Karja No hele, přesně! Teď na to koukám a říkám si, tvl, hodina práce a ono to vypadá, jak kdyby to tam jen tak strčila!
Ale to je možná i tou úzkou vázou, sensei měla širokou a tam ta práce uvnitř byla i hodně vidět a měla víc smysl.
Postřehy z Japonska
Garfie no ja naopak vzdycky kdyz strkam kytky do vazy a ony se mi tam tak nehezky rozkecnou, premyslim jak to delaji jini ze jim to tam pekne v te vaze esteticky drzi
ses sikovna, bych to v zivote nedala
Garfie úžasný, cos všechno vypátrala! Vejlupek asi byt musel, aby měl tu podnikavost v sobě. Pro nas doba kamenná, pro něj zas doba novych objevů a možnosti, hezky se to čte.Je krásný, že tam nechali takovou stopu.
A tobe veliký dik za zprostředkování ![]()
viktorka_od splavu Musíš začít používat vzpříčené špejle!
Neboj, však já jsem taky levá, sensei říkala, že ještě dvakrát a můžu dostat první certifikát, ale to mi přijde úplně k smíchu! Teď se nás ptala, jak dlouhá má být ta dlouhá boční část v tomto typu vazby (děláme ji už asi popáté) a já vůbec nevěděla, jako jediná. ![]()
rozarka Ona je to radost, je to fakt fascinující, teď jsem se do té historie hodně ponořila a je to super. Jak třeba ta Eliášová popisuje poměry na velvyslanectví po vzniku republiky...to je jako dnes, kamarádčofty, pomlouvání, donášení, no je to sranda.
Garfie to se asi nikdy nezmění ![]()
Garfie nektery lidi jsou desne podnikavy
ja si vzdycky takhle vzpomenu na doktorku z domu trubacu, zaridila si schuzku s masarykem, ziskala pujcku od statu a odjela zalozit nemocnici do bagdadu. Asi 23 ji bylo :))
moora Z té ženské jsem měla depresi! Jak popisovala tu cestu, vůbec si to nedovedu představit. Ale tu schůzku s Masarykem jí domluvila Alice, ne? To tak těžký nebylo!
(říkám si, že aspoň něco bych zvládla taky...i když obhájit tu cestu před ním a získat podporu, fakt dobrá byla!)
Někdy váhám, jestli to množství informací a propojenost světa je výhoda, nebo nevýhoda.
V pátek jsem byla na kurzu thajské kuchyně. Vedla to kamarádka, byla z toho chudinka strašně nervózní, tak jsem ji musela trochu podpořit! Dělaly jsme Pad Thai

Green Curry, dvě verze-jednu s hovězím a jednu s kuřecím

A spring roll (což je původně vietnamský recept, ale totálně přivlastněný thajskou kuchyní, jak nám vysvětlila)

Jako moučník jsme měly sladkou kokosovou rýži s mamgem

Bylo to super, ale ona je dost drsná, všechny omáčky a podobně si vyrábí doma sama...takže všechno bylo totálně původní, strašně dobré! Jen teda čištění krevet byla strašná pakárna, protože z každé vytahují všechna ta střívka nebo co to je uvnitř....

Garfie to je nádhera! Jste moc šikovný a ty kurzy varení jsou super, jak si ukazujete navzájem svá jídla.
Si dneska asi budu muset dojet pro letní závitky, jak jsi mi tím udělala chutě.
Garfie Nádherná Agapé ve svornosti a tak to má být.
Do tohoto vlakna lezt před snidani je ciry masochismus![]()
Vypada to vsechno nadherne, vyslovene zrave.
jerry V pátek s ní jdu na oběd do thajské restaurace, tak se raději najez! ![]()
Děkuju za varování
(jen doufám, že na to do pátku nezapomenu).
Garfie Hm, to vypadá dobře. To Green Curry, je pálivé? Asi jo, že jo.
Mulen Slabé slovo
Na hranici poživatelnosti, hlavně u jednoho nám teda ujela ruka!!
Garfie tak to není nic pro mě. I pepř je pro mě moc
. Ale hezky to vypadá.
No ale dnes! Dne jako korálek, poprvé jsem se zúčastnila školního výletu.
Organizuje to tady nějaký důchodcovský dobrovolnický spolek, vyrazili jsme v partě asi deseti lidí na výlet k Fuji, pozorovat květy, jak mají Japonci rádi, udělali si piknik, jeden z organizátorů, starší pán nám vyprávěl spoustu zajímavostí o daném místě, o svém životě, pořád vtipkoval a vnucoval nám k obědu onigiri, které připravila jeho žena. :-) Fuji jsme pozorovali z Mount Azumi, což je v reálu spíš kopeček než hora, asi jen 130 metrů, ale plná azalek, sakur a dalších kvetoucích keřů a stromů, určitě se sem musím na jaře znovu vrátit! Je tu velké hřiště pro děti, velká louka na pikniky a skvělá skluzavka!!!
Fuji nás vítala už z vlaku...

A na Azumi....

Fuji z jedné strany, z druhé strany moře...

A skluzavka! Taky jsem si sjela!! ![]()

To je neco! Pocasi vam vyslo ukazkove, Fuji je jak z katalogu. Na te skluzavce se jezdi jen tak po zadku nebo na necem? Koukam, ze tam jsou asi valecky?
Kokoska Jo, pán říkal, že jsme měli extrémní štěstí! :-) Přesně když jsme se zvedli, že jedeme domů, schovala se do mraků!! Skluzavka je z válečků a vyfasuješ nahoře takové malé sedátko.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje