jak "krát 15%?"
jestli 15% z toho co je v sloupci C, tak pole C krát 0,15
jestli +15% navíc k tomu, tak pole C krát 1,15
a rovnítko na začátku zvládáš?
jak "krát 15%?"
jestli 15% z toho co je v sloupci C, tak pole C krát 0,15
jestli +15% navíc k tomu, tak pole C krát 1,15
a rovnítko na začátku zvládáš?
paktofonika No dobře, instagram kokedam mě nenapadlo sledovat zatím ![]()
příklad - první řádek, hodnota 18,5 - potřebuju nejdřív jeden sloupek, kde se to přepočítá na 18,5 krát 15% (aby vyšlo 21,275), a pak druhý, kde tuto hodnotu (18,5krát15%) ještě znovu násobím 20% (takže vyjde 25,53).
takže potřebuju vlastně ve sloupci D 115% ze sloupce C (tedy myslím).
ten sloupec je v originále opravdu ultra dlouhý, nemám šanci do dobře spočítat ručně.
já jsem napsala do sloupce vedle "=C*1,15" a pak už nevím, co se s tím dál dělá.
o excelu nevím fakt vůbec nic.
Jiná Realita smaz ty uvozovky, ty tam nemaji byt a musis tam odkazat i na radek tj, =c4*1,15% , pokud je to ctvrty radek. pak to nakopirujes a ono se to samo upravi
jo, ty tam nemám, jen jsem to chtěla oddělit od zbylého textu, ale!
já jsem na to možná přišla ještě jinak.
dala jsem do pomocné buňky 1,15.
a pak jsem označila řádek ve sloupci C, dala vložit jinak, násobit a voila! asi to mám! jde to i tak?
Jiná Realita jak píše continuity.. do buňky napíšeš = pak klikneš do vedlejšího okýnka (toho C) a pak krát (hvězdičku) 1,15 a pak enter. měl by být jeden výsledek v pořádku. pokud jo, můžem dál:-)
Jiná Realita jo, trik s pomocnou buňkou je super, protože můžeš později procento měnit podle potřeby:-)
Jiná Realita stlac F2 na te bunce a ten vzorec uvidis.
Aranel To je instagram zahradananiti a má tam uložené príbehy medzi iným aj o kokedamách.
continuity viktorka_od splavu hoja hoj, děkuji! už to mám! tady se člověk všecko naučí a dozví :))
Jiná Realita ted me napada pokud budes potrebovat kopirovat ty vzorce s pomocnou bunkou, tak pred pismeno a cislo musis dat $. Bude to pak vypat =c4*$d$1. D1 je adresa te pomocne bunky. Pri kopirovani se ti odkazy za $ uz nebudou menit.
Co to tady máme za Vyšší dívčí?![]()
Potrefenáhusa Dá se řasokoule koupit i jinde než v zahraděnaniti? A hlavně samostatně, sklo i doplňky mám personalizované, potřebuju jen ty skřítky.
Viděla jsem je v Hornbachu.
Já bych jenom doplnila, že při výpočtu buňky je třeba mít všude nějaké číselné hodnoty
Tedy doporučuji tam, kde není nic , napsat 0, jinak se tam taky může objevovat chyba "#NAME?"
Samantha ale prdlajs, formát je implicitně číselnej, pokud nenapíšu nic, počítá to s nulou automaticky
Samantha uplne staci tam kde neni nic nedelat nejake pomlcky, krizky a podobne:-)
Souhlas. Jen to "implicitně" tam musí být ...
Když ti někdo pošle 100x upravovanej excel se svými formáty a schovanými sloupci a chce rozkódovat chybu ... ![]()
Edit: nemám na mysli JR (jen naše zákazníky)
Mutziputzi nesmírně se všem omlouvám, že urážím jejich IT jemnocit
zejména všem přítomným účetním, sekretářkám a podobně, které s tím denně pracují.
Jiná Realita snad to neurazí ty sekretářky a účetní a podobně, že mají rutinu cvičených opiček a "musí" umět office trivium
...ne promiň, nechtěla jsem působit výsměšně, ale tohle se fakt učí na základce, tak mě to překvapilo
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.