Garfie Díky. Já jsem tou jejich disciplínou a ohleduplností úplně unešena celoživotně.
Postřehy z Japonska
Garfie Dík, informaci o kapesnících a jiném jsem předala dál.
Mulen No stýská se jim moc, myslím. Ale přiletí obě v červenci a malá tady pak zůstává až do srpna u babičky. Tak si ji určitě půjčíme a už jsme domluvení, že Japonka vezme všechny děti do nějakého zábavního parku.
Dneska jsme byli na sukiyaki, jen takovém malém, ale stihla jsem to vyfotit. :-) Kdo sukiyaki nezná, jsou to na tenoučké plátky nakrájené kousky masa, zelenina a tofu v silném vývaru se sojovkou.

Garfie Nádhera :-)
A ještě jsem si vzpomněla a cvakla vám vchod do restaurace. V Japonsku je hrozně časté, že mají ve výlohách restaurací (nebo před nimi, jak je to tady) vystavené plastové (a dokonale věrné) podoby jídel, která uvnitř podávají. Už se nad tím vůbec nepozastavím, ale dneska jsem si uvědomila, že to určitě neznáte a musím vám to vyfotit! :-)

Garfie to je záchrana pro cizince, ne?
Garfie tehdy jsme si rikali, ze to jidlo venku za chvili bude smrdet, pak jsme prisli bliz...
Maji to dokonale provedene.
Garfie jeee a prosimte az si zajdete na Okonomiyaki, ze mi ji vyfotis?
Garfie mnam! To jidlo vypada vsechno krasne! I to plastove :)
Garfie Prosím Tě, co je to žluté v mističce nad miskou se sukiyaki? To asi nebude vajíčko? Nebo jo?
Zrovna rikaji v TV, ze na univerzite v Tokiu je velky zajem o studium cestiny, vetsi nez muzou uspokojit.
Garfie Teď koukam na reportáž o katedře bohemistiky na univerzitě v Tokiu. Nechceš si hodit vedlejšák? Že bys nabídla konverzaci s rodilým mluvčím
.
Garfie A co je to žluté v té misticce? Vypadá to teda výborně ta pánev. A ještě se tě zeptam, jak tam vychází chození na jídlo v poměru k příjmům? To je asi těžká otázka, příjem má každej jinej:-D. Ale mně právě nekdo říkal, že to tak vychází docela levne, že proto tam lidi chodí na jídlo ven častěji než už nás...
Karja jen to okonomiyaki, je to takova zelna omeleta. Je to hodne jedly i pro deti:)
711990 Jj tam je nějaká ta ingredience co se špatně shání, co? Jinak to vypadá velice jedle!
Makara No záchrana to teda rozhodně je! :-) Ale víš co je srandovní? Původně se tahle plastová jídla (dřív se dělala z vosku) rozšířila, když do Japonska pronikly západní restaurace a jídla-aby si místní uměli představit, co dostanou.
Mimochodem, jsou ta plastová jídla prý dost drahá. Ale v Tokyu existuje ulice, kde je normálně prodávají, i turistům.....
711990 Budu na to myslet, ale spíš je vidíš někde na fesťáku (což jsme včera úplně náhodou zabloudili, na Okinawský festival, ale neviděla jsem je tam).
brrr Karja Jo, je to syrové vajíčko, to jsem zapomněla dodat, že to maso se normálně protáhne vejcem a potom sní.
Karja S tím příjmem je to zajímavá otázka! Jídlo je pro ně asi docela levné, ale já si úplně nejsem jistá, jestli si můžou dovolit až tak vyhazovat peníze. Průměrný příjem je tady zhruba 333 tisíc jenů měsíčně, jídlo se pohybuje od pěti, šesti set. K tomu je tu drahé bydlení a cestování. Fakt ale je, že hodně jedí venku, já myslím, že je to spíš zvyk. Oni končí v práci i ve škole hodně pozdě, navíc často mají malé domácnosti, hodně jich bydlí úplně osamněle, to se ti pak nechce vařit. I byty jsou malé, takže jsou zvyklí se scházet venku, třeba s kamarády.
No a taky jídlo v supermarketu (jako základní potraviny) není úplně levné, tak možná se to vlastně ani moc nevyplatí. Zato se ve všech obchodech dá koupit hotové jídlo, které je vesměs hrozně dobré, taky si často kupuju.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje