"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online slniecko admin
19467 příspěvků moje polička 16. listopadu 2018 14:31
Reakce na continuity:

rucniky mame barevne (kazdy clen rodiny ma svoji barvu, to by u kombinace kremova a seda nefungovalo), uterky barevne a navic vzorovane. kdyz mam podezreni, tak to vyuzkousim nejdriv v umyvadle a kdyz to pousti i po prvnim oprani, tak leti z domu. ale douho se mi to uz nestalo, naposled s nejakyma tureckyma teplakama pro deti. (co mi pripomina, ze babicka dovezla nove cervene teplacky z lidlu).

na 40 peru z toho domaciho textilu uplne vsechno, vzdyt na 40 se to ani nevypere? nekdy mam cukani to i vyvarit a nic se nikdy nestalo.

​Ako sa ti toto podarilo docieliť? To som sa totiž snažila donútiť moju rodinu, podarilo sa mi to jedine u dcéry, muž to nebol schopný vstrebať vôbec (u nich doma sa to nepraktikovalo, u nás áno), potom to veľmi rýchlo vzdal aj syn...a dcéra prešla pre istotu na piatu farbu (ružovú, ktorá sa mi tam nijeko nehodí) z veľmi praktického dôvodu - že ružový jej chlapi nebudú brať...

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 16. listopadu 2018 14:39

slniecko haha, ja to nechala na panech ze si muzou vybrat z asi osmi tmavych barev at si to porovnaji jak chcou.. pro sebe mam dva syte cervene.. no neoblibil si jeden cervenou?

Offline andulka01
12765 příspěvků moje polička 16. listopadu 2018 14:46

Hlásím také ručníky, osušky, utěrky a ložní prádlo na 90. Všechno ostatní na 40.

Offline continuity
42342 příspěvků moje polička 16. listopadu 2018 14:51

slniecko laskyplnym a pevnym tlakom . ja som zacala muzom, priserne mi vadilo, ze sa furt utiera do toho, co mu zrovna pride pod ruku, tvrdil, ze si nevie zapamatat, ktory uterak je aktualne jeho. on ma rad oranzovu, tak dostal oranzove osusky a to nejak zvladol. ale je to jediny clen rodiny, ktory musi mat tie osusky "rozne", pretoze sa mu okukaju :D

deti uz do toho nejak nabehli. a dost si svoju farbu strazia, ked im podam opacny, tak to hned reklamuju.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 16. listopadu 2018 15:03

Prani na 90 nema zadny hygienicky opodstatneni, leda v nemocnicich a u nemocnych a infekcnich osob, jinak je zbytecne narocny ekologicky i ekonomicky...a moc se na to prani nefokusujte, to je znamka linejch zenstin

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 16. listopadu 2018 15:05

Mutziputzi můžu potvrdit, peru strašně ráda.....a to je z domácích prací asi tak všechno

Online Ounz
20420 příspěvků moje polička 16. listopadu 2018 15:06

Mutziputzi tak pro mě to třeba význam má (a ne, nemyslim si, že mám ty ručníky pak sterilní) a zase šetřím ekologicky jinde, no..

20970 příspěvků moje polička 16. listopadu 2018 15:08

Ounz jakej, nenapinej me!

20970 příspěvků moje polička 16. listopadu 2018 15:11

Potrefenáhusa jo ja taky, i nadobi rada meju...proto mi matka svou teorii predala

Offline continuity
42342 příspěvků moje polička 16. listopadu 2018 15:12

Potrefenáhusa ja peru prakticky porad, a neznasim to. a zas nemam susicku, takze s ekologickymi dopady prani na 60-90 si hlavu tolik nelamu.

hlavne rovnani ponozek je ocistec, kdyz je 30 paru smichanych v jednom lavoru, to je prace pro Lichozrouty. do toho uz zapojuji deti, ale taky to uplne nedavaji :) zas jsou schopne to hezky sparovat u veseni, to taky celkem pomuze.

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 16. listopadu 2018 15:13

brrr Moje děti jsou slušně vychované, způsobné, říkají prosím pěkně a děkuji mnohokráte a ve volných chvílích vyšívají monogramy na kapesníčky.....

Offline continuity
42342 příspěvků moje polička 16. listopadu 2018 15:14

Garfie a paruji si ponozky sami...

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 16. listopadu 2018 15:17

continuity co párují, prakticky si je i samy perou

Online slniecko admin
19467 příspěvků moje polička 16. listopadu 2018 15:24

continuity ja som to od začiatku riešila tak, že nech si vyberú farbu a tá bude vždy ich...ako predstava, že by som tie farby menila a muž by si mal pamätať aktuálnu, to som škrtla už v zárodku ako nereálne. A budeš sa smiať - má pridelenú oranžovú:))). Ale napriek tomu berie vždy tú najbližšie .

viktorka_od splavu 

Online Ounz
20420 příspěvků moje polička 16. listopadu 2018 15:41

Mutziputzi já to poznám pocitově. A ručník mám ráda drsnej a to docílíš tím vyvářením. A učila mě to máma 

Offline andulka01
12765 příspěvků moje polička 16. listopadu 2018 15:48

Mutziputzi Tak třeba utěrky já používám doslovně, tedy utírat (jako ne podlahu, ale fakt ne jen právě umytý porcelán). Takže tam těch 90 pro mě smysl má, s lavórem a Savem na mě fakt nechoďte. A stejně jako Ounz se jinak chovám poměrně ekologicky, mám eko prací prostředky, eko mytí nádobí, jezdim na kole, třídim co můžu, jim sezónně a s ohledem na ekologickou stopu, nepoužívám igelitový pytlíky když to lze.

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 16. listopadu 2018 16:00

continuity zas s tou susickou je těch hadru potřeba daleko min 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 16. listopadu 2018 16:18
Reakce na dzizisketa:

Byl včera někdo na Chodově na Billu Nighym?

​Utekla jsem včas :D

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 16. listopadu 2018 16:30

continuity já se ti teda divím... zrovna u vás by ta sušička měla smysl a co se týká spotřeby elektřiny, odpustila bych si raděj něco jinýho (třeba žehlení 

párovat fusekle dvakrát

20970 příspěvků moje polička 16. listopadu 2018 16:55

Ounz Ja si rucnikama delam peeling i na 30