Garfieto jaro je krásné a to mě těší, protože pokud se tam vypravime tak na jaře.
To jsem se chtěla zeptat, jaké asi období je nejlepší. Potřebuji to tady sladit se nějakými svátky, nebo alespoň trochu volnějším časem ve škole.
Garfieto jaro je krásné a to mě těší, protože pokud se tam vypravime tak na jaře.
To jsem se chtěla zeptat, jaké asi období je nejlepší. Potřebuji to tady sladit se nějakými svátky, nebo alespoň trochu volnějším časem ve škole.
continuity Už jsem to asi říkala mockrát, ale za mě jednoznačně podzim. Je krásně, pořád teplo, stálé počasí, moc neprší (mluvím o období po tajfunech). Takže ideálně konec října až začátek prosince, ale tam moc svátků asi nenabereš. :-( Navíc teda v říjnu se pořádá i spousta festivalů.
To jaro je takové nestálé, i teplotně i deštěm.Ale zase co se týká květů, tak to je fakt paráda, kvete pořád něco. Ve vašem případě bych se možná nebála ani té zimy, v hotelech se topí.
A skoro pořád svítí slunce. Ale pochopitelně, stromy jsou opadanější, prostě zima.
Nejhorší je léto, ale na horách se dá přežít a festivalů je taky dost, hlavně v srpnu.
Garfie konec října jsou podzimky, které teď většinou trvají týden ![]()
K těm fotkám, ten psí trojkočár![]()
Evaeva Ten je mazáckej, viď? ![]()
Podzim nepřichází v úvahu kvůli škole a Vánoce letos taky ne, léto jsem zavrhla kvůli počasí
. potřebuji tedy jaro, hlavně kvůli škole. Buď jarní prázdniny, začátek března, ale nejlíp začít Velikonocemi (konec března), pak jsou přijímačky a písemně maturity, to by šlo. Nebo začátek května, ale zrovna příští rok vychází svátky na víkend...
Takže upřesním dotaz tak, jestli je přelom března a dubna ještě brzy. Když bude pár dní pršet, asi to nevadí, spíš jestli není riziko nějakého monzunu 14 dní v kuse.
continuity Přelom března a dubna, to přijedete akorát na sakury. :-) Většinou z těch dvou týdnů tak tři, čtyři dny prší, ale můžete mít štěstí (nebo smůlu), ale žádné monzuny zase nehrozí. Bývá trochu chladněji, ale taky těžko říct takhle dopředu a proti Česku bude určitě tepleji. Pršet vám bude s 90% jistotou, ale že by chrstalo celou dobu, to asi nehrozí. Třeba jako český podzim.
Garfie to zní dobře akorát v horách předpokládám, že může být ještě sníh?
Tady teda na ten déšť jsou dobře připravení, deštníky i pláštěnky koupíš na každém rohu, hotely vesměs deštníky půjčují, na nádraží se dají taky často pronajmout.
Garfie A když si na nádraží pronajmeš deštník, musíš ho vrátit na to samé místo, nebo ho můžeš dovézt i někam jinam?
pronajmout deštník, to slyším poprvé. ![]()
continuity Jo, tak to určitě. Třeba ten slavný alpský zasněžený průsmyk se otevírá až v polovině dubna, do té doby je nesjízdný.
Ale tím pádem byste mohli ještě chytit opice v onsenu. :-) I když v posledních letech se trochu oteplilo a v Naganu už v druhé polovině března sníh moc nebývá.
No obecně to na chození po horách asi není úplně nejlepší termín, nad takových 1200 metrů může být sníh a dost zima a taky počasí se hodně mění. Ale nějaké hezké treky určitě k mání budou.
DruI Můžeš ho vrátit kdekoli a je to mimochodem super služba, jedno půjčení stojí cca 150 jenů na 24, ale během měsíce zaplatíš maximálně 550, to je zhruba sto korun.
A dokonce existuje i měsíční abonentka za zhruba 300 jenů. ![]()
Garfie tak do půlky dubna to bychom možná natáhli. Přemýšlím tak o třech tydnech, cca. A na onseny jsem úplně zapomněla, ty jsou určitě lepší, když je chladněji. ![]()
No to je hezký, že plánuji dovolenou, co bude za rok, když dítě nemá vyplněný dotazník do nové školy, což je potřeba do pátku.. ![]()
Garfie hodně dobrá služba ![]()
Garfie Ale to je fakt dobrá služba.
Tak od deště do Nikka, jak říkají Japonci, kdos neviděl Nikko, nemluv o kráse. :-)
Byla jsem tam mockrát, takže (vlastě jako celou tuto návštěvu) jsem si spíš hrála, než fotila.
Panoramatickou fotku teda fotil muž, jak jistě poznáte podle malé skřivené zelené osoby dole. ![]()

A protože nedaleko je jezero, u kterého je prázdninová vila italské ambasády, projektovaná Raymondem, museli jsme se podívat i tam. Fotky vily už jsem sem kdysi dávala, tentokrát byla návštěva vylepšená zřízencem, ze kterého se vyklubal Raymondův zarytý fanoušek, se kterým jsme skvěle pokecali a dávali si tipy na jeho další dochované stavby. ![]()

97 metrů vysoký vodopád, ke kterému můžete sjet výtahem, který ukazuje klesející metry. :-)

Ze spodu

Garfie To je parádní.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.