žluťásek tjo to je teda dilema
jestli to není péřovka za pět tisíc tak ji prostě hodím společně s ostatním jemným prádlem na 40. dneska když kouknu na cedulky tak je 30 na všem
presne,vyprala bych ji na 40 s ostatnim pradlem.
žluťásek tjo to je teda dilema
jestli to není péřovka za pět tisíc tak ji prostě hodím společně s ostatním jemným prádlem na 40. dneska když kouknu na cedulky tak je 30 na všem
presne,vyprala bych ji na 40 s ostatnim pradlem.
Dovolím si přerušit "bundovou" diskusi s jiným blbým dotazem - jak narovnat zmačkanou koženou bundu?
Uý měsíc ji vyvěšuju na ramínku (i venku na balkóně, protože co kdyby pomohlo vlhko). Zkusila jsem přežehlit (z rubové strany přes podšívku, na nízkou teplotu i po lícové straně). Vše bez úspěchu.
Natáhnout nošením nejde, protože je volnější a kůže se nenapne.
jerry No kedysi som čítala rady typu strčiť koženú bundu do sušičky a pod ale skôr by som zašla do opravovne kožených odevov, možno by ti vedeli poradiť prípadne rovno aj opraviť.
žluťásek Neviem čo je divné na tom, že máš v koši na praní určité oblečenie dlhšiu dobu. U mňa je to celkom bežné, nemám nutkavú potrebu prať hneď. Napríklad keď prezlečiem povlečenie tak to špinavé nehádžem hneď do práčky, až mám chuť, čas a náladu tak to tam hodím, ale nemusím to mať hneď. Takisto u vlneného oblečenia trvá než sa nazbiera určité množstvo prádla.
Potrefenáhusa tak to ti nebudu psát, jak dlouho na dně koše leží povlečení a ručník, který kdysi posloužily na sezení a od tý doby nejsou potřeba.
paktofonika mně by vadilo skladovat dlouho jen počůraný, poblinkaný apod. Ale jestli mám koš plný tmavého, červeného nebo tři merino věci je mi upřímně fuk. Povlečení peru hned jen kvůli mistu.
jerry zasla bych s ni do cistirny
A proč ji, proboha, nevyprat v umyvadle v ruce?? Dětské věci stačí lehce přemáchnout, však nejsou od šmíru, ne?
Ja som to kedysi prerátavala a pri čo len trochu eko-pračke je lepšie to šupnúť do práčky samé ako to šolíchať v rukách.
Edit: na krátky program a nízkej teplote, pochopiteľne.
nellielovett ne!!!
Ale tak je to i tim, že já to špinavý prádlo neměla nikdy moc kde skladovat (látková taška pověšená v koupelně) a měla jsem malou pračku. Nevim, no, mně to špinavý prádlo i trochu smrdí, nemám to ráda dlouho někde skladovat. Ale zase si nepředstavujte, že peru po jedněch spoďárech, to fakt ne, svetry taky čekám, až se nashromážděj (ale ty nemám hozený někde v koši na prádlo).
No spíš si moc neumim podle našeho provozu představit, že je na vyprání nějakýho typu oděvu nutný čekat víc než třeba ten týden.
žluťásek Tak to chápem, tiež sa stane, že psy niečo pozvracajú a periem to hneď, to je jasné. No ale bunda v koši by ma určite nerozhádzala. Ak ju netreba hneď, počkala by som na ďalšie bundy.
Svetry taky čekám, až se nashromážděj (ale ty nemám hozený někde v koši na prádlo).
A kde teda na to praní čekají?
A jaký je rozdíl v tom, kdyby byly v koši na prádlo?
Stejně jako viktorka_od splavu bych to vrzla do čistírny. Teda do nějaký spolehlivý, kde ti hned pro jistotu nevypíšou, že je bunda "poškozená".
Mně vůbec nevadí mít věci na praní nějakou jakoukoli dobu v prádelním koši. Já jenom nerozumím, co je na tom k přemýšlení a řešení.
Buď to hodím do pračky s tím, k čemu mi to barevně sedne a vyhovuje to teplotně. Klidně čekám, až se mi ty věci nastřádají, abych naplnila pračku. A nebo, pokud nechci čekat, nebo to potřebuji rychle vyprané, to prostě přemáchnu v ruce.
V životě by mě nenapadlo nad něčím podobným koumat. Mně to přijde úplně legrační, přemýšlet a rozvažovat jak vyprat nějaký hadry.
Za posledních několik desítek let si nepamatuji, že by se mi něco praním zničilo.
Dadoo a dyt tady nikdo nad praním nepřemejšlí, ne? Jenom si popisujem jak kdo kde pere
Pinot Noir složený ve skříni. Jiný roznošený prádlo do skříně nedávám, ale ten koš na prádlo mi prostě přijde takovej šmutzig, s nošenejma ponožkama a spodním prádlem a podobnejma špinavejma hadrama, nemám to ráda, no, když to leží dlouho
Potrefenáhusa Aha, jo tak. Nedošlo mi, že jde o to smíchání různých typů prádla. Máme totiž tři koše, jeden v patře na svrchní oblečení, jeden v koupelně na spodní prádlo, ručníky a utěrky a syn má svůj vlastní. Je fakt, že bílou košili bych mezi fusekle taky nehodila.
A tak to já mám v koši na prádlo v bytě velký plátěný pytel na fusekle a menší na spodní prádlo. Zbytek tam lítá jen tak (většinou trička, kalhoty). Dítě má košíček vlastní a na povlečení, ručníky a utěrky a "velký" je koš v prádelně ![]()
Do čistárny se mi právě nechce - za čištění jiné kožené bundy jsem předloni dala 790,- a nemám jistotu, že se zmačkanina narovná.
Prosím vás, jak je to s vracením u HM?? Když si objednám v eshopu a zaplatím kartou. Pri vracení mi vrátí peníze na účet nebo mi je nevrátí a budu je mít na další nákup "u nich"?
Dadoo vratia na ucet, treba si v profile na stranke vyplnit cislo uctu
Mrakoplas Díky, to jsem ráda, můžu objednat s klidem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.