Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 04. května 2022 17:03

Garfie to je skvělá zpráva s tou školou, gratuluju a raduju se s váma..!

Online Karja
44205 příspěvků moje polička 04. května 2022 17:17

Garfie Jak že to pošleš Moora? Já jsem si malýho Garfieho zamluvila pro holky! Jako radši bych pro sebe, vidím tam velkej osobnostní potenciál, ale vypadá to na věkový rozdíl jak u Venduly Svobodové a zas nema tolik co nabídnout pro překlenutí takove generační propasti:-D. No prostě speciální fotky mimo nás, nějak se přes to nemůžu přenést!  

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 04. května 2022 18:51

Garfie jé, to mi uteklo, že syna vzali, to je super zpráva

No a zemětřesení ,  neumim si predstavit ani to malé. Děcka jsou borci, že ho zvladli sami

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 04. května 2022 21:18

Garfie gratuluju k prijeti syna!

V tech parcich a zahradach se mi strasne libilo, jak obcas na borovici sedel chlapek a prebiral jehlici a vystipoval to suchy. Videli jsme to parkrat a bylo to takový... japonský

Vůbec ta udrzba je tam asi dost narocna, treba to uhrabavani tech suchych zahrad, to je primo veda.

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:23

Kokoska Ale to spis v tech zahradach nebo parcich u chramu...jo, je to srandovni! :-)

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 04. května 2022 22:35

Dnes se v Japonsku slaví "kodomo no Hi", svátek dětí. Původně jde o svátek chlapců, pamatujete, jak jsem tady kdysi psala o Hinamatsuri, svátku holčiček? Tak tohle je vlastně jeho obdoba. Rodiny, které mají doma malé chlapce věší před domy barevné kapry z látky, všude se tady teď i prodávají. Říká se jim kinobori a když fouká vítr, tak krásně vlají a vypadají, jakoby skutečně pluli. Váže se k tomu pověst o kaprovi, který zdolal vodopád proti proudu, nahoře se pak proměnil v draka a dostal se do nebe. Kapři proto v Japonsku symbolizují odolnost a životní sílu (i proto ta obliba v koi kaprech). Často u domu visí dva velcí kapři-jako rodiče a pak malí, podle toho, kolik je v domě dětí. Je to moc hezké a pár jsem jich nafotila, ale dám vám sem jen ten největší úlovek. :-) Od Tokyo Towru, kde jich visí 333-stejně jako je výška věže. 

Taky všude kvetou kosatce a prý je tradice, vykoupat se ve vodě s jejich květy, tak možná někde nepozorovaně nějaký uškubnu!

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 04. května 2022 23:09

Garfie já chci kapra! Jsou krásní. Koupili jste jednoho pro syna?

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 04. května 2022 23:14

Kokoska Nekoupili, ale měla bych, co? :-) 

Ještě jsem si vzpomněla, že v Japonsku je i úsloví něco jako "lezení po kapřích vodopádech", což znamená "být velmi úspěšný v životě". 

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 04. května 2022 23:15

Garfie já si teda myslím, že kapry potřebujete čtyři, ale nechci navádět.

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 04. května 2022 23:18

continuity Nenaváděj, už je pozdě, oni je zítra nebo pozítří nebo prostě do konce týdne sundají, vlají spíš předem! :-D Ale možná bych si je mohla koupit na příští rok, že jo!!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2022 23:18

Garfie to je moc zajímavé tyhle exkurze do jiné kultury

Prosím další, aby se taky někam vystěhovaly, ať si rozšíříme obzory.

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 04. května 2022 23:20

Garfie já si myslím, že když teď vybehnes do trafiky nebo kde to prodávají, tak ještě vám udělají parádu. 

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 04. května 2022 23:28

continuity Možná jo, jestli někde potkám....ale ani nevím, jak bych je uvázala, ty jo, budu si to muset nastudovat, to jsou komplikovanosti tady!!

Karja Prosím tě, taková blbost, o nic nejde, Malej Garfie zůstává rezervovanej, neboj! :-)

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 04. května 2022 23:43
Reakce na Garfie:

Lenka22 Jako starej McCartney bych ráda upřesnila!  

Nevadí, beru i tak.

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 04. května 2022 23:50

Garfie s tím ti přece pomůže vás zahradník.

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 04. května 2022 23:54

Garfie Vidíš a já čekala, že jednoho kapra malému Garfieldovi pořídíte.

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 05. května 2022 00:09

brrr Malý Garfie dostal svůj první telefon a jaksi (doufám dočasně) ztratil zájem o cokoli jiného!

continuity To byl správce muzea!!! Ale včera tu byli zahradníci a čistili jezírko, to byla akce, vytáhli všechny kapry, vytáhli jezírko...no wau. A sotva odešli, malej Garfie zahučel do jezírka za koi kaprama. 

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 05. května 2022 06:33

Garfie ještě, že spadnul do čisté vody 

Offline DruI
5504 příspěvků moje polička 05. května 2022 07:11

Garfie No asi usoudil, že pouštět vodu v koupelně je moc složitý a když už byla v jezírku čistá... ;o)

Offline Garfie
28248 příspěvků moje polička 05. května 2022 07:11

brrr No obavam se, ze kdyby to videli, cisti ho znovu!