Jak staré děti tam chodí do školy?
Postřehy z Japonska
Garfie Té paní co je na fotce úplně v pravo bude 60, Japonka...zatímco třeba té co stojí přede mnou je 50, Italka.
tak to je kruty!![]()
Tabea Od školky po maturitu, takže ten věkový rozptyl je velký. Já napřed měla tendence všechny rodiče považovat za stejnou generaci, ale už jsem se teda smířila s tím, že ne....ale na ženský, o kterých jsem si myslela, že jsou mladší než já a pak se ukáže, že jsou o deset let starší, tady občas narazím, není to výjimka...:-/
Garfiepočkej já nikdy nevím co je vpravo a vlevo. Myslíš tu v tom červeném svetru a růžové zástěře? Nebo tu bilovlasou květovanou.
continuity Růžová zástěra je skoro 60, květovaná 50 (červený svetr je mimochodem taky padesátnice, do té bych to i řekla, ale má pleť jak mimino, strašně jemnou už na pohled. Tady na fotce to schytala, ale v reálu vypadá výborně, žádné vrásky, nic. Radila květované Italce, jak pečovat o pleť a tu to dost pobavilo).
continuity Růžová zástěra je skoro 60, květovaná 50 (červený svetr je mimochodem taky padesátnice, do té bych to i řekla, ale má pleť jak mimino, strašně jemnou už na pohled. Tady na fotce to schytala, ale v reálu vypadá výborně, žádné vrásky, nic. Radila květované Italce, jak pečovat o pleť a tu to dost pobavilo).
vubec bych se s nima nebavila ![]()
![]()
Garfie i když všechny vypadáte fakt dobře, zrovna paní růžová zástěra, nevím proč, se mi tolik nelíbí. Ta červená paní je mnohem lepší.
continuity Ona je fajn, ale je teda hodně postižená tou péčí o sebe, vráží do toho strašný prachy. Červenej svetr moc neznám, je nová, ale zdá se fajn a očividně jsem jí sympatická, dost se na mě napojila. Je z Taiwanu a k těm mám vždycky blízko. Italka (květovaná) je tady jedna z mých nejlepších kamarádek, výborná baba. :-)
Jo a jinak mám za sebou první meeting a bude letos drama, zabte mě!
Hádejte kdo to vede....a kromě toho bude letos představení už uprostřed května, přesně dva týdny poté, co máme velké vystoupení s bubnama a v době, kdy mi přijede neteř s celou rodinou, tchýní a švagrem...![]()
Garfievšetky tam vyzerajú výborne, tá bielovlasa mi teda pripadá na viac ako 50, ale to môže byť dojem z farby vlasov.
Je to za mňa super pohybovať sa medzi krásnymi ľuďmi, človeka to asi trochu motivuje, aj keď ty teda zapadnes úplne medzi ne, neviem prečo máš iný pocit ![]()
Mně se taky líbí červenej svetr
Italka má smůlu - ty jižní typy stárnou rychlejc... možná by jí pomoh lepší účes.
Žranice byla určitě super, kulajda je bezvadnej nápad
a musela chutnat všem! I když pro ně to asi bylo stejný - divný, jako když našinec poprvé ochutná jejich jídlo. Ale taky tomu přijdeš na chuť, že jo.
Garfie No ale tak je dobrý, že budeš mít v publiku spoustu fanoušků ;o)
Garfiejá bych se klidně vsadila, že má nějaký mezo-nite nebo něco podobného mini invazivního.
Italka je moc sympatická, mně přijde na těch 50 akorát. Nejsme tady zvyklí na ty šediny, ale to míním aktivně měnit hned jak osedivim. ![]()
Taky, kdyby měla deset kilo navíc, vypadalo by to jinak, že.
Garfie asiatky jsou proste jiny, se s tim smir a neres! Ruzova zastera je teda hodne vypiglovana, tam bych si taky tipla, ze tomu nejak pomohla. Italka je moc sympaticka a prirozena, asi ji trochu zestarsujou ty sedivy vlasy.
continuity Jo, chodí popotahovat nitě co půl roku.
Teď prý jí doktor řekl, že dál už to nejde, tak byla taková dotčená. Investuje do sebe hodně. Ale když jsem ji před těmi třemi lety poznala, tak bych ji tipla určitě o deset míň. Když to víš, tak to vidíš, ale jinak ne. A mám pár dalších u kterých mě šokoval věk, čekala jsem míň. Zrovna včera jsem s jednou takovou byla v hospodě.
Když jsem poprvé viděla Italku, myslela jsem naopak, že je jí 60 a byla šokovaná, jak je mladá. Ale tam to fakt dělají hodně ty vlasy, když ji znám blíž, tak si uvědomuju, že třeba ani nemá moc vrásky nebo tak, už mi na těch padesát normálně přijde.
A když zmiňuju hospodu (panebože, skončily jsme se Slovenkou na second párty a domů jsem přišla ve tři ráno
), měla jsem poprvé "chicken gyozu". Gyoza jsou plněné knedlíčky, tak mě to zmátlo, ale byla to masová směs v kuřecím a strašně dobré to bylo! A pak jsem měla poprvé grilované ginko....

Garfie italka vypada moc sympaticky (tipovala jsem ji na spanelku)
Garfie tak so slovenkou to už tak býva, že takmer do rána ![]()
Janulik03 Haha, no ale to je pravda, ona vypadá tak umírněně, ale nezdá se!
Její manžel je Japonec a ten nic nevydrží, po jedné deci okamžitě usíná....
Garfie
klasika
Garfie ja cetla "po jedne noci" a rikam si, to teda je fakt strasne chabej ![]()
Je tu další období, Tachibana hajimete kibamu, listy citrusových stromů Tachibana začínají žloutnout...Tachibana je druh mandarinky, která touto dobou dozrává. Strom je stálezelený, jen na podzim ho rozzáří krásně žluté plody, jsou ale extrémně kyselé a nejí se. Kdysi dávno se všem mandarinkách říkalo tachibana, ale dnes už se rozlišují druhy a tachibana je dnes už jediný divoký druh citrusů, který je v Japonsku vyskytuje.
Přichází sezona celeru, ze kterého se v Japonsku prodávají bohužel jen stonky. Do Japonska doputoval na konci 16. století, pravděpodobně z Korei, ale Japoncům nevoněl a používali ho jen výjimečně. K opravdovému rozšíření došlo až po 2. světové válce, kdy stoupla v oblibě západní jídla. Dnes se pěstuje hlavně v Naganu, odkud pochází skoro polovina veškeré produkce.
Velkou slavností tohoto období je Festival Hyotan, neboli Festival tykví, který se pořádá první neděli v prosinci. Je to v podstatě takový opilecký večírek.
Městem Oita prochází průvod samurajů v čele Hyotan, panem Tykví. Ten je dost bizarní, na hlavě má obrovskou tykev a na nohou mega obří tradiční sandály. Jsou dlouhé přes jeden metr a váží zhruba 8 kilo. Má hůl, ale k chůzi potřebuje pomocníky. Kolemjdoucím rozlévá posvátné saké, více než pět litrů má v tykvy, pověšené na krku. Říká se, že kdo se napije, bude mít zdraví a štěstí, takže o saké je velký zájem. Pochopitelně, sám Hyotan si pokaždé také pořádně přihne, takže se říká že Tykvový bůh nakonec opije celé město...

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje