Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 18. listopadu 2024 00:54

Trochu to tu zanedbávám a přiznám se, že jsem pekelně unavená, protože dva týdny s kamarádkou byly dost výživné, asi jsem to trochu přehnala , hned po jejím odletu velká školní akce a do toho se tu objevil bratranec, trochu dobrodruh, kterej si to do Tokya střihnul přes Madrid a LA, celé to dal si za tři dny, mazec jako. Šli jsme včera do hospody, ale když vidím, jak je ztracenej, nedá mi to a musím se mu další dva dny, než odletí na Okinawu, trochu věnovat, ale umírám předem. 

Ale včera jsem šla ze školy a vyfotila tohle a musím se vrátit k výletům a něco vám sem nasekat!!!

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 18. listopadu 2024 00:56

Asi začnu jídlem, trochu odzadu, rozlučkový oběd v den odletu kamarádky, se mi nečekaně povedl, byla úplně nadšená, což jsem na závěr už ani nečekala.

Speciálně pro 711990, okonomiyaki na horké plotně v restauraci....

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 18. listopadu 2024 01:01

Taky jsme byly ve škole na Indian cooking class, sešlo se nás devět národností, my byly v triku mého rodného města (super dárek!) a byla to neuvěritelná sranda (a výborný jídlo!!)

Kořeněná smažená ryba

kuřecí kari

mangové lassi

Semiya payasam

Ještě jsme dělali další věci, ani jsem nestíhala fotit

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 18. listopadu 2024 01:03

Ovšem jinak byla návštěva dost náročná, denně jsme nachodily spoustu kilometrů a ke konci už jsme si musely dopřávat speciální podpůrné snídaně.

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 18. listopadu 2024 06:42

Garfie teda ty jsou krasny!!!

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 18. listopadu 2024 07:27

Garfie velké mňam na (skoro) všechno

Jseš dobrá, že to dáváš všechno. A s těmi krátkými návštěvami chodíš na stejná profláklá místa, máš už svou trasu a postup? Nebo jdete tam, kam by ses ráda podívala i ty?

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 18. listopadu 2024 23:59

andulka01 Krátké návštěvy jsou jasné, to je jako by ti někdo přijel do Prahy poprvé a ty ho nevzala na Karlův most nebo na Staromák. :-) Ale hodně šetřím čas jim, z toho byla ta moje kamarádka úplně vyřízená, i bratranec to konstatoval a to je hodně zcestovalý. Ale nemusí se zastavovat u map, hledat spojení, hledat, co vlastně vidět....myslím, že pro ně je to úspora času skoro dvojnásobná (zvlášť teda když jsem slyšela, co zvládli beze mě). To ti prostě nedá, než se jich ujmout.

Ale těmi návštěvami se trochu učím, co se dá vynechat, připadně přednesu výhody a nevýhody, když je jasné, že všechno nestihneme. Takhle jsme s bratrancem vynechali císařský palác, každý ho chce vidět (pochopitelné), ale vlastně je to trochu nuda a zabere to docela dost času...

Super byla naopak neteř, která už tu byla podruhé, sice její přítel poprvé, ale stejně jsme už byly schopné naplánovat to nějak tak, aby tam bylo nějaké "poprvé" pro každého. 

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 19. listopadu 2024 09:51
Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 01:25

Dokonce jsme měly docela štěstí na Fuji, první výlet na můj oblíbený ostrov Enoshima jsme ji viděly pořád a jednou z vlaku.

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 01:26
Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 01:28

Jinak jak jsem teď pořád někam jezdila, říkala jsem si, jaká je to paráda, že nemusím nic fotit, protože stejnou fotku už mám asi tak milionkrát, ale stejně mi to nedalo.

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 07:25

Garfie to neva, furt je to nádhera :-) Co je prosím ten "ateliér" se sušenýma kytkama? A ta jeskyně se svíčkama... A, samozřejmě, grilovanou oliheň i mušle bych si dala hned.

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 07:37

Garfie jen fot a val to sem, na to se da koukat porad, je to krasa! 

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 08:49

Garfie 

Jen fot - za prve to moc pekne umis a za druhe se toto neokouka.

Offline Janulik03
19826 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 09:20

Garfie tiež som za fotenie. Rada sa tu kocham, ty fotis krásne 

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 09:22

Ale ze si Japonci s tema svickama vyhrajou!

Offline Torrah
3224 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 09:32

Máš nádherné fotky, opravdu. Klidně sem dávej fotky míst i opakovaně, za sebe můžu říct, že to stejně nepoznám, že tu fotka z toho místa už byla (omlouvám se, ale to je moje chyba, nemám takovou paměť) a jsem z každé fotky vždycky nadšená, jaká je to tam krása.

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 10:54
Reakce na Torrah:

Máš nádherné fotky, opravdu. Klidně sem dávej fotky míst i opakovaně, za sebe můžu říct, že to stejně nepoznám, že tu fotka z toho místa už byla (omlouvám se, ale to je moje chyba, nemám takovou paměť) a jsem z každé fotky vždycky nadšená, jaká je to tam krása.

Offline Garfie
28022 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 11:51

Torrah viktorka_od splavu Haha, to já právě mám taky, už jsem tam byla, vím, že jsem to fotila, ale přijde mi, že takhle hezky to ještě nevypadalo...a pak ve foťáku zjistím, že jo, mockrát.

andulka01 Ten ateliér je taková místní galerie, pokaždé tam bývá jiná výstava. Jinak ten ostrov bývá krásně navícený a teď to vypadalo ještě na nějaké speciální osvětlení, asi se tam v pátek vypravím na večer i s dětma. My tam byly jen přes den. 

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 12:55

Tohle je teda postřeh z Česka, ale do Japonska směřuje - bude Expo 2025 v Osace a český pavilon se mi dost líbí. Snad nám to Garfie pak zdokumentuje!