"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 10:23
Reakce na Potrefenáhusa:

MP Meri no jinak mě napadá už jenom vyhodit? 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 10:25

Potrefenáhusa do netříděnýho!

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 10:29

A proč ji, proboha, nevyprat v umyvadle v ruce?? Dětské věci stačí lehce přemáchnout, však nejsou od šmíru, ne? 

Abych měsíc čekala, mám ji 30 x čistou 

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 10:32

Dadoo Ta bunda je tak na příští rok, dítě nechodí nahý. Nikdy jste neměly v prádle věc, co nepotřebujete hned, pár týdnů, než se nastřádá? Já teda úplně běžně. Samotnou bundu bych v pračce rozhodně neprala, zmazanou od bláta v ruce taky ne.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 10:34

žluťásek Já bych riskla ten svrab a vyprala všechno na 30!

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 10:35

Mutziputzi Jsem dnes rebelka, už se pere na třicet celá várka tmavýho!

Online Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 10:44

Já peru na různé teploty, dokonce i tytéž věci ;) Když mám třeba právě něco jako je dětská bunda, doplním pračku klidně ručníky a vyperu to na 30 nebo 40, když jsou jen ručníky, tak na šedesát. V životě mi žádný ručník nepustil barvu, ani by mě nenapadlo, že je to možné 

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 10:58

Pinot Noir no podle mě pouští barvu ty ne zcela kvalitní..

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 11:03

Ounz ale jak...já dostala jeden tyrkysovej a ten se divím, ze nebarvi při utirani ruce, z toho teče modra anilinova barva při namoceni do umyvadla

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 11:08

žluťásek par týdnu mít nekde špinavý prádlo bych nedala. S tou bundou na vyhození jsem si delala legraci, vyprala bych s tím várku tmavyho na těch 30.

treba nase pracka to zváží a ten program podle toho upraví a zkrátí, tak se necejtim tak marnotratne. A já peru často  třeba džíny od blata z venceni, deku na sedačce od pejsků, ty různé zapraseny uterky z kuchyně (stejně jako andulka s nima utiram, nádobí fakt málokdy), případně ručníky občas od krve, když se riznu apod. a i když máme pracku fungl novou, co pere dobre, tak všechen tenhle bordel se na 30 proste nevypere

Online viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 11:12

žluťásek tjo to je teda dilema jestli to není péřovka za pět tisíc tak ji prostě hodím společně s ostatním jemným prádlem na 40. dneska když kouknu na cedulky tak je 30 na všem

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 11:18
Reakce na Mutziputzi:

Potrefenáhusa do netříděnýho!

​já mám pocit, že ten Broumov je stejně spíš jen pro dobrej pocit, že to pak končí někde ve spalovně, na skládce nebo na skládce v Africe....myslela jsem, že z toho třeba ještě něco vyráběj, nějaký výplně do něčeho apod., ale fakt nejlepší je to zbytečně neprodukovat. 

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 11:19

Potrefenáhusa no, my sme jednou taky takovej ručník dostali..tekla z něj sytě červená.

jinak tady ty dohady, co je eko a co ne..von má každej velký rezervy, ale zase žít jen eko způsobem, to v dnešní době prakticky nejde, leda se odstěhovat na nějakou farmičku a soběstačně si tam hospodařit (a hlavně si nevolat záchranku, až jednoho na tý farmě klepne nebo bude mít apendicitidu, to je hrozně neeko, jet v tý sanitě sám  ) tady tyhlety soudy ‘já to mám tak a vy to děláte jinak, jo, no to děláte blbě’ sou k pousmání..někomu prostě stačí na 30 někdo pere na šede a někdo vyváří. Taky moc nemusim schaňování špinavýho prádla do doby, až bude plná pračka, ale chápu, že někdo to tak udělá, no.

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 11:20

Potrefenáhusa no na tom kontíku na hadry od čk u nás je psáno, že to co jde použít jako oblečení, tak pouźijou a co ne, z toho se dělá těsnění a recyklace..do teď sem tomu věřila, tak dík 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 11:21

Ounz nevim, no, na tom našem je to teda taky napsaný 

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 11:28

Potrefenáhusa no, jako já se taky snažim nemít takovej odpad, co se týče tohohle, ale tak člověku to občas ujede..a co s tím pak, že jo.

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 11:30

Ounz však jasně. Já se taky snažim před nákupem přemejšlet, ale zas takovej striktní asketismus by pro mě byl hodně smutnej :-) 

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 11:31

Ježiš tady je to zas nějaký urputný, příspěvek s bundou měl být pro pobavení, nikoliv jako prosba o radu, co si s tou zablácenou věcí počít. 

V ruce neperu nic, co nesmí do pračky nekupuju a co smí s nějakou speciální podmínkou, to čeká na stejně postižený kamarády na dně koše. Tak či tak ten koš nikdy není prázdnej, takže jestli je na dně bunda dva dny nebo dva týdny je mi úplně fuk.

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 11:32

Potrefenáhusa právě..

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 18. listopadu 2018 11:37

žluťásek promiň, pro mě to tak vyznělo, že máš doma měsíc v koši bundu, kterou nemáš s čim vyprat...ale já se tady už několikrát přiznávala k mírný prací obsesi, takže pro mě je měsíc cokoliv připravený k vyprání uplný scifi :-))