Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Online Garfie
28232 příspěvků moje polička 02. dubna 2026 01:12

jerry Haha, ty jsi milá, ale momentálně oba soutěží v počtu poznámek ze školy....obávám se, že půjdu brzy na kobereček!

Kokoska Dělají, hodně tu frčí cheesecake, i taková klasické dorty, jako známe u nás, ale ne moc zdobené a pochopitelně jen malinké. Ale není to to jejich původní.

Online Garfie
28232 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 04:28

Něco málo z víkendu a zítra jdu na sakura párty, tak přidám sakury! :-)

Objevila jsem novou skvělou vyhlídku, součástí je i kavárna, herna pro děti a místo pro piknik! 

Taky jsem poprvé viděla tokyjskou tramvaj

A aby toho nebylo málo, tak i lanovku :-)

Objevila jsem minimuzeum panenek kokeshi, dostala mě ta malinká vepředu

A taky maďarská verze od nějaké maďarské umělkyně

Objevili jsme trochu retro část Tokya, dcera to pak muži líčila slovy "tam žijí jen staří lidé!!!"

A taky jsem potkala prodejnu s batohy pro psy...

Offline Karja
44173 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 12:21

Garfie Ta vyhlídka je užasná. Jste tam tak dlouho a pořád je co objevovat;)

Offline Kitsune
příspěvků moje polička 07. dubna 2026 12:42

Garfie Tam bych se chtěla podívat, nazývá se to Harajuku pro seniory. Podle mého drzého syna je to ideální místo pro mne. Už jsem o té ulici někdy dřív četla, ale zapomněla jsem na ni. Po návratu z Tokia jsem uviděla na Instagramu fotky a zjistila jsem, že jsme bydleli blízko. Škoda, že jsem to nevěděla dřív. Tak jsem si to připsala na seznam, kam musím při příští návštěvě.

Online Garfie
28232 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 23:53

KarjaTa vyhlídka je vážně super, hodně prostorná a ta místa na piknik byla úžasná, na místě byly i deky, které sis mohla půjčit....

Kitsune Haha, syn je zbytečně vtipný. Já o ní slyšela jako o původní Harajuku, takže jsem asi měla velká očkávání a musím říct, že mě svým způsobem zklamala. Jako ne že by nebyla fajn, ale nepřišla mi nijak speciální, takových uliček je v Tokyu hromada. Ale pravda je, že atmosféra 80. let tam teda byla cítit hodně. A je to hezké místo, má až takovou vesnickou atmosféru. 

Online Garfie
28232 příspěvků moje polička 08. dubna 2026 11:08

Dnešní hanami párty u nás v parku se extrémně povedla!!

Online Garfie
28232 příspěvků moje polička 08. dubna 2026 11:14

A aby toho nebylo málo, umlátím vás sakurama z víkendového Tokya.

Letos je to těžké, pořád leje a tohle jsou jediné dva dny, kdy bylo hezky!!!! :-)

Offline viktorka_od splavu
49101 příspěvků moje polička 08. dubna 2026 21:13

Garfie my se rady nechame!:-))

Online Garfie
28232 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 00:13

viktorka_od splavu No jo, ale už jsou lehce po sezóně, myslím, že o víkendu z nich nebude nic. Docela lituju turisty, co letos přiletěli na sakury, včera bylo nádherně, ale jinak fakt hodně pršelo....:-(

Offline viktorka_od splavu
49101 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 06:39

Garfie pomijiva krasa:-)

Offline Kitsune
příspěvků moje polička 09. dubna 2026 16:21

Přidávám taky nějaké sakury z Tokia

Online Garfie
28232 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 23:46

Kitsune Na Uenu jsem letos vůbec nebyla, celkově jsem to odflákla hrozně. Ale objevila jsem nový park, kousek od té "Harajuku pro staré" a to je teda poklad, málo lidí a nádherná kombinace sakur a červeného listí. 

Jinak pokud jsi ještě v Tokyu, tak v sobotu je v Asakuse (v ulicích, ne v chrámu) sakura festival, býval tam vždy Edo průvod, ale ten je letos zrušený, přesto by tam měla být nějaká představení, kabuki, flea market....myslím, že by se ti to mohlo líbit. 

A v neděli je v chrámu Tanec bílé volavky, myslím, že jsem tady i kdysi dávala foto, to je velký zážitek. Průvody bývají kolem jedenácté a pak kolem druhé odpoledne, ale připrav se na mraky lidí. 

Offline Kitsune
příspěvků moje polička 10. dubna 2026 00:59

Garfie Bohužel jsme už doma, ale stýská se nám, plánujeme, kdy a kam příště pojedeme. Možná na podzim, pokud budou příznivé ceny letenek a ubytování. Letenky teď hodně zdražily, ale viděla jsem letenku s China Eastern za 15 800 v listopadu s přestupem 30 hodin v Kantonu, to by se mi líbilo. Nerada kupuji letenky moc dopředu, tak počkám, třeba to nakonec spojíme s Taiwanem.

Tanec bílé volavky bych ráda viděla, snad se mi to někdy podaří. 

Online Garfie
28232 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 09:24

Objevili jsme malinké, ale dost super akvárko! 

Taková rybí Shibuya

Online Garfie
28232 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 09:29

Akvárium super, ale co mě tam úplně dostalo, bylo oddělení medůz, asi nejlepší, co jsem viděla, včetně těch mega akvárií. 

Offline brrr
12258 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 09:30

Garfie Medúzy jsou super,když jsme byli v LA v akváriu, tak to byla nejlepší část. Hlavně jich je strašně moc druhů a jak se vznáší.

Online Garfie
28232 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 09:31

A taky vzdělávací okénko....i když mě to teda v akváriu dost překvapilo.

No a vrchol byl pochopitelně tohle!!! Akvárko na terase.....

Online Garfie
28232 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 09:31

brrr Ale jen v akvárku! V reálu je moc nemusím a tady jich jsou mraky!! 

Offline continuity
42312 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 13:58

Garfie je medúzy v akváriu jsou super! 

Jak bych se nikdy nešla potápět do more, tak akvária mě baví. 

Online Garfie
28232 příspěvků moje polička 11. dubna 2026 15:50

continuity Nešla by ses potápět? To jsem fakt ráda, mám pocit, že jsem snad jediná...