"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 11:39

žluťásek tjo to je teda dilema jestli to není péřovka za pět tisíc tak ji prostě hodím společně s ostatním jemným prádlem na 40. dneska když kouknu na cedulky tak je 30 na všem

presne,vyprala bych ji na 40 s ostatnim pradlem.

Online jerry
11043 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 11:58

Dovolím si přerušit "bundovou" diskusi s jiným blbým dotazem - jak narovnat zmačkanou koženou bundu?

Uý měsíc ji vyvěšuju na ramínku (i venku na balkóně, protože co kdyby pomohlo vlhko). Zkusila jsem přežehlit (z rubové strany přes podšívku, na nízkou teplotu i po lícové straně). Vše bez úspěchu.

Natáhnout nošením nejde, protože je volnější a kůže se nenapne. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 12:04

jerry No kedysi som čítala rady typu strčiť koženú bundu do sušičky a pod ale skôr by som zašla do opravovne kožených odevov, možno by ti vedeli poradiť prípadne rovno aj opraviť. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 12:08

žluťásek Neviem čo je divné na tom, že máš v koši na praní určité oblečenie dlhšiu dobu. U mňa je to celkom bežné, nemám nutkavú potrebu prať hneď. Napríklad keď prezlečiem povlečenie tak to špinavé nehádžem hneď do práčky, až mám chuť, čas a náladu tak to tam hodím, ale nemusím to mať hneď. Takisto u vlneného oblečenia trvá než sa nazbiera určité množstvo prádla. 

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 12:11

Potrefenáhusa tak to ti nebudu psát, jak dlouho na dně koše leží povlečení a ručník, který kdysi posloužily na sezení a od tý doby nejsou potřeba.

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 12:17

paktofonika mně by vadilo skladovat dlouho jen počůraný, poblinkaný apod. Ale jestli mám koš plný tmavého, červeného nebo tři merino věci je mi upřímně fuk. Povlečení peru hned jen kvůli mistu.

Online viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 12:18

jerry zasla bych s ni do cistirny

Offline slniecko admin
19467 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 12:20
Reakce na Dadoo:

A proč ji, proboha, nevyprat v umyvadle v ruce?? Dětské věci stačí lehce přemáchnout, však nejsou od šmíru, ne? 

Abych měsíc čekala, mám ji 30 x čistou 

​Ja som to kedysi prerátavala a pri čo len trochu eko-pračke je lepšie to šupnúť do práčky samé ako to šolíchať v rukách.

Edit: na krátky program a nízkej teplote, pochopiteľne.

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 12:22

nellielovett ne!!! 

Ale tak je to i tim, že já to špinavý prádlo neměla nikdy moc kde skladovat (látková taška pověšená v koupelně) a měla jsem malou pračku. Nevim, no, mně to špinavý prádlo i trochu smrdí, nemám to ráda dlouho někde skladovat. Ale zase si nepředstavujte, že peru po jedněch spoďárech, to fakt ne, svetry taky čekám, až se nashromážděj (ale ty nemám hozený někde v koši na prádlo).

No spíš si moc neumim podle našeho provozu představit, že je na vyprání nějakýho typu oděvu nutný čekat víc než třeba ten týden. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 12:22

žluťásek Tak to chápem, tiež sa stane, že psy niečo pozvracajú a periem to hneď, to je jasné. No ale bunda v koši by ma určite nerozhádzala. Ak ju netreba hneď, počkala by som na ďalšie bundy.

Online Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 12:28
Reakce na Potrefenáhusa:

Svetry taky čekám, až se nashromážděj (ale ty nemám hozený někde v koši na prádlo).

​A kde teda na to praní čekají?  A jaký je rozdíl v tom, kdyby byly v koši na prádlo?

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 12:30

jerry 

Stejně jako viktorka_od splavu  bych to vrzla do čistírny. Teda do nějaký spolehlivý, kde ti hned pro jistotu nevypíšou, že je bunda "poškozená".

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 12:37

Mně vůbec nevadí mít věci na praní nějakou jakoukoli dobu v prádelním koši. Já jenom nerozumím, co je na tom k přemýšlení a řešení. 

Buď to hodím do pračky s tím, k čemu mi to barevně sedne a vyhovuje to teplotně. Klidně čekám, až se mi ty věci nastřádají, abych naplnila pračku. A nebo, pokud nechci čekat, nebo to potřebuji rychle vyprané, to prostě přemáchnu v ruce.

V životě by mě nenapadlo nad něčím podobným koumat. Mně to přijde úplně legrační, přemýšlet a rozvažovat jak vyprat nějaký hadry. 

Za posledních několik desítek let si nepamatuji, že by se mi něco praním zničilo. 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 12:41

Dadoo a dyt tady nikdo nad praním nepřemejšlí, ne? Jenom si popisujem jak kdo kde pere  

Pinot Noir složený ve skříni. Jiný roznošený prádlo do skříně nedávám, ale ten koš na prádlo mi prostě přijde takovej šmutzig, s nošenejma ponožkama a spodním prádlem a podobnejma špinavejma hadrama, nemám to ráda, no, když to leží dlouho

Online Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 12:48

Potrefenáhusa Aha, jo tak. Nedošlo mi, že jde o to smíchání různých typů prádla. Máme totiž tři koše, jeden v patře na svrchní oblečení, jeden v koupelně na spodní prádlo, ručníky a utěrky a syn má svůj vlastní. Je fakt, že bílou košili bych mezi fusekle taky nehodila.

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 12:59

A tak to já mám v koši na prádlo v bytě velký plátěný pytel na fusekle a menší na spodní prádlo. Zbytek tam lítá jen tak (většinou trička, kalhoty). Dítě má košíček vlastní a na povlečení, ručníky a utěrky a "velký" je koš v prádelně 

Online jerry
11043 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 13:23

viktorka_od splavu barbucha 

Do čistárny se mi právě nechce - za čištění jiné kožené bundy jsem předloni dala 790,- a nemám jistotu, že se zmačkanina narovná.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 13:49

Prosím vás, jak je to s vracením u HM?? Když si objednám v eshopu a zaplatím kartou. Pri vracení mi vrátí peníze na účet nebo mi je nevrátí a budu je mít na další nákup "u nich"?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 13:58

Dadoo vratia na ucet,  treba si v profile na stranke vyplnit cislo uctu

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 14:18

Mrakoplas Díky, to jsem ráda, můžu objednat s klidem.