Tak vám pěkně děkuji. Právě jsme tchýni koupili telefon s SOS tlačítkem a po vašich zkušenostech a její šikovnosti očekávám podobný průběh. ![]()
To budou nervy. ![]()
Bledule hlavne si postráž to prelepenie cez tlačítko. ![]()
Ale zas je pravda, že zároven otec telefon nosí stále pri sebe v kapsičke na opasku.
andulka01 Tarbíci u nás Svého času frčeli, koupila jsem knížku a plyšáky, DVD jsem nepotkala.
viktorka_od splavu tebe ještě nedohnala stařecká vetchozrakost, co? Vono nejde vo to, že by babičky byly málo bystrý, ale k těm pismenkum na displeji, aby jeden spolknul lupu. Já když vidím, jak si naši senioři ty displeje furt natacej, mzouraj do toho a natahujou ruce... Dá se zvětšit, vím. Ale zas s tím člověk musí furt sibovat. Takže psaní smsek, brouzdání po netu, vyřizování mailu, chatování... čím je člověk starší, tím min user friendly. Jako já mám technicky a IT zdatnou matku, ale na tom mobilu na to prostě nevidí.
moora cha, JA uz na to poradne nevidim
momentalne jsem vymenila telefon za obourucni padlo
maminka nevidi lautr na nic ale je zvykla nasazovat bryle. otec pro zmenu vidi vsecko furt (jeho maminka do tech cca 90 bez bryli)
jinak teda bezny veci lze zvetsit pismo nastalo, netreba sibovat (sms, kontakty..) surfovani je horsi ale to babicky neptrebuji vetsinou, na to maji PC
Janulik03 Všude je to stejné :-).
viktorka_od splavu ja teda chápem, že niekto nechce dotykový. Ono je to celkovo citlivejšie na ovládanie, hned spustíš niečo čo nechceš. Moj muž nie je žiadny starec, ale vidím, že niekedy bojuje s dotykom. Hold tie ruky manuálne pracujúceho su akési nešikovnejšie na ten dotyk. ked počujem že šomre, spolahlivo viem, že niečo hladá v telefone.
Janulik03 ono prej hlavně u starších lidí je problém se suchýma rukama, na který ty dotykáče blbě reagujou, to nejsou jenom displeje, ale i různý dotykový tlačítka od výtahů, sporáků, praček...
Janulik03 to ja chapu taky ze nechce, jen automaticky nepredpokladam ze starsi clovek to nezvladne. spis si rikam ze cim dyl vydrzi drzet krok s dobou tim lip. maminka by ho treba vyuzila urcite vic, chodi do skoly, mohla uzila by treba diktafon, chodi na vylety-pocitat kroky, drzi dietu.. atp. ale na to by se ji musel nekdo opravdu venovat a ukazovat desetkrat, to je jasny
šomre je nadava?:-)
Potrefenáhusa je to možné, ja nevidím nič zlé na tom, že niekto odmietne vymoženosť. Ani CD/DVD nevyhadzujeme.
Najviac ma vie naštvať, ked kupim otcovi knihu na počúvanie, lebo veľmi slabo vidí, na jedno oko takmer vobec, a nejde mu to spustit v radiu čo má pri posteli, ale len v prehrávači samostatnom. Tak sme chceli kupit nové radio, nech je to pre neho komfortnejšie a odmietol s tým, že sa nechce znovu učiť obsluhovat niečo iné.
viktorka_od splavu ano, šomre frfle, nadáva, hromží, hreší,........![]()
Ono stačí udržať kontakty, nezostat sedieť doma na zadku, chodiť po výletoch a záujmy si pestovať. Potom mozog pracuje a je to s nimi ok. Ja dúfam, že na starobu budem aktívna aspon spolovice tak, ako klub dochodcov u nás na dedine. To je furt nejaká výstava, hasičská sutaž, natieranie zabradlí popri chodníkoch v obci, týždenné pobyty v tatrách dvakrát do roka,....... Fakt im závidím, vždy si beru harmonikára.
Janulik03 taky myslim, že my z těch informačních technologií budeme vymatlaný mnohem dřív...
Když tady tak sleduju tu debatu, tak se úplně bojím přiznat, že mám tlačítkový telefon, stejně jako muž a určitě víc než polovina mých kolegů. Pohybuju se ve zvláštní sociální bublině ![]()
Potrefenáhusa taky mám pocit, že tohle napárování všeho na aplikaci v mobilu vede jenom k degeneraci mozku
Mutziputzi uz mas kocicku?![]()
viktorka_od splavu tu si stahnu leda zaroven s formularem zadosti o euthanazii!
Jinak bych chtěla říct všem, jejichž rodiče mají ty důchodcovský mobily, ať si to někdy zkusí ovládat. Něco tak neintuitivního jste ještě nedrželi v ruce. Já jednou zapomněla vzít tátovi do nemocnice rádio, tak mi řekl, že nevadí, že by mělo být v jeho telefonu. Pustil si ho, strašně řvalo, do toho přišla vizita a on to neuměl vypnout. Postupně jsme se o to pokusili všichni včetně primáře a nic. Ani vypnout rádio, ani ztišit, ani vypnout telefon... Pak už jsem s tím stála na chodbě u otevřeného okna a chtěla ho vyhodit, nakonec moje matka doma našla návod a pomocí něčeho typu, držte zároveň dvojku a x...jsem to vypnula. U Iphonu vás to navede, tady ani náhodou...
999
presne. strasny! tchyne si s tim vubec nemuze poradit, ma tam 3 ks kontaktu a napsat sms je nadlidsky ukol. chtela neco zmenit (cas? uz nevim.. ) malem jsem to rozslapala. tatinek ma moji starou nokii pote co se ten duchodcovsky verk po roce rozpadl a telefony neztraci, tak snad mu vydrzi
999 radio a co svetlo? Otcovi ziarili nohavice pod svetrom zdialky ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.