Mutziputzi tak to musis vedet ty.. maminka taky nechtela, a ted z vyletu posila fotky atp, cvici si mozek a drzi trochu krok. a ja jsem rada, mam z toho dobry pocit ze neni uplne mimo. ted jsem se bavila s ditetem ze babicce ukazem instac a on se smal, ze zachazi s tim telefonem jako kdyby ta tlacitka mel, ze do displeje “macka”:-)
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Potrefenáhusa si vzdycky vzpomenu na svoji babicku (kdyby zila uz by byla skoro stoleta) a jak jsem ji nedokazala vysvetlit kdyz se ptala “a co to je, ten internet?”
ale fakt ji svet okolo furt zajimal..
viktorka_od splavu To je fakt o prioritách, babička mozek nepotřebuje cvičit, na to jí stačí knížky, křížovky, sudoku, pletení, zahrada, kámošky, myslím, že další stimul ani nepotřebuje, to je jak kdybych jí začala vnucovat filatelii, nemá zájem a hotovo 20![]()
Jsem si vzpoměla, nekdy před deseti lety naše sousedka prodávala dům. Pomáhal jí s tím tedy její syn a ona nám říká - no syn to dal i na INTERPOL. Chvíli nám trvalo pochopit.
A to jí bylo tak 65.
viktorka_od splavu hele, moje babička byla uplně v pohodě skoro až do konce, umřela letos na jaře v 98, internet jsem teda taky vysvětlovala, ukazovala, i telefon, vždycky fotky a dobrý, ptala se, zajímala, jako fakt pobírala všechno....akorát jsme ji nepřesvědčili ani na aligátora s tlačítkem, který by mohla jenom zmáčknout, kdyby se něco stalo.....pak se něco stalo, tak slibovala...a jak jí otrnulo, stejně aligator skončil vybitej někde v šuplíku....což mi teda přijde jako mnohem větší problém než že někdo nechce smartphone, to i moje matka to má zahrabaný 3 dny někde v kabelce a já mám pak pohotovostní cvičení, že se něco stalo.
A moje teta je jí 93 a měla mobil aligátor. Rozbil se jí tak jsme ji koupili nový a ona říká Betynko, to je taky ten jaguár jak jsem měla?
Potrefenáhusa moje máma je o 10 let mladší a chytrý telefon akceptovala, ačkoli nerada, až s příchodem vnoučat. Naučila se přijímat a posílat fotky a to se jí líbí. Ale třeba nedokáže nakoupit na Alze...
Mohučanka hele a alzu moje máma umí!!!
Blbý dotaz, chtěla jsem pro neteř k Vánocům Tarbíky a Marabu (Večerníčkový seriál) na DVD. A ono to asi ani nevyšlo? Nebo vyšlo ale už není? Tak nějak jsem měla dojem, že na dvku vychází úplně všechno.
A moje teta je jí 93 a měla mobil aligátor. Rozbil se jí tak jsme ji koupili nový a ona říká Betynko, to je taky ten jaguár jak jsem měla.
![]()
Potrefenáhusa no tak to ale delam i ja:-)) resp telefon mam pro sebe kdyz chci volat ja, pokud nic nepotrebuju, spi nekde:-)
ale u babicek tohoto typu je lepsi zachovat pevnou linku ne?
andulka01 ja mam spis dojem, ze DVD zacina byt mrtva technologie :) stara CDromka nam klekla a novou uz porizovat rozhodne nebudu.
continuity premyslim kdy jsem mela v ruce naposled CD/DVD... jo uz vim! vesela jsem je na jare na tresen proti spackum![]()
Potrefenáhusa Nemáš tip kde by som zohnala obal na Iphone s mačkami? :)
viktorka_od splavu Potrefenáhusa taky to tak mam. telefon mam k tomu, aby MNE umoznoval delat, co delat potrebuji, rozhodne ne kvuli tomu, abych byla k dizpozicii, kdykoliv si nekdo vzpomene. ale to je spis osobnostnim nastavenim a ne vekem.
muz mi to treba VZDY zvedne (pripady, ze ne muzu za deset let spocitat na prstech ruk). ale co z toho. kolikrat je v takovem frmolu, ze mi do toho telefonu rovnou vynada, aniz byt otevrela pusu. pak zavola za 10 minut a strasne se omlouva
. a nemuzu ho naucit, ze to nemusi zvednout, kdyz nema v praci cas, stoji mezi dverma a nekam nestiha dojit s detma. ja vydrzim a zaroven naivne predpokladam, ze z prace/hospody dorazil domu zivy a zdravy.
jedine, co se u nas v rodine hlida takrka povinne, jsou delsi streky autem.
continuity viktorka_od splavu No oni u sestry jsou trošku staromilci, no... a taky jsem měla dojem, že by bylo fajn, kdyby to byl dárek, tedy jako že by se to dalo zabalit a ona viděla z obrázku co to je. MP4 na flashce není úplně ono pro dva a půl roku staré dítě :-)
viktorka_od splavu a to muz vykladal, ze mel v ruce minuly tyden stary boroskop (takovy pristroj, podobny jako na Gastro, koukaji s nim do malych dir a pak to nahravaji) a ten ma vystup na 3,5palcove diskety. nastesti jejich IT je prozirave asi 10ks mechanik maji skladem :)
continuity tak máma je třeba tejden na chatě sama, ne teda uplně mimo civilizaci, ale přesto by mi přišlo fajn, kdyby na smsku dejme tomu do dvou dnů odpověděla?
viktorka_od splavu babička pevnou linku samozřejmě měla, ale když upadneš a ležíš, je ti celkem k prdu, telefon v kapse u zástěry by byl prostě lepší
(a nemluvim o tom, když upadneš někde venku a zavolaj až po několika hodinách z nemocnice)
paktofonika dej si do vyhledavace Epico kocky. jsou v kazdem nakupaku.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje