Garfie to bude ona, napsala jsem špatně, že v jezeře. Protože jsme tam jeli lodí na ostrov a viděli ji na hranici vody, takže musel být odliv, což by v jezeře nebyl. Jsem marná. Asi mě budeš muset adoptovat na rok, dva ![]()
Postřehy z Japonska
Garfie Myslela jsem tu Icukušimu, co Kokoska 
Ale ta tvoje vypadá hrozně podobně ![]()
Kokoska jj, tak to jste byli v Kamakuře a to je zrovna nádherná destinace na túry, ty chrámy jsou tam rozházené po kopcích a dá se mezi nimi přecházet, je jich tam hrozně moc.
A ta brána teda asi bude ta samá, co myslím já. :-) To je u Hirošimy, ale je to v moři. Trochu to vypadá jako jezero, protože je to na dohled od pevniny a je to celé v zálivu.
Garfie túru jsme podnikli, přes kopec :) A bylo to vtipný, protože jsme předem nevěděli, že zavazadla nám dovezou rovnou na další ubytování a jednu noc, po té túře, budeme bez nich. Takže jsme až ráno sbalili malé batůžky s nejnutnějším a šli nalehko. Vlastně jsem kromě obvyklé denní výbavy měla navíc jen tílko na přespání a rezervní spoďáry ![]()
A v hotelu jsme každý dostali balíček s mini zubní pastou a maličkým kartáčkem, skládací hřeben na vlasy a kosmetické ubrousky. Na rozdíl od francouzského neceseru tam nebyl prezervativ ![]()
Jeleni v Naře. Běhají po trávnících, mezi auty a žebrají.

Kokoska jj, zubní pasty a hřebeny jsou v japonských hotelích normální, miluju to! :-)
Ti jeleni jsou v Naře strašně otravní, jsou třeba i na té Miyajimě, ale tam mi přišli roztomilí, asi tolik nedoráželi. ![]()
Garfie Kamakura je úžasná ![]()
To je kus prírody, to se mi líbí.
Garfie Ty fleky,není to spíš daněk? Já se teda v té japonské fauně neorientuji, tak se ráda dovzdělám.
Kan Daněk ne, parohy to mělo jelení. Nebo srnčí?
Daňčí to ale fakt nejsou.

Kan jelen sika
Kan daněk má takové plácačky a muflon zakroucené (asi) rohy
Kan Jojo, je to jelínek sika, jak říká rasaNori. Je to původní asijský druh, který se u nás taky rozšířil, i když jen oblastně a náhodou. :-) Někde jsem četla, že byl chovaný v Zoo, ale během druhé světové utekl a uchytil se i volné přírodě. On má i v latinském přízvisku "japonský".
A ještě, když už jsem zmínila ty roušky v lese, zažila jsem opravdu důsledek covidu u malého dítěte, jeli jsme ve vlaku, asi čtyř/pětiletý kluk jel na výlet s babičkou a dědou. A on si odmítl sednout ve vlaku vedle nás! Očividně byl hrozně vyděšený. A nebylo to nic osobního, babička si sedla, s ním děda musel poodejít jinam! A nebylo to ani, že by nechtěl sedět, protože jakmile se objevilo místo jinde, hned tam pádil. Myslím, prostě, že jsme byli první bílí cizinci, které viděl.
A jinak jsou ty roušky strašně otravné, už mi to po týdnu leze krkem. A to se jich podle debat expatů asi hned tak nevzbavíme, protože podle nějakých průzkumů to 70% Japonců vyhovouje a chtěli by je nechat napořád!
Garfie nojo, vy jste vlastne zase spadli do nahubku! A staci rouska nebo musi byt respirator?
Garfie Kolegyně přišla s dotazem (ano, občas na fotky mrknou i lidi u nás v práci
), jak je to v Japonsku se smrkáním? Jestli je pravda, že smrkání je považováno za neslušné. A prodávají tam teda vůbec kapesníky?
Kokoska Nemusíš mít nic, jestli jsem to dobře pochopila. Jen úplně mimořáně vidím někde na dveřích ceduli, že vstup jen s rouškou. Když jsem se ptala spřátelené Japonky, jestli jsou povinné venku, tak vypadala, že dotaz vůbec nepochopila a řekla mi, že je to zvyk a že někdy, v parném létě ji občas někdo sundá. Takže vlastně vůbec nevím, ale je mi hloupé ji nenosit, hlavně já jsem strašně nápadná a nechci přiživovat nějakou nechuť k cizincům, která tady během covinu narostla. Jako občas mimo hlavní trasy si ji pochopitelně sundám a v lese jsem ji taky neměla. :-)
Nosí se tu spíš respirátory, ale i roušku občas vidím. A zvláštní je, že tu vůbec nemají žádné vzorované, nebo barevné. Jen černé bílé, růžové a tělové, to je všechno. Ani pro děti, to jsem myslela-jak znám Japonce-že se dost vyřádí. Dcera měla na prohlídku ve škole barevnou pruhovanou (z Česka) a učitel jí ji pochválil, že jako cool a kde ji koupila.
brrr Kapesníky se prodávají úplně běžně, dokonce se malé balení kapesníků rozdává hrozně často na ulicích jako reklamní předmět. Znám dokonce Japonce co si k nám na služebku vezl kufr kapesníků, v domění, že se u nás nedají koupit!
Je to teda už asi 15 let....
S tou neslušností to ale je do jisté míry pravda, je to neslušné, protože je to "obtěžující" okolí. Takže hlavně ženy si jen tak utírají nos, nebo se jdou vysmrkat na wc. Neuděláš to prostě úplně bez okolků v nějaké společnosti, ale trochu se odkidíš, ale zase není to tak, že by to bylo úplné faux pas.
Garfie A co vlastně ta vaše spřátelená Japonka, zůstala tady? Nestýská se jí a její holčičce po vás?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje