Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 02. května 2022 07:35

Garfie užij si to, bude mít nějaké volno i tvůj muž?

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 02. května 2022 08:22

continuity Od středy. Všichni nějakam jedou, asi budeme jediní, kdo zůstává v Tokyu. :-) Já prosazovala Kanazawu, nikdy jsem tam nebyla a vždycky jsem se tam chtěla podívat. Ale jsou to čtyři hodiny shinkansenem, tak jsme to odpískali. Asi pojedeme na jednu noc někam do onsenu k chrámové oblasti a potouláme se po okolí, hlavně v Jokohamě, kam se chceme stěhovat a znám ji jen tak povrchově, jako turist-takže prakticky jen přístav a čínskou čtvrt. A omrknem okolí těch našich nemovitostí. 

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 02. května 2022 08:29

Garfie já se z tebe zblázním. Vy už jste už někam dojeli! 

Užijte si Tokio i Jokohamu, treba tam bude méně lidí. 

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 02. května 2022 08:31

continuity  No vidíš, to mě vůbec nenapadlo! Máš pravdu! 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. května 2022 09:51

Garfie Něco člověk zná z televize, něco znám od známé, která pro japonské firmy pracuje, ale tyhle postřehy ohledně bydlení, restaurací, nákupů, to je strašně zajímavé. Jsem ráda, že si najdeš čas a podělíš se o zážitky.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 02. května 2022 10:08

Garfie 

Já třeba mám dost limitů, co se týče jídla. Některé věci zkrátka nedám (některé vnitřnosti a některá zvířata). Ale můj muž je ochutnávač. V Asii je schopný zapíchnout prst kamkoliv do domorodého jídelníčku, co mu pak přinesou, to sní...

Jídla, která fotíš, vypadají nádherně. Když si představím, jak to čerstvé přistane na stole, závidím

Užívejte si, bydlení určitě dobře dopadne.

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 02. května 2022 10:10

dynda Děkuju moc. Ono to jídlo tady zase není tak exotické jako jinde v Asii, ale přece jen je to jiná kuchyně a z moře jí snad všechno. :-) Nejdůležitější je tady čerstvost, na tu si potrpí maximálně. 

A pro všechny odmítače, už jsem vám říkala, že jedno z nejtradičnějších japonských jídel je klasický vepřový řízek?

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 02. května 2022 10:50

Garfie Je, vidíš a já myslela, že jste se skrz Japonsko s manželem seznámili.

S tím bydlením je to takhle na dálku děsně napínavé, ale úplně chápu, že z toho hledání míváš depresi.

Golden week si užijte! Třeba s řízkem v onsenu, to bude takové typicky české

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 02. května 2022 11:59

Garfie 

Až budeš v nějaké prodejně s kosmetikou, parfumerii, nemohla bys, prosím, vyfotit parfémový sektor? Díky... 

Offline Magráta
8097 příspěvků moje polička 02. května 2022 12:19

Garfie když je to 4 hodiny šinkanzenem, tak to už je asi hodně daleko, co??

Offline mitford sister
1691 příspěvků moje polička 02. května 2022 12:31

Garfie sexshopu se nemůžu přestat smát:)) jestli já se někdy dovalim do Japonska, sexshopy, sex kluby, love hotely apod. budou pilířem mého programu. A jídlo samozřejmě...

jinak mi tohle vlákno nějak samovolně vypadlo že sledování a všimla jsem si toho nějak kolem vašeho odletu, jsem moc ráda, že píšeš! 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. května 2022 12:36

mitford sisterBacha na to, ochranka cizince do bordelu nepouští.

Offline mitford sister
1691 příspěvků moje polička 02. května 2022 12:42

Kan neboj, mám to docela sestudovany :) sex klubem jsem spíš myslela bar s programem, ne přímo bordel 

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 02. května 2022 13:53

Garfie a ze jsem rizek za cely 3 nedele nepotkala? Nebo jsem nevedela ze je to on

Mne vubec nedoslo, ze cislice muzou byt taky v tom obrazkovym pismu! Hledala jsem a asi bych to dokazala precist tak do 3

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 02. května 2022 14:30

Kokoska Do trojky to zvládne každý!  Pro příště si zapiš tonkatsu!!! 

mitford sister Do těch sexklubů je taky těžký dostat se jako samotná ženská, vůbec se to nečeká. Ale kdysi jsem v takovém byla (s partou mužů) a byla jsem pochopitelně nejobletovanější člověk na place. Holky se rvaly, aby mohly sedět u našeho stolu! Je to zajímavý zážitek. 

euridike Pokusím se, ale já jsem úplně neparfémová, já jsem tady omylem! :-)

Magráta No...ano. :-) A drahý. 

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 02. května 2022 14:54

Zítra jdeme na první schůzku do školy, je to hodinu cesty, takže vstáváme už v šest. Všichni jsme pochopitelně strašně nervozní a chceme dobře zapůsobit. 

Takže co se nestalo? Venku bouřka, takže skočím s deštníkem pro muže do práce...no a když už jsme sami venku, tak nějaké jídlo, že. Ehm. Typická izakaya, my na baru, zima, tak objednáváme horké saké-něco z Tohoku, kde jsme žili (Tohoku mi někdy připomeňte, z toho ještě bude kouzelná historka), tak to prý nemají, ale mají z Kjúšú, ale taky z Nagana, tak oboje, ať ochutnáme....hodinu poté si tykáme se všemi na baru, vzájemně si objednáváme saké podle regionu odkud pocházíme (my z Miyagi, haha), každý nám doporučuje nějaké jídlo, takže ochtnávám makrelu na tři různé způsoby a mám telefon na holku, která neumí slovo anglicky, ale někdy si spolu prý vyrazíme! Tvl, ještě že se tady nosí roušky, zítra si k ní do školy vezmu i tmavé brýle!!! Jediné jídlo, co jsem stihla vyfotit je syrová chobotnička v nálevu. Yoparai desu! 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 02. května 2022 15:18

Garfie 

Tak vy jste jeli do Japonska chlastat!

Já bych to jídlo, co na mě vyčítavě hledí z talíře, nedala... ale co, sežrala bych zeleninu a květinovou výzdobu a cajk.

Ať už brzo bydlíte, držim palce!

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 02. května 2022 15:30

Garfie tonkatsu! Kde byl, když jsem ho potřebovala?

Offline moora
8662 příspěvků moje polička 02. května 2022 16:13

Garfie skvela historka!

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 02. května 2022 16:14

Garfie 

No to já jen kdybys náhodou navštívila nějakou prodejnu Matsumoto Kiyoshi nebo tak něco...

/Prostě nějakou japonskou Sephoru, pokud vím, ta v Japonsku už docela dlouho není.../