Garfie ve mne ty syrovy ryby vzbuzujou tres kolem zaludku
Ale rada se podivam, to zas jo.
Postřehy z Japonska
Karja Chlastá, na severu chlastaj všichni! ![]()
Janulik03 Ono už to vlastně spíš naopak končí. Odešel tam loni v březnu, dokonce tam měl i byt a jezdil domů jen na víkendy. Původně to mělo být na tři měsíce, ale vrátil se až začátkem prosince. Ale slaměná vdova jsem vlastně pořád, teď tam jezdí minimálně na dva až tři dny v týdnu, takže velká změna to není....
Chudák manžel, to musí být hrozné jíst pořád takové dobroty![]()
Aspoň kousek kdyby se z tvých fotek nechal uždíbnout....
Garfie Podle mě musí chlastat, jinak by tam všichni strašili do 150 let s takouvouto stravou!
Karja
No dyť skoro jo, těch devadesátníků je tady myslím nejvíc na světě? Ale neboj, dorazily sem fastfoody, naše generace už umře včeas!
Dnes mě pozvala domů na oběd jedna kamarádka, Číňanka. Sešla se tam docela dobrá parta a jídlo bylo úplně výborné!! Asi nejlepší čína, co jsem kdy jedla! Přišla jsem se tam původně naučit skvělá hovězí žebra, která přinesla před Vánocemi na nějakou akci a vůbec jsem nečekala takovou hostinu!!

Rybí polévka, tak ostrá, že se skoro nedala jíst, prý se jen vyjídají tuhé kousky, tedy zelenina a ryba a vodu si dají jen ti nejdrsnější. :-)

Tofu s chili a "stoletými" černými vejci, extra vyzrálými...

Asi nejčerstvější krevety, co jsem kdy měla, včetně syrových. Asi dvě hodiny se jí hýbaly v sítku v dřezu a pak vyskakovaly(!) při smažení z pánvičky, jako bez přehánění, škoda, že jsem to nenatočila. Ale cítila jsem se tak provinile, že jsem snědla jen jednu.

Zelenina, které jsme dlouho nemohli přijít na jméno a nakonec jsme zjistily, že je to celtuce neboli salát chřestový.

A když už jsem tam byla, dvě fotky v podvečerního Chinatownu. Blíží se Nový rok, takže se začíná plnit lucernami....

Garfie od Cinanu je pry velice vzacne pozvani domu, je to tak i u tech expatu?
Garfie To je hrozně zajímavý to jejich jídlo!
Já jsem projížděla tady ta vlákna a říkám si "musím se zharmonizovat, co nového v Japonsku". Jako asi bychom ti měli platit jako nějaký Onlyfans:-D
Kokoska To nedokážu posoudit, já jsem ji poprosila o recept na ta žebra a ona že to dělá od oka a že mě to naučí a rozvinulo se to v trochu větší partu. Je to první Číňanka, u které jsem byla. :-) Já myslím, že tady ty národy, co mají malé byty a jí běžně venku, obecně moc nezvou návštěvy, třeba Japonci prakticky vůbec.
Priznanie. V Japonsku a v Číne by som sa nenajedla, skončila by som pri suchej ryži a zelenine či ovocí. Pre mňa tie ich jedlá vôbec nie sú lákavé, nemám rada morské potvory, surové ryby a pod.
dorota No ale zrovna dneska bylo vepřové a úplně úžasná hovězí žebra v sojové omáčce, tři hodiny dušená, strašně dobrá! Nebo různé ty čínské knedlíky, nebo japonské kari...v Japonsku se jí i řízek! ![]()
dorota v Číně bylo jídlo dobré, ale byla jsem se zájezdem a jedli jsme na místech vybraných pro turisty, takže to asi nemělo úplně autentické chutě. Kromě zákusků s fazolovou pastou to ale bylo opravdu v pohodě, masa v různých omáčkách, zelenina různě upravovaná i syrová, samozřejmě rýže vždy a ke všemu.
V Japonsku sice taky se zájezdem, ale kromě snídaní v hotelech bylo jídlo kde se zrovna dalo a protože taky nemám ráda ryby a mořské potvory, kór syrové, jedla jsem hlavně tu rýži a nějaké jogurty a pudinky ze samoobsluh. Nějak jsme nenatrefili na ty řízky a normální maso, jaké tu postovala Garfie , snad 2-3x kuře v nějaké úpravě na kousky s omáčkou. Ale stálo to za to, jen škoda, že všechno bylo hodně v tempu, žádný čas někde si sednout a jen tak koukat.
Kokoska No ono v Japonsku je na prd, že si člověk neužije ani to ovoce. Třeba jídlo v Malajsii byli na mě strašně pálivé, ale v pohodě jsem přežila jen na ovoci, ještě jsem si to naopak užila!
Já se přiznám, že jsem na tom jako dorota , já na mořské plody nejsem vůbec, ani ryby mě moc neberou. A živé krevety do oleje, to je to samé jak rak do vařící vody, na to jsem prostě háklá, nevím proč, vadí mi to a jíst bych to nemohla už vůbec. Asi jsem nějaká divná. A ano, maso jím :(.
Garfie Keď ja tam to bravčové a hovädzie vôbec nevidím.
Garfie Jestli ti něco závidím nejvíc, tak je to jídlo :-).
Já taky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje