continuity jo, v 70 ještě jezdili třeba na týden do Beskyd nebo do jižních Čech. Teď už je pro ně výkon dojít nakoupit a cca 1 km na zahradu. Ale pořád jsou soběstační, zaplať Bůh. Jen ty dárky... člověk by jim rád udělal radost, ale je to rok od roku těžší. Fíky, ořechy, datle, kafe - to se u nás dává na Mikuláše a stejně už toho moc nespotřebujou. Jinak jídlo moc za dárek nepovažujou, hlavně o Vánocích, když je všeho hojnost. Ach jo.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Jako že omezený jenom směr z jižní strany? Tak nevím, jestli to spíš od Blanska lidi nevykopne v Židenicích...![]()
Luna jezdím tím samým směrem, občas i vlakem. Z Blanska by to mělo jezdit až na Hlavní, na pátou a šestou kolej, co se jim říká "kusé". V Židenicich by měly končit vlaky jedoucí od Tišnova. Jsou to ale neoverene informace, bohužel víc nevím.
Kokoska já jsem dávala jídlo a kafe v nějakým lepším provedení.
Kokoska Já to mám podobné s prarodiči a v posledních letech jsme docela uspěli s meteostanicí a digitálním fotorámečkem.
Kokoska taky neco takovyho https://m.alza.cz/lokator-fixed-smile-nejen-na-klice
zelene.oko digitalni fotoramecek se neodvazuji navrhovat. Jedna babicka nadsena, druha nam ho omlatila o hlavu a treti ho ma v sufliku :D
continuity
no, je to risk!
Máte někdo tip na loupač granátových jablek?
Luna nene, od Blanska až na Hlavní. Vlaky od jihu a na jih (takže od Prahy do Vídně a Bratislavy budou jezdit přes Dolní, od Tišnova na Břeclav taky.
Ale na tu pátou a šestou kusou kolej se od severu nedostanou ne? ![]()
No uvidíme, já jezdím od Břeclavi, takže to bude parádní rok ![]()
Mutziputzi na to existuje udělátko? Já to dělam ručně. Jestli je na to verk, chci ho taky
Ounz Já na to mám teda doma lidskou sílu, ale jedna nikdy neví, že.![]()
Sweet Potato no u nás doma sem ta lidská síla já..na všechno. Granátový jabko, grep, pomelo..melouny..
Ounz tohle mi hodil google, ale důvěru to ve mně nevzbuzuje...mě to loupání hrozně se*e![]()
https://eshop.tescoma.cz/oddelovac-granatovych-seminek-presto
Mutziputzi no i když odhlídnu od toho, že tescomu prostě nemám ráda, tak z tohohle bude akorát všude bordel a semínka nasráděru..
Mutziputzi ale jestli se obětuješ a prubneš to, tak napiš výsledek pokusu ![]()
Mutziputzi v tescomě maj verk asi úplně na všechno, ale nevim, ne vždycky mi to přijde funkční
Ounz no zkusim to za ty prachy, uvidíme...já nadělam bordel vždy, trvá to 10 let než to člověk udělá a takovej ten fígl dělat to v míse pod vodou je na prd, páč pak to nemá chuť
Jo a jak sem to zkoumala, tohle je na odšťavnění spíš. Já ty zrna jím celý..
Mutziputzi no tak uvidíš. Mně docela funguje udělat z toho takovou ‘kytku’ a ty zrníčka z toho vymlátit a zbytek teda vybrat ručně. Ale bordelu je z toho dost..
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje