Garfie kapři v jezírku z návštěvy určitě budou žít aspoň týden. ![]()
Postřehy z Japonska
Garfie lol, rikalas, ze byli mirne nesvi, ze tam budou deti, v tom firemnim ubytovani? ![]()
kapry rozhodne kupte!
continuity To byl správce muzea!!! Ale včera tu byli zahradníci a čistili jezírko, to byla akce, vytáhli všechny kapry, vytáhli jezírko...no wau. A sotva odešli, malej Garfie zahučel do jezírka za koi kaprama.
Zkoušel lézt po kapřích vodopádech? :) Vidím to na slibnou budoucnost!
GarfieAno, působí to, že ty kapry chce fakt moc koupit!
Trochu si zaplevelím, fotkama, dneska moje oblíbená a už zmiňovaná Kamakura ( brrr žádná Okamura!
)

Tady bych fakt chtěla bydlet, naštěstí to budeme mít asi jen půl hodiny cesty....mimochodem, konečně jsem nasbírala nějaké Japonce bez roušek, v lese je asi třetina kolemjdoucích neměla. ![]()
Jinak mám zatím jen velmi starého pána, který by to očividně neudýchal, jednoho potetovaného tatínka (děti a žena ale roušku měli) a jednoho asijského cizince, který se mě ptal na cestu.
Garfie ty parky, to je mana nebeská pro oči.
Hele, z čeho jsou ti kapři? Z hedvábí asi ne, že? Děsně se mi líbí to úsloví o kapru, zdolavajici protiproud
A kosatce budou brzy i u nás, čemu slouží koupel s nima? Neměla bych si je začít shánět?
Garfie No rozhodně je to lepší než Pitomio. To je krása!
rozarka Těmi kosatci se i zdobí domy, prý hlavně okapy, ale to tady ve městě nevidíš. Japonci věří, že odvrací zlo a nemoci. Hlavně jejich listy, které připomínají samurajské meče a mají tak odvrátit zlo od celé rodiny. O té kosatcové koupeli se říká, že má léčivé vlastnosti. Někde je připravují i veřejné lázně a dokonce v nich nechávají děti koupat zdarma. :-)
A kapři jsou většinou z nějakého plátna a teď na ně jako naschvál nemůžu narazit
Karja
Garfie Jo, tohle bych strašně chtěla vidět na vlastní oči, nádhera!
A to světlý pivoňkový (?) kimono bych si chtěla zkusit :-)
Garfie já bych do toho Japonska asi potřebovala jet znovu a na delší dobu. Zjistila jsem, že si vůbec nepamatuju jména těch míst, kde jsme byli. Jasně, že Tokio, Kjóto, Osaka, Hirošima... ale ta menší místa, přírodní objekty mi dost splývají. Asi i proto, že všechno to bylo ve strašném chvatu, aby se toho stihlo co nejvíc. Pamatuju si toho obřího Budhu, v lese jsme bohužel nebyli. Pamatuju si třeba hrad "Bílá volavka", pamatuju si červenou bránu v jezeře, ale jméno bych musela hledat. Pamatuju si krásné zahrady u chrámů, vidím je před sebou, ale taky si přesně neuvědomuju, k čemu která patřila. Smutný. Přesto jsem ráda, že jsem tam byla, ten celkový dojem "jiného světa" nezapomenu :)
Ignis Mně je trapný chodit v kimonu na veřejnosti, když nejsem Japonka, ale jinak se mi to taky strašně líbí! Kimono jsem nosila jen v tradičních onsenech, kde ho nafasuješ v tom "svém" a pak obcházíš ostatní. Ale to je jen taková jukata, spíš župan. Ale teď jsem vyčetla, že v Kawagoe (moc krásné město nedaleko Tokya) je ulička, kde se prodávají jen sladkosti a každého 18. v měsíci má slevu každý, kdo přijde v kimonu, tak se tam někdy vypravím lovit fotky.
Doufám, že je to pravda!
Kokoska ta červená brána v jezeře je hodně známá že? Nebo leda by jich tam bylo víc ![]()
Kokoska Já tomu věřím, ono když to jedeš rychle a najednou, strašně to splývá. Volavka je Himeji, největší japonský hrad. K němu se řadí ta černá, to je Matsumoto, o tom jsme kdysi mluvily, ale už nevím, jestli jste tam byli nebo ne. Zahrady budou asi hlavně z Kyota.
Budhu myslíš tady toho Kamakurského? To je největší Budha pod širým nebem, kdysi stál v chrámu, ale ten smetla vlna tsunami. Pak je největší v Japonsku, ten je v chrámu a je to v Naře, tam jste taky určitě byli, je to kousek od Kyota a je tam spousta těch jelínků.
Kokoska ta červená brána v jezeře je hodně známá že? Nebo leda by jich tam bylo víc
Měla by to být svatyně Icukušima, patří k tomu ještě takový koplex staveb na pilonech v jezeře.
Garfie jojo, Nara, jeleni! Ale myslela jsem tohohle volně stojícího.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje