Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Jos
příspěvků moje polička 15. ledna 2024 20:08

dorota Jsem na tom stejne. Morske plody vubec, ryby tedy ano. Mne nechutnalo moc ani v Thajsku. A ty krevety bych nerozdychala. Maso sice jim, ale moc mi nechutna. Ja muzu jenom do Indie asi

Offline dorota
1223 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 20:37

Jos Ja by som v Ázii jedla asi len tú ryžu a ovocie, zeleninu. Nemám rada exotické jedlá a koreniny.

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. ledna 2024 21:14

dorota Tak to ja jsem na tom kapku lepe. Korenene a exoticke mi nevadi. Jen to nesmi byt ty potvory z more vytazene, brouci a rizne ty slizke rasy . Proste mam predsudky a uz se neprekonam. Radsi si dam talir spaget!

Offline Karja
44186 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 21:46
Reakce na dorota:

Jos Ja by som v Ázii jedla asi len tú ryžu a ovocie, zeleninu. Nemám rada exotické jedlá a koreniny.

​No to by ses nedoplatila, ovoce a zeleninu....ty tady fanouškovskou stránku čteš jedním okem! Tak zas bys shodila něco dolů:-D. 

My jsme včera měli sushi a děti snědly jen tu řasu:-D. Ale s tím by si asi v japonsku vystačily, řasa na sto způsobů;-)

Offline Tabea
7852 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 21:50

Karja tak až příště něco spolu podnikneme, můžeme dát dětem sushi. Moje tu rasu oloupou a snědí suchou rýži, holky si dají řasu. A pěkně si u toho pocvičí motoriku.
Ja bych snědla úplně kdekoliv cokoliv. OK, to černý vejce možná opatrně.

Offline Karja
44186 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 21:57

Tabea Já taky nemám moc zábrany, ono záleží, jak se to naservíruje, a taky, jakej má člověk hlad:-D

Online continuity
42328 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 21:58

Karjabuď za tu řasu ráda, já bych jim to tolik necpala. Moje děti, hlavně mladší, se sushi domáháji nepřetržitě... No, radši šatit než živit. 

Offline Karja
44186 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 22:00

continuity Neboj u nás naštěstí nejsou ty možnosti. My jsme vyrazili v sobotu s kamarádem na večeři, kde jsme si prvních dvacet minut bavili o tom, že u nás se fakt nikam nedá jít na jídlo a vyjmenovávali si, kde jsme si co kde v poslední době dali a jak to bylo strašný:-D. Takže u nás asi v pohodě, spíš abych to doma nemusela balit:-D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. ledna 2024 22:48

Jos mám to stejně. Ale teď vlastně nevím, jestli je v Japonsku drahá i zelenina. Na vege stravě bych klidně 14 dní přežila

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 23:12

Karja To je super, já myslím, že řasa je zrovna ta největší zábrana. :-) Sushi můžeš pak servírovat jakýkoli, s okurkou, avokádem, vajíčkem. I steak jsem měla!

Evaeva Zelenina je tady taky docela drahá, i když teda při současných cenách v Česku to už vlastně snad ani není pravda. Ale ovoce je tady i takový "umělý", fakt to není žádná snová JV Asie....

Ale jinak k tomu jídlu, já myslím, že se tady nají každý. Teď ta kamarádka, co tu byla, je úplně stejná, nemá ráda sushi, rybu jen se zabezapřením, takovým těm "asijským" věcem se vyhýbá a odjížděla nadšená, domů si vezla plný kufr jídla!  Jen potřebujete trochu průvodce, protože občas člověk fakt neví, co ho čeká uvnitř. Viz moje prastará historka z prvního pobytu, kdy jsem dětem koupila něký sladký koláč a uvnitř byl sýr (slaný) a rozinky. A syn, tehdy pětiletý, to komentoval ve smyslá "tak na to si budu muset trochu zvyknout. Teda jako dost zvyknout."

Tabea A ta čínská vejce jsou teda hardcore, to jo. Včera je poprvé ochutnala jedna Indka, co tam byla...a měla takový výraz jako "nechci to vyplivnout, ale ráda bych".  A taky to neodhadneš, minule nějaká číňanka donesla černý vejce na akci, ale ta byla vařená ve speciálním čaji a byla výborná, jedí taky uzená vejce a tady ty černé fermentované mají taky různou délku zrání, takže ty mladší jsou pro Evropana stravitelnější...a nikdy nevíš, vypadá to všechno skoro stejně. 

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 23:29

A abych odskočila trochu od jídla (i když je trochu), musím se pochlubit, byli jsme v restauraci (nefotila jsem, dávali jsme si pizzu, ale příště vám ji cvaknu ) a požádali nás o vyplnění dotazníku o servisu....tak to dostala za úkol dcera a musím teda říct, že fakt píše krásně, asi ji začnu tlačit do kaligrafie!!! 

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 23:35

Garfie Ju, to je krasny, je dobra! Ten prvni "domecek" vypada strasne slozite.

Offline dorota
1223 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 23:38

Garfie to je super.

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 15. ledna 2024 23:44

Kokoska Jo, začali teď kandži a je to teda nářez. Ten domeček je základ slov spojených s jídlem. :-) To je hezký, že je to domeček, to bych si vůbec neuvědomila! Začínají tím slova jako jídlo, jídelna, jíst a podobně....

Jo a address má "z Česka"

Offline Tabea
7852 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 06:16

Garfie ty tvoje děti jsou neskutečný

Offline brrr
12260 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 06:18

Garfie A to srdíčko na závěr "z Česka" je asi jenom srdíčko a ne znak vyjadřující to Česko, že? 

Má to teda všechno napsané jako když tiskne.

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 06:32

brrr Přesně, skoro nepoznáš, co je tisk a co písmo! Japonštinářka na třídních schůzkách říkala, že píše líp než ona sama.  Jasně, srdíčko je jen srdíčko. Je tam "če-ko" v katakaně a "ka-ra" v hiraganě + srdce. 

Tabea Ehm, asi nechceš abych ti ukázala synovu japonštinu? Zatím nejlepší známku donesl trojku.

Online continuity
42328 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 08:38

Garfie to písmo je krása. Fakt jak vytištěné. 

U nás má hrozně úhledně písmo mladší, vůbec nevím po kom to zdědila, všichni škrábeme jak kocouři. 

Tuhle jsem psala seznam věcí co máme přinést starší do nemocnice na mobilu a když jsem to chtěla převést na text, aby to mohla mladší doma zabalit, telefon prostě oznámil: nebylo detekováno žádné písmo. 

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 08:57

continuity "nebylo detekováno žádné písmo"  To jsem já! Když jsem ještě musela mít v bance podpisový vzor, tak mi úřednice poradila, abych si tam přidala "typický znak".

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 16. ledna 2024 09:57

Garfie tri krizky