"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 10:21

Mutziputzi tak to musis vedet ty.. maminka taky nechtela, a ted z vyletu posila fotky atp, cvici si mozek a drzi trochu krok. a ja jsem rada, mam z toho dobry pocit ze neni uplne mimo. ted jsem se bavila s ditetem ze babicce ukazem instac a on se smal, ze zachazi s tim telefonem jako kdyby ta tlacitka mel, ze do displeje “macka”:-)

49114 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 10:24

Potrefenáhusa si vzdycky vzpomenu na svoji babicku (kdyby zila uz by byla skoro stoleta) a jak jsem ji nedokazala vysvetlit kdyz se ptala “a co to je, ten internet?”  ale fakt ji svet okolo furt zajimal..

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 10:27

viktorka_od splavu To je fakt o prioritách, babička mozek nepotřebuje cvičit, na to jí stačí knížky, křížovky, sudoku, pletení, zahrada, kámošky, myslím, že další stimul ani nepotřebuje, to je jak kdybych jí začala vnucovat filatelii, nemá zájem a hotovo 20

Online Tak Betty
6043 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 10:30

Jsem si vzpoměla, nekdy před deseti lety naše sousedka prodávala dům. Pomáhal jí s tím tedy její syn a ona nám říká - no syn to dal i na INTERPOL. Chvíli nám trvalo pochopit.

A to jí bylo tak 65.

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 10:33

viktorka_od splavu hele, moje babička byla uplně v pohodě skoro až do konce, umřela letos na jaře v 98, internet jsem teda taky vysvětlovala, ukazovala, i telefon, vždycky fotky a dobrý, ptala se, zajímala, jako fakt pobírala všechno....akorát jsme ji nepřesvědčili ani na aligátora s tlačítkem, který by mohla jenom zmáčknout, kdyby se něco stalo.....pak se něco stalo, tak slibovala...a jak jí otrnulo, stejně aligator skončil vybitej někde v šuplíku....což mi teda přijde jako mnohem větší problém než že někdo nechce smartphone, to i moje matka to má zahrabaný 3 dny někde v kabelce a já mám pak pohotovostní cvičení, že se něco stalo.

Online Tak Betty
6043 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 10:33

A moje teta je jí 93 a měla mobil aligátor. Rozbil se jí tak jsme ji koupili nový a ona říká Betynko, to je taky ten jaguár jak jsem měla?

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 10:34

Potrefenáhusa moje máma je o 10 let mladší a chytrý telefon akceptovala, ačkoli nerada, až s příchodem vnoučat. Naučila se přijímat a posílat fotky a to se jí líbí. Ale třeba nedokáže nakoupit na Alze...

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 10:34

Mohučanka hele a alzu moje máma umí!!!

Offline andulka01
12765 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 10:40

Blbý dotaz, chtěla jsem pro neteř k Vánocům Tarbíky a Marabu (Večerníčkový seriál) na DVD. A ono to asi ani nevyšlo? Nebo vyšlo ale už není? Tak nějak jsem měla dojem, že na dvku vychází úplně všechno.

49114 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 10:42
Reakce na Tak Betty:

A moje teta je jí 93 a měla mobil aligátor. Rozbil se jí tak jsme ji koupili nový a ona říká Betynko, to je taky ten jaguár jak jsem měla.

49114 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 10:45

Potrefenáhusa no tak to ale delam i ja:-)) resp telefon mam pro sebe kdyz chci volat ja, pokud nic nepotrebuju, spi nekde:-)

ale u babicek tohoto typu je lepsi zachovat pevnou linku ne?

Offline continuity
42348 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 10:46

andulka01 ja mam spis dojem, ze DVD zacina byt mrtva technologie :) stara CDromka nam klekla a novou uz porizovat rozhodne nebudu.  

49114 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 10:48

continuity premyslim kdy jsem mela v ruce naposled CD/DVD... jo uz vim! vesela jsem je na jare na tresen proti spackum

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 10:52

Potrefenáhusa Nemáš tip kde by som zohnala obal na Iphone s mačkami? :)

Offline continuity
42348 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 10:52

viktorka_od splavu Potrefenáhusa taky to tak mam. telefon mam k tomu, aby MNE umoznoval delat, co delat potrebuji, rozhodne ne kvuli tomu, abych byla k dizpozicii, kdykoliv si nekdo vzpomene. ale to je spis osobnostnim nastavenim a ne vekem.

muz mi to treba VZDY zvedne (pripady, ze ne muzu za deset let spocitat na prstech ruk). ale co z toho. kolikrat je v takovem frmolu, ze mi do toho telefonu rovnou vynada, aniz byt otevrela pusu. pak zavola za 10 minut a strasne se omlouva . a nemuzu ho naucit, ze to nemusi zvednout, kdyz nema v praci cas, stoji mezi dverma a nekam nestiha dojit s detma. ja vydrzim a zaroven naivne predpokladam, ze z prace/hospody dorazil domu zivy a zdravy.

jedine, co se u nas v rodine hlida takrka povinne, jsou delsi streky autem.

Offline andulka01
12765 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 10:53

continuity viktorka_od splavu No oni u sestry jsou trošku staromilci, no... a taky jsem měla dojem, že by bylo fajn, kdyby to byl dárek, tedy jako že by se to dalo zabalit a ona viděla z obrázku co to je. MP4 na flashce není úplně ono pro dva a půl roku staré dítě :-)

49114 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 10:54
Offline continuity
42348 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 10:54

viktorka_od splavu a to muz vykladal, ze mel v ruce minuly tyden stary boroskop (takovy pristroj, podobny jako na Gastro, koukaji s nim do malych dir a pak to nahravaji) a ten ma vystup na 3,5palcove diskety. nastesti jejich IT je prozirave asi 10ks mechanik maji skladem :)

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 10:56

continuity tak máma je třeba tejden na chatě sama, ne teda uplně mimo civilizaci, ale přesto by mi přišlo fajn, kdyby na smsku dejme tomu do dvou dnů odpověděla?

viktorka_od splavu babička pevnou linku samozřejmě měla, ale když upadneš a ležíš, je ti celkem k prdu, telefon v kapse u zástěry by byl prostě lepší

(a nemluvim o tom, když upadneš někde venku a zavolaj až po několika hodinách z nemocnice)

Offline continuity
42348 příspěvků moje polička 21. listopadu 2018 10:57

paktofonika dej si do vyhledavace Epico kocky. jsou v kazdem nakupaku.