Garfie to je fakt nervy drasajici, drzim palce mocmocmoc, at uz se to zlomi. Realitku oslov, ta vase realitacka to je koule na noze
Postřehy z Japonska
moora No je, jenomže to je realitka, která má dodavatelskou smlouvu s naší company a my potřebujeme podporu firmy, abychom vůbec mohli uzavřít podnájemní smlouvu, je to tady obvyklý postup, musíš mít ručitele, který podepíše smlouvu s tebou. A firma s největší pravděpodobností odmítne podepsat smlouvu s někým jiným, to je velmi neobvyklý postup. :-(
Asi dostane šanci bába...
Garfie chapu, zacarovanej kruh...
Garfie
já už to tady skoro ani nemuzu číst, normálně se mi z toho svírá žaludek! Ta bezmoc, ta nespravedlnost, ty stresy!!! Mas můj nejhlubší obdiv, jak to zvladas s noblesou a humorem, já jsem nervak, už bych bud pojidala neurol ve velkém nebo na někoho zúčastněného (třeba tu vaši realitacku) velmi nejaponsky hystericky jecela.
Garfie ohledne te koupe domu... je vubec mozne pro cizince v japonsku ziskat neco jako hypoteku? jak pisou diskutujici pode mnou.. meli byste to vyreseny a pak byste to mohli pronajimat podobnym nebozakum, jako jste vy. :D
Garfie neslo by vyridit si to nejak sami, uzavrit treba nejakou predbeznou smlouvu, a pak to predat te vasi realitce k dotazeni? Pokud by s tim teda pronajimatel souhlasil.
razorblade Kdysi se o tom debatovalo ve skupině expatů, ale moc jsem se o to nezajímala. Pokud se dobře pamatuju, za hotovost můžeš koupit i na turistické vízum. Hypotéka je problém i na pracovní, ale jde to, i když ne u každé banky. Záleží na příjmu, na společnosti pro kterou pracuješ a každopádně máš nějaké vyšší sazby. Zkrátka není to moc výhodné.
Kokoska To asi nedokážeme bez plynné japonštiny i kdyby to teoreticky nějak šlo. Ale v principu jde o to, že realitka prakticky hned na začátku od tebe chce všechny údaje, zaměstnavatele, pojišťovny...a předpokládám, že si může informace ověřovat. Firma by se na to asi moc netvářila. Potíž je, že my se k tomu majiteli nemáme jak dostat, vždycky jednáš přes dva lidi, jasně že kdyby nás majitel viděl, mluvil s námi (i s naší chabou japonštinou) tak by to třeba klaplo, ale to se prostě nemůže stát. :-(
Garfie to je mi fakt líto, čím procházíte.. A ty jsi opravdu hvězda, jak to bereš!
Strašně moc držím palce, už se to musí zlomit..!
Garfie tak to je škoda, myslela jsem právě kontaktovat přímo majitele.
Pavlena viktorka_od splavu Děkuju moc
I všem ostatním za účast!
Včera mě něco napadlo...ani to sem nebudu psát, abych to nezakřikla. A dnes ráno se objevila jedna novinka....tak zkrátka držte všechny palce a pro odvedení pozornosti jeden futuristický výjev z Minato Mirai. Tam si vždycky vzpomenu na Neználka ve Slunečním městě! ![]()

Garfie Nakoukla jsem sem, nečetla jsem všechno od začátku a možná mi něco uniká, ale vy jako zájemci o pronájem jste odmítáni z důvodů, že jste cizinci?!
Hanka H Ano. Není to nic osobního a mám pochopení, když vidím, jak se tady někteří cizinci chovají, ale stejně to zabolí. Pochopitelně nám to nikdo neřekl napřímo (i když realiťák co s námi byl jednou na pochůzce v podstatě ano, ale neoficiálně). Důvody jsou "nájemce musí mít plynnou japonštinu", případně "někmu dali přednost", ale přitom jsou domy stále v nabídce. Jsou tady domy a lokace "vhodné pro cizince".
Garfie Díky za vysvětlení! Tak nějak mě to zase tolik nepřekvapuje, ale vy se, když tedy pominu ten do jisté míry urážlivý apekt, dostáváte do hodně prekérní situace
! No snad bude brzy lépe!
Garfie Držíme!!! ![]()
Garfie Držím strašně moc.
Garfie taky držím!
Garfie držím vše co mám!
Garfie Držím a obdivuju Tě. Doufám, že manžel si uvědomuje, jakou máš svatozář.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje