Garfie kdybys zakladala cestovku "Japonskem s Garfie", hlasim se za klienta!
Postřehy z Japonska
I umění bych ti dopřála! Strávili jsme skoro celý den v (pro mě) naprosto absurdním obrovském muzeu umění, které vystavuje kopie slavných světových děl. Je opravdu obří a pořád se nedokážu rozhodnout, jestli je to dobrý počin, nebo bizár. Bylo to zajímavé (ale trochu úmorné) a pro Evropany, kteří docela velkou část děl viděli v originále i trochu legrační, ale zase si dovedu představit, že pro Asiaty to může být zajímavé. Mona Lisa, hned u vchodu byla Sixtínská kaple...

Etruská hrobka...

Legrační byly "rozbalené" starověké vázy

A taky jste mohli vkročit do obrazu, dám vám sem na chvilku jednu Dívku s perlou ....![]()

Garfie oni to evropske umeni asi strasne adorujou, vzdyt kolik jich sem kazdorocne prijizdi. Tak to asi chteji zprostredkovat sirokym masam. Ale je to divny, treba jak napodobi i ten zub casu. I kdyz bez toho by to bylo jeste podivnejsi ![]()
Kokoska Ono je jasné, že většina nemá šanci vidět originály, navíc být u nás muzeum třeba asijského umění v kopiích, asi by mi to divné nepřišlo.
Garfie tak nejak.
Garfie trochu bizar, proste cela sixtinska kaple :)) a divce s perlou to moc slusi, uplnej original
Garfie Dívka s perlou jen promluvit holandsky![]()
Muzeum trochu bizarní, ale výhled má pěkný!

Garfie no to teda a čeho je to muzeum?
continuity Je to z toho muzea o kterém jsem psala výš, muzeum kopií slavných světových děl. Je to naprosto neuvěřitelné, obsahuje zhruba tisícovku děl v životní velikosti.
Garfie promiň, to jsem nepochopila, že je to to stejné.
Mě to přijde hezké,že se Japonci zajímaví o evropskou kulturu.
I když jsme byli z toho muzea totálně zničení, donutila jsem rodinu ještě projít skanzen, protože ty prostě miluju. :-) Byla to super procházka, je celý v lese a takový hodně "přírodní" i když ne tak zanedbaný jak si ho pamatuju, byla jsem v něm s kamarádkou před 17 lety....

Muzeum je zajímavé i tím, že je v něm pár západních budov. Stojí u starého majáku a jde o obydlí strážců majáků. V době Meidži, kdy do Japonska začali směřovat první obchodníci, bylo součástí smlouvy, že Japonsko musí začít stavět majáky. Prvními hlídači bývali cizinci, proto byly stavby přizpůsobené.

Toto je koupelna v jednom z nich.

A stará výrobna sojové omáčky. :-)

continuity Jo, je to hezké, mně přijde automatické, že prostě každý zná Picassa, van Gogha a podobně, ale vlastně proč? Co my víme o asijském umění a vázách z doby Ming?
Já tady žiju a z hlavy bych dala možná tak Hokusae, tím končím.
A jak už jsme tak střídali bydlení, tentokrát jsme skončili v cool hipsterském hostelu, v Japonsku ne úplně běžném. Protože jsme byli rodina, dostali jsme k dispozici celý dům, běžně pro 8 baťůžkářů, super to bylo. Děti byly tak zničené, že ho odmítli opustit, takže jsme se konečně dostali na normální večeři (=sushi). ![]()

Garfie ten skanzen vypadá moc příjemně. Japonsko je hodně kopcovité, je to tak?
Evaeva Ano, na to jsem taky do Japonska před lety dotáhla kamarádku s přítelem, zvala jsem je, ale oni, že raději na hory...tak jsem jim vysvětlila, že Japonsko má vlastní Alpy a byli tu hned. ![]()
Hokkaido jsou v podstatě jedny velké hory a jinak se středem hlavního ostrova táhne obrovské pohoří. To taky dost určuje klima, u nás na východním pobřeží je příjemnější, jednou jsme tyhle hory přejížděli (v září) a na druhé straně bylo opravdu o poznání hůř.
Navíc jsou tady ty hory vesměs vysoké, nebo spíš příkré, začínají pěkně zprudka, žádné kopečky jako u nás třeba Valašsko. Proto je většina lidí nacpaná na rovinách u moře a hory jsou prakticky neobývané.
Garfie mně právě došlo, že ty fotky jsou samé hory, výhledy,...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje