Garfie je to krasa, vsechno. Kazdy den se tesim na dalsi prispevek od tebe.
Postřehy z Japonska
Garfie Nádherný!
Garfie ta sopecna krajina je zajimava a mas teda na foceni dobre oko, jsou to moc hezke fotky.
Vody, sopky, brány, všechno je úžasné, krásné fotky!
Nádhera. Díky za každou fotku a informaci, co sem dáváš, fakt.
Děkuji všem
Jste na mě moc hodné, ono se to fotí samo!
Já mám spíš problém, že přestávám vnímat odlišnosti...
Přeruším cestovní sérii Vánocemi, v našich "domech západního typu", kterými se Jokohama pyšní, probíhá vánoční výstava, takto si Vánoce představují v Ellishmanově rezidenci, vilce, kterou projektoval český architekt Antonín Raymond (který tady má, jen tak mimochodem, přízvisko "zakladatel moderní architektury").

Garfie ale to si představují celkem realisticky, takové britsko/německé. Moc se mi líbí ta poslední fotka, jak jsou ty stromečky na pozadí slunečného dne se spoustou zeleně.
andulka01 Jo, venku to vypadá zatím spíš takto :-), nějak se do té vánoční nálady nedokážu dostat, ale ta procházka trochu pomohla.

Ale jak říká andulka01, tohle bylo docela konzervativní, zato sousední Berrick Hall...to bylo trochu jako z Wednesday! ![]()

Garfie
tohle je hodně dobrý! Tam se někdo velice odvázal. Ale nějak si nedovedu představit, že tu instalaci dělal Japonec. Ten stůl si, s dovolením, beru jako inspiraci pro letošek.
v berrick hall to vzali s rozmachem ![]()
Garfie Opravdu hodně dobrý. Na mě je tý zeleně na stole teda dost, ale má to být dílo a to teda je.
andulka01Nejen Japonce, dokonce mám pocit, že to byla ženská! :-) Bylo to super, i když to působilo spíš podzimě. Inspiruj se a pošli pak foto, to chci vidět v akci!!! ![]()
No a do třetice jsem se vypravila do další rezidence, kde jsou dnes prostory pro pořádání akcí a která byla postavená dva roky po zemětřeseni v Kanto jako bytový dům a měla přilákat cizince, kteří po zemětřesení opustili zemi, zpátky do Jokohamy.
Tady jsou pro změnu Vánoce v Peru, taky trochu bizár. ![]()

Garfie ta lama na stole
je to výborně úchylný!
Hele, jen lehkou inspiraci, stůl zdobim u maminky, která je čím dál víc proti novotám ![]()
Garfie Hele, ale ty peruánské vánoce bych tak nějak viděla i v Peru.
Mimochodem, vzpomněla jsem si, jak jsem tam v nějakém kostele narazila na obraz Poslední večeře a na talířích tam ležela pečená morčata.
brrr Jo, já myslím, že je to hodně realistický. :-) Taky tam mají nějaký fejkový jídlo na stole, dohadovali jsme se, jestli je to morče. ![]()
Garfie ta druha vyzdoba je trochu strasidelna ![]()
Vanoce v Peru budou asi hodne barevne, i ta vyzdoba, co jsem pred lety videla v Kolumbii, byla dost kriklava. Ale libi se mi to, proste latino styl.
Garfie Ale to Peru je moc hezké, kdyby byly ty ozdobičky na stromě menší a skormnější počet, tak bych to takhle klidně šla slavit;-)
Jako mně se to líbilo všechno, hlavně mi to konečně aspoň trochu navodilo vánoční atmosféru. Mám to místo obcházení kostelů s jesličkami.
Pokračování bude o víkendu, tak jsem zvědavá, chystám se na druhou stranu do domu italského diplomata. Zatím mám fotku jen z venku a stromeček je pomalu v každém okně. :-)

No a zpátky k naší cestě, spali jsme v zapadlém onsenu uprostřed lesa, dorazili jsme tam až za tmy, byl i problém ho najít. Skvělé retro místo, s tatami všude, stařičkým pánem v recepci, který nás osobně dovedl do pokojů snad půl kilometru daleko.
Přeháním, ale jen trochu, taková dlouhatánská budova podél řeky, očividně stále přistavovaná do délky, jak se dařilo....uvnitř byl společný onsen (tedy pochopitelně zvlášť pro ženy a zvlášť pro muže) a několik malých privátních onsenů s krásným výhledem, bohužel už tady bylo z velké části opadané listí....
Ubytování

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje