Evaeva Vidíš, to mi ani nedošlo, ale máš pravdu! :-)
Postřehy z Japonska
Další naše cesta vedla na ostrov Shodoshima, kde jsme čirou náhodou potkali chrám přilepený ve výšce na skále, byli jsme tam úplně sami, skvělá atmosféra...i když výstup byl trochu náročný.

Samotný vchod do chrámu byl dlouhá jeskyně totálně ve tmě, bylo to docela dobrodružné. A v chrámu se nesmělo fotit, dokonce ani výhled, ale bylo to krásné!

Kousek od chrámu stojí 1600 let starý strom ![]()

Garfieže jsou Japonsko samý hory mi došlo někdy první měsíc, jak si posilala fotky. z toho prvního pobytu na severu. Možná jsem to nějak tušila vždy![]()
Japonsko má 20 kopců nad 3000 metrů. A je dobré si uvědomit, že jde o ostrov, takže mají zároveň vysokou prominenci (výšku od úpatí/ sedla).
Prominence Fudzi se počítá od hladiny moře, to je taky důvod, proč tak ční nad krajinou.
Garfie moc zajimava mista! A krasne fotky, ostatne jako vzdycky.
Kokoska Děkuju! Byl to fakt moc zajímavý výlet. Včera jsem o něm vyprávěla naší Tea ceremony sensei a říkala, že její manžel je z Shikoku a že jeho bratr tam dělá kněze v jednom z těch poutních chrámů. A že tam s ním vůbec nejezdní, protože lidi jsou tam hodně tradiční a že si tam připadá trochu divně, jakoby byla cizinec.
Ještě dnes něco přidám, až budu mít chvilku, mám toho hromadu a zítra přiletí kamarádka, moc času pak mít nebudu! :-)
Garfie ten výstup je super. A pokud někdy pojedu do Japonska, tak to bude za tím venkovem a kopcema. A jídlem :)
Garfie Krásný výlet. Užij si to s kamarádkou, určitě bude nadšená.
Garfie jako ze clovek z jineho ostrova je na Shikoku cizinec? Nebo ze uz je zvykla na novodobejsi styl a lidem to tam nesedi? No, Japonsko je velke a ten venkov se urcite s mesty neda srovnavat.
Kokoska Spíš že je zvyklá na jiný styl života, že je to tam moc konzervativní. A když to řekne sedmdesátiletá paní, která celý život chodí v kimonu a připravuje čaj, tak to asi bude pravda....:-)
Na ostrově jsme úplnou náhodou potkali další úžasný chrám, uvnitř sochy Dai Kanon.

Výhled z náhrdelníku :-)

A vnitřní svatyně v "náhrdelníku"

A kromě chrámu jsme potkali i opice! ![]()

A začínající podzim....

A koupila jsem si dnes halloweenské mochi! ![]()

Garfie jak je ta "socha" vysoká?
Evaeva 50 metrů a když jsem to teď hledala, zjistila jsem, že uvnitř je 14 tisíc malých budhů a v té svatyni uvnitř je uložený Budhův zub dovezený ze Srí Lanky! ![]()
Garfie z té fotky to není úplně poznat, ale když si psala o výhledu z náhrdelníku. Je teda ohromná!
Garfie uzasny, a co jsou ty kulicky?
Kokoska To já nevím, chtěla jsem si přeložit, co tam k tomu mají napsané, ale v celá socha byla bez signálu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje