Kokoska Haha, tak to se pobavíš, to totiž byla přesně moje reakce a úřednice prý, že stačí jeden! ![]()
Postřehy z Japonska
Garfie no vidis, byt to ted, nejaky hezky japonsky znak jsi tam mohla vystrihnout!
Kokoska
Já ti myslím, že i s tím bych měla problém! Někdy uvažuju, že si koupím písanku a začnu znova!
Garfie já jsem to udělala! jenže to je jako kreslení a na psaný projev to vliv nemělo žádnej.
Garfie Zajímavé a krásné všecko! Jako vždy ![]()
Garfie to je krasny, na kaligrafii ji rozhodne zapis
Dneska byla první lekce tea ceremony v novém roce. A velmi speciální. Kromě novoročních sladkostí (fotku ani nedám, bílé na bílém papíru ani nebyly vidět. :-) Jsme měli typickou novoroční výzdobu, květiny jsou právě kvetoucí winter sweet, což je první květina kvetoucí v novém roce. V Japonsku velmi obíbená a za dva týdny se jedu s místní partou mrknout někam k Fuji na kvetoucí pole. :-) Google říká Zimokvět časný. Na vějíří je drak, který vévodí letošnímu čínskému roku, přináší vodu, proto bude dobrá úroda rýže a celkově přináší štěstí.

Dokonce i sensei má speciální novoroční kimono, rsp. vzory na něm jsou spjaté s Novým rokem, většinou jsou to různé věci, které se používají k novoroční výzdobě nebo mají přinášet štěstí a prosperitu.

A do třetice sensei přinesla i novoroční natsume (dozu na čaj) s motivem jeřába a borovice, opět novoroční motiv.

Její kamarádka vlastní obchod s kimony v tradiční chrámové oblasti (teda naší oblíbené Kamakuře) a na konci února začíná výprodej. Tak nám domluvila, že se můžeme přijet podívat, ještě před otevírací dobou a potom půjdeme společně na oběd do tradiční japonské restaurace, už se strašně těším! Budu fotit, slibuju!!!
Garfie to bude úžasná akce. Prosím foť a delej zápisky. Zajímá mě úplně všechno
Garfie to zní fantastický.
Garfie Teda, před malou Garfie smekám.
Garfie tak to by vam mohla dovolit oujcit si na obed nejaka kimona :) Uz se tesim na popis akce! A fotky, samozrejme.
Kokoska To nevím, už nás varovala, že ona sama nebude v kimonu, nevím jestli ji v tom případě vůbec poznáme!
Sensei je skvělá. Neumí moc anglicky, ale snaží se a je i docela vtipná a vlastně (na to že ji to živí a učí už 50 let) to zase až tak nežere. Dneska, když jsme si prošly celý rituál, všchno to skládání fukusy a hadříku na utírání a jak a kam co přesně kdy položit.... a naprost zhrouceně jsme si oddechly, tak nám tak suše oznámila, že to co nás naučila je naprostý základ a konečně se začneme učit pořádně. ![]()
On je to vlastně tak tradiční obchod, že tak ani kimona neprodávají.
Jen látky a všechny doplňky, vy si vyberete a necháte si kimono ušít na míru, takže to asi nebude nic pro nás. Spíš takový kulturní zážitek než nákupy. Je to ten typ obchodu, co se bojíte vejít dovnitř, už se moc těším!
Sweet Potato Já taky!!!
Haha a vtipná historka, chtěla nás vzít do italské restaurace jménem Amalfi, prý je skvělá, ale všechny čtyři (každá jiné národnosti) jsme to odmítly jako jeden muž!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje