív a potkali jsme se úplnou náhodou po příletu ve frontě na pasovou kontrolu, stál asi o pět lidí před námi! :-) Zažili jsme teda i infarktovou chvíli a to když muž na letišti ve Vídni hledal v mejlu můj let (zajišťovala ho firma), abych mohla na check-in (letenky jsme neměli) a vyskočilo na nás, že odlétám ve stejný a plus mínus i čas, ale z Prahy!!! Ty tři minuty, než jsme v historii mejlů našli, že to byla jen původní varianta a došlo později ke změně, bych vám nepřála zažít!
A hned mám pikantní historku ke škole, dcera má v pátek Welcome párty u bazénu pro High schoool a holky mají zakázané bikiny a kluci takové ty plavky-slipy, protože je to pro školní akci nevhodné! :-)
Garfie Jdou na tu párty i rodiče? Víš že po minulém roce od tebe lidi čekaj fakt hodně:-D
Karja NE!!! ![]()
Mimochodem, ta tvoje poznámka mi připomíná, už jsem vám říkala, že ve školním Year booku, (dostává ho každé dítě na konci školního roku, jsou tam třídní fotky, fotky z akcí a tak) jsem 17x na nějaké fotce??? Obávám se, že bych možná vyhrála v celkovém počtu....v tom děsném ohozu pochopitelně asi 3x!
Garfie Jo to jsi nám říkala a já jsem tu nahlas doufala, že se nám snad podaří si tu ročenku na srazu někdy prohlédnout;.-) Včetně té z párty!
Karja Jo vlastně, to jsi říkala, pravda!
No jednu máme doma, jednu v JP, takže šance je....:-)
Hlásím návrat na Dálný východ
A sobecky se raduju - čtení tvých japonských postřehů a prohlížení nádherných fotek mi k rannímu rituálu chybělo.
A zvláště teď, když to budou postřehy od tak populární školní persony.
Měla bych dotaz.
Vím, že ze sportů a her je v Japonsku hodně populární baseball a basketball, taky různé střelecké disciplíny, ale jak je to u nich s lehkou atletikou? Když se dívám na nějaký atletický meeting, tak japonských závodníků je minimum, vím o japonské oštěpařce, která je hodně úspěšná a trénuje v ČR u Železného, ale nevybavuju si žádné japonské sprintery, tyčkaře, trojskokany atd. Napadá mě jen kdysi velmi úspěšný kladivář Koji Murofushi /jehož maminka ale byla Rumunka a nevím, jestli vůbec vyrůstal v Japonsku/.
euridike jen se vlozim, ted na MS v Budapesti je docela dost japonskych sportovců, mezi běžci, skokani do výšky, taky nás to překvapilo.
euridike ted jsem tam videla 2 co bezeli 100 m (jeden byl tedy misenec)
Garfie á, moje oblibená rubrika ožívá!
Tak vidíte, očividně nejsem úplně vnímavá, díky za upozornění. Z MS jsem zatím viděla jen sobotní odpolední program, kde jsem si všimla japonské vytrvalkyně, včera právě dávali medailonek Murofushiho, tak jsem si říkala, že si vlastně další japonské atlety nevybavuju, možná to bude tím, že se tak často neumisťují na medailových pozicích.
Garfie muž se minulý tyden vrátil z JP (poté co ho na dva dny zadržel tajfun
). Už několikrát říkal, jak ho překvapilo, že platit kartou moc často nejde, že je všude vyžadována hotovost.
Tabea Jo, to je jeden z paradoxů technicky vyspělé země!
Strašně se to zlepšilo, ale pořád se mi občas stane, že berou karty, ale moje evropskou Visu to nepřijme. A zrovna o víkendu nás pustil pán na dálnici zadarmo, protože jsme neměli peníze....
euridike Já sport moc nesleduju, ale atletika se tady normálně vyučuje na školách v rámci těláku, je tu i atletická asociace a dokonce bude Japonsko hostit Mistrovství světa v roce 2025. Myslím, že je tady asi tak běžně sledovaná, není to úplná topka, ale zase úplně na okraji taky ne.
A ke školní kauze plavky přihodím další podivnost, děti si včera ve škole vybíraly kroužky, měly na to jeden den, hned první den ve škole, a rodiče do toho vůbec nemluví, děti si vyberou samy. Chápu princip, ale nadšená nejsem!
Moje si pochopitelně nevybraly žádný sport (dcera může dva kroužky, syn i víc), začínám být ráda, že denně šlapou aspoň aspoň ty dva kiláky do školy, je to jejich jediný pohyb!
Díky za odpověď.
A ke školní kauze plavky přihodím další podivnost, děti si včera ve škole vybírali kroužky, měli na to jeden den, hned první den ve škole, a rodiče do toho vůbec nemluví, děti si vyberou samy. Chápu princip, ale nadšená nejsem!
Moje si pochopitelně nevybraly žádný sport (dcera může dva kroužky, syn i víc), začínám být ráda, že denně šlapou aspoň aspoň ty dva kiláky do školy, je to jejich jediný pohyb!
A jaké kroužky si vybraly?
Garfie a budou jeste ve skolni kapele?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025