"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 09:25

Mutziputzi já se to učila i na vejšce, jenže je to skoro 10 let a já s excelem fakt vůbec nepřicházím do styku, takže jsem to zase zcela zapomněla a taky bych to nevěděla.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 09:27

Potrefenáhusa no já taky a že to asi byla nějaká předpotopní verze, ale já si to takňák pamatuju, excel mi přijde jako hodně user friendly program...ale jak řikam, respektuju, že to někdo nezná, jsou horší věci

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 09:34

Mutziputzi no mě to nikdo nikdy neučil, na základně jsme počítač ani neměli, první jsem používala gymplu, rozhodně ale ne na práci s excelem (žádný excel podle mě ještě ani nebyl), vlastně až do výšky jsem používala akorát program na psaní textů, jinak nic. a protože žiju obklopena pc antitalenty, nikdy mi to neměl kdo ukázat. a já to nikdy na nic nepotřebovala. sice mě to štve, že to neumím, ale nevím, koho oslovit. určitě nemůžu se svýma rukama jít na žádný kurz, což by byla asi logická volba, v cizím prostředí jsem nervózní a na pc bych musela pracovat v rukavicích.

kdo učil excel tebe? pochybuju, že na základce, zas tak nepřeháněj :)

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 09:35

a mám taky blbej dotaz, umíte tady někdo jezdit Pražskou integrovanou dopravou? Já to z jejich stránek nejsem vůbec schopná pochopit.

Když mám tramvajenku, která platí ve vnitřní Praze, což jsou údajně čtyři pásma a jedu vlakem třeba do Berouna, což je 7. pásmo (ve vlaku je to pásmo 4 ), tak si koupim lístek pid na 3 pásma???

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 09:38

Mutziputzi mně teda excel jako user friendly program rozhodně nepřijde, když jsem z toho dělala nějakej přiblblej zápočet, orosila jsem se až na zadku, jednak se tam něco počítalo, dávaly nějaký filtrační vzorce, pro člověka, co s tim fakt nedělá to bylo dost pekelný. A nepamatuju si z toho teda skoro nic, na to, na co se ptala JR, bych musela hledat a věřim, že pro někoho, kdo s tim běžně dělá, je to úplnej základ

20970 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 09:41

Jiná Realita Na základce mě určitě ne, já jsem to poprvý viděla na VŠ. Já ho nepoužívám denně, žádný extra skills určitě nemám, ale třeba tabulky s číslama do prezentací nebo do smluv si dělám v excelu, podle mě to dost eliminuje chybovost při přepisování...jinak na tom neni se co extra učit, tutoriálů je plnej internet a je to fakt dost uživatelsky přívětivý.

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 09:42
Reakce na Potrefenáhusa:

Mutziputzi mně teda excel jako user friendly program rozhodně nepřijde, když jsem z toho dělala nějakej přiblblej zápočet, orosila jsem se až na zadku, jednak se tam něco počítalo, dávaly nějaký filtrační vzorce, pro člověka, co s tim fakt nedělá to bylo dost pekelný. A nepamatuju si z toho teda skoro nic, na to, na co se ptala JR, bych musela hledat a věřim, že pro někoho, kdo s tim běžně dělá, je to úplnej základ

​@Potrefenáhusa hele, mám to v živý paměti, zápočet napotřetí a pocit, že jsem největší tupec pod sluncem...

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 09:43
Reakce na Potrefenáhusa:

​@Potrefenáhusa hele, mám to v živý paměti, zápočet napotřetí a pocit, že jsem největší tupec pod sluncem...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 09:43

andulka01 Ještě  té debatě o řasokoulích a kokedamách ... Já má akvárko z Horbachu nebo něčeho takového. Koule mám dvě, jednu ze Zahrady na niti a jednu z Pet centra. Na ty z pet center pozor, nejsou všechny stejný druh, kolegyne si pořídila nejakou divnou, je jakoby chlupatá, ale ne hezky, ošklivě chlupatá a ty chlupy pouští do celýho akvárka. Ty moje jsou hezky kompaktní a úhledné. 

Pro zájemce o kokedamy doporučuju ještě konkurenční http://www.zahradanastenu.cz/. Těžko říct, kdo byl první, ale mají pro mě hezčí obchod, lepší výběr a nižší ceny. 

U nás jsme v kokedamách odfrčeli celý loňský vánoce, řešili jsme to i tady. Myslím, že je to celkem milej dárek.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 09:43

Jiná Realita na YouTube jsou super videa. Všechno krok po kroku ukážou a popíšou. A doporučuju si stáhnout JR Tools tam je spousta rychlých vychytávek.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 09:45

ice děkuji za tip, musím se tomu pověnovat, ale takhle z hodiny na hodinu jsem byla dost zoufalá (samozřejmě jsem totiž zapomněla udělat to v práci a pak jsem si vzpomněla v noci, že to potřebuju dnes ráno )

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 09:50

MP Meri mám ze zahrady na niti a taky je chlupatá, ale mně přijde, že se jí to stalo přes léto kvůli teplý vodě

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 09:50

Vilemina no...

20970 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 09:55

Potrefenáhusa mně taky zachlupatěli, nechala jsem je stát na okně, blbě zatáhla žaluzie a na 14 dní odjela, podle mě to je nějaká nežádoucí řasa na nich, nemůžu je toho zbavit (zčásti proto, že se jich mírně štítim), nevim co s tim, od tý doby mnohem míň produkujou kyslík, nejdřív jsem je považovala za chcíplý, ale jsou v tom stavu už přes 2 měsíce a bez negativního progresu, nevim jak je revitalizovat.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 09:56

Mutziputzi já ho teda i peru ve studený vodě a ždímu a furt to má, neštítim se, mně fakt přijde, že vlivem světla a tepla takhle zarostl

20970 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 09:57

Potrefenáhusa a dělaj se mu ty bublinky jako dřív?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 10:02

Potrefenáhusa To se mi nezdá, měli jsme je v jednom kanclu ... a nijak zvlášť jsme je nechladili ani jedna, žádný rozmazlování kostkama ledu nebo tak něco. Jednou za 14 dní to propláchnout studenou vodou a šlus. 

Mutziputzi Ty bublinky mi to dělá jen po výměně vody, jinak ne ... ale to mi myslím nedělalo nikdy. 

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 10:05
20970 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 10:06

Potrefenáhusa je dneska vydrbu a frknu jim kostku ledu ať si šmáknou kucí

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 10:07

Mutziputzi tak my měli v létě doma fakt snad těch 40