Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 03. května 2022 13:46

nonemy Ta škola je fakt úžasná, ještě jsme to probírali s mužem cestou z hospody ( barbucha má pravdu, očividně jsme sem přijeli chlastat! ), taky bychom do takové školy chtěli chodit!

Večer nás pozval mužův šéf, mám ho moc ráda, 8 let byl v Česku, vypadá jak Paul McCartney a je moc fajn. Šli jsme na sushi, opět se opíjeli saké, takovým tím klasickým způsobem, že máte sklenku v dřevěné krabičce a neustále si jako výraz úcty přelíváte. Opět jsme se dali do řeči s párem, co seděl na baru vedle, slavili 47 výročí svatby a procestovali skoro celý svět, i v Praze byli, tak to bylo fajn. Fotit jsem nestihla.  Ale dostala jsem domů balík nakládaného zázvoru, když jsem zmínila, že ho mám ráda.

A ještě ke škole, manžel od místní knihovnice pochází ze Vsetína, to bylo taky milé, svět je malý! 

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 03. května 2022 13:54

Karja No počkej, ten les....když jsme tu byli minule, dcera si psala deník a když jsem je vzala do Yoyogi parku, tak si zapsala, že je to jako džungle uprostřed Tokya a že je tam neprostupný les a nikoho jsme tam nepotkali! O víkendu odpoledne! (a po cestě nám skočil pod vlak člověk, takže jsme trčeli hodinu v metru-s pánem v obleku, který očividně den před tím přebral a vracel se domů Uličkou hanby-bez kalhot, zato se dvěma obrovskými lahvemi saké. Musela jsem ho obdivovat, vypadal velmi hrdě!) 

Online Karja
44205 příspěvků moje polička 03. května 2022 14:02

Garfie Na ty parky jsem se tě chtěla zeptat nebo na tu zelen, jak to tam vypadá....já si pak dám Google mapy, to mě hodně baví. Když se třeba i kamarádka přestěhovala do Kanady, tak jsem najela na mapy a už to tam všechno zkoumala, to je lepší než fotky....

Online Karja
44205 příspěvků moje polička 03. května 2022 14:04

Garfie Ten Yoyogi park vypadá fakt úžasne...a co třeba pobřeží dá se tam chodit nějak pěkně na prochazku? Nebo je to takový to průmyslový pobřeží hlavně? 

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 03. května 2022 20:41

Karja ja byla v Japonsku jen ty 3 tydny, ale zelene je tam vsude plno, i ve mestech. U kazde svatyne, v Tokiu u cisarskeho palace zahrady pristupne verejnosti, v ruznych castech mesta zahrady. Japonska zahrada ma spoustu podob, neco je spis park, neco uz skoro les. Ale neni to holt cesky les, kam jdes na houby.

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 03. května 2022 20:51

Garfie popis skoly teda zni uzasne! Drzim palce, at to i synovi vyjde.

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 03. května 2022 21:31

Garfie hmm, tak s šéfem ala McCartney začínám taky uvažovat o příjezdu .

Ba ne, ale aspoň fotku. 

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 04. května 2022 00:47

Lenka22 Jako starej McCartney bych ráda upřesnila!

Karja Jak píše Kokoska, zeleně je tu všude plno, od dětských hřišť po miniparky v každé čtvrti přes japonské zahrady až po velké parky. Pobřeží jak kde. Tokyo je trochu problém, ale hezké to je v okolí Odaiby a můžeš mrknout na Yokohamu, tam je udělané pobřeží moc hezky, takový pobřežní park je tam, najdi si Yamashita park. Ale pochopitelně takové městské. Pro klasické pobřeží musíš trochu níž, třeba ke Kamakuře, nebo pak z Tokya se jezdí hodně na poloostrov Ito. Minule jsem žila kousek od Matsushimy  jednoho ze "čtyř nejkrásnějších národních scenérií", jak říkají Japonci. Hrozně ho poškodilo to velké zemětřesení před deseti lety, ale pořád je to nádhera. Zaliv s tisíci malých ostrůvků, některé jsou přístupné lodí, některé dokonce mostem z pobření a některé vůbec. 

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 04. května 2022 06:29

Garfie to je krasa Me by se asi libilo na japonskem venkově, nebo proste nekde mimo ta velkomesta.

Se skolou drzim palce. Chapu to dobre, ze aspon dcera ma misto jiste?

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 04. května 2022 06:58

Mulen Ano, dcera má místo jisté, to nám už několikrát zdůraznili, asi abychom je nešoupli jinam oba. :-)

Ten venkov je úžasný, taky ho mám ráda. I vlastně minule jsme bydleli spíš ve venkovské části, i když ve městě, ono to Tohoku je vůbec takové zaostalejší. Ale zase kolikrát jsou to takové díry....ani nevím, co bych tam dělala, zatím jsem nadšená, že jsme v Tokyu. :-) Ideální by byl nějaký kompromis, mně by se třeba strašně líbila na život Kamakura. Je to hodinu od Tokya, přes Jokohamu, přitom je to u moře a je tam chrámová oblast. Nemovitosti jsou tam k pronájmu hezké a levné, má to totálně vesnický ráz, přitom i velké centrum a jezdí tam dost turistů(=žije to tam, jsou tam obchody, restaurace a podobně). 

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 04. května 2022 08:00

Garfie Můžete do té "Okamury" na letní byt.

Japonsko mě nikdy nelákalo, ale teď bych tam jela hnes.

Offline rozarka
4199 příspěvků moje polička 04. května 2022 08:39

Garfie  Děti nejspíš nebudou jezdit na školní srazy , ale zážitky budou nesrovnatelné s těmi zdejšími. Trochu zavidim, musím přiznat. U ranní kávy jsem dřív četla naše zprávy, teď si otvírám parfu a speciálně tohle vlákno. I tohle čtení je nesrovnatelné

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 04. května 2022 09:02

Garfie Já si to u tebe představuju, že to bude něco jako, když jsem byla s dcerou v lázních. Prostě přes den budou děcka ve škole, manžel v práci a ty budeš mít volno pro sebe. Budeš se toulat po okolí, prozkoumávat nová místa, přečteš si hodně knížek...

No asi si to představuju jako Hurvínek válku co?

Ale ta Kamakura zní super!

Offline moora
8662 příspěvků moje polička 04. května 2022 11:53

Garfie pis, pis, je to moc zajimavy

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 04. května 2022 12:27

brrr  Přesně to jsme včera plánovali na večírku se šéfem, že si tam pořídíme sdílené letní sídlo!!! 

rozarka moora  Děkuju moc! 

Mulen No to je ale krásná (a trochu naivní) představa, tak bych to brala taky! :-) Takhle to bylo, když jsem tu byla úplně poprvé, ale s dětmi je to trochu komplikované. Než najdeme bydlení, mají to hodinu do školy, minimálně ze začátku s nimi musím jezdit a vyzvedávat, tak to prakticky sežere celý den. :-( Já navíc pořád pracuju pro svoji firmu v ČR, i když mám takový volný úvazek, prostě dostanu zaplaceno jen to co udělám. Kamakura je skvělá, moje nejoblíbenější místo poblíž Tokya. 

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 04. května 2022 12:32

Garfie to si všechno sedne a za pár týdnů to tak mít třeba budeš

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 04. května 2022 12:38

Mulen No doufám! :-)

A nějaké ty dnešní parky v centru Tokya pro Karja 

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 04. května 2022 12:40

Garfie to je balzám pro oči. Ten s tím potůčkem

kolik tam máte vlastně hodin? Mě se nechce googlit přiznám

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 04. května 2022 12:40

A dokonce se tam dá i stanovat!

Online Karja
44205 příspěvků moje polička 04. května 2022 12:40

Garfie No to je krása! Se tam ještě přestěhujeme nakonec z vesnice:-D:-D Tolik stromu už není ani v těch místních kůrovcových lesech! Jak vlastně mají děti náročnou školu časově? V kolik se tak končívá?