"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 10:57

Pinot Noir Lamicka díky, v autobuse je to jasný, pokud si koupíte jízdenku ČD s litackou, tak taky, jenze krz ty pásma lze vlakem cestovat i s jízdenkou pid a je to o par korun levnější.ale je mi blby se na to ptát u pokladny ČD 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 10:58

viktorka_od splavu to já bych naopak základy počítačové gramotnosti na základce uvítala. 

místo hloupého programování "ať udělá červená kulička dva skoky a pak se změní na zelenou" (to jsme měli na gymplu my, místo toho excelu).

věřím, že by se dnes užilo i učení nějakých basic věcí v photoshopu nebo prostě grafickém programu, aby si člověk dokázal udělat nějaké pracovní koláže, přání k vánovům nebo tak. ale kdo by to asi učil.

Offline dzizisketa
8968 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 11:04
Reakce na Potrefenáhusa:

a mám taky blbej dotaz, umíte tady někdo jezdit Pražskou integrovanou dopravou? Já to z jejich stránek nejsem vůbec schopná pochopit.

Když mám tramvajenku, která platí ve vnitřní Praze, což jsou údajně čtyři pásma a jedu vlakem třeba do Berouna, což je 7. pásmo (ve vlaku je to pásmo 4 ), tak si koupim lístek pid na 3 pásma???

​Pokud chceš do Berouna, což je fakt 4. pásmo, tak lístek na 4 pásma.

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 11:08

Jiná Realita ja bych prave uvitala ty zaklady. ty hovadiny co zminujes jsou fakt nadstavba to si muzes doplnit v jakemkoliv kurzu. kdyz nechces osobne, tak online.

aby nebyla mylka, proti excelu ani wordu nic nemam, jestli se v praze uci deti skutecne pracovat s pocitacem je to skvele. moje osobni zkusenost z brnenskych zakladek je bohuzel diametralne odlisna. decka maji nejakou teoretickou cast- typu co je mys, co je monitor, co disketa/cd.. je treba na to naucit se ty spravne odpovedi do testu. umi hrat hry, takze vetsinou hrajou a je klid. kdyz chce pani ucitelka zodpovedne probirat ucivo, vezme ten word coz zna a jedem.. Do jinych predmetu delaji prezentace, s tim nemaji problem byt je powerpoint nikdo neucil, je to fakt neni potreba.. akorat, kdyz tam maji dat tabulku a graf, neznaji si to udelat v tabulkovem procesoru a vlozit. pouziji ty nastroje co jsou k dispozici, nebo to nekde zkopiruji. poradi si jasne. na to ale netreba tech promarnenych hodin..

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 11:09

Potřebuju dlouhý tmavě modrý kožený ucho ke kabele, se stříbrnejma karabinkama nebo jak se to jmenuje...nikde nic, projela jsem i Fler..

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 11:11

stes Bree prodávaj extra popruhy, jestli aktuálně tmavě modrej, to netušim

...a nebo jo, hele, ne kožený teda no

https://www.bibloo.cz/damske/detail-vyrobku/72948-bree-ramenni-popruh/vse/2569:modra-blue/

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 11:16

Mutziputzi Dík, no litr za nekoženej teda ne, navíc je širokej..no budu hledat

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 11:18

viktorka_od splavu Skoro před 30 lety jsem se učila pracovat s počítačem na rekvalifikačním kurzu a určitě nebyla technika ani programy, které jsou dneska, nebyly dokonce ani Windows, všechno jelo v DOSu! Ale učili nás např. Lottus, ze kterého jsem bez problémů přešla lehkým samostudiem na Excel (i když nevyužívám všechny funkce a možnosti)- takže mám důvodné podezření, že i to, co se učí dneska, se bude v budoucnu hodit. 

Že ve vaší škole učí někdo, kdo umí jen Word, je smutné, ale není to chyba školského systému.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 11:22

Potrefenáhusa Ja se radsi ptam. Ani ne kvuli cene, ale abych nedostala pokutu :) 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 11:22

Kokoska jasně že jo, excel se bude používat ještě hodně dlouho, maximálně budou jeho kopie, ale nic lepšího asi jen tak fakt nebude. A když se děcka budou učit, že excel nekouše, budou přecházet na vyšší verze naprosto v pohodě bez nutnosti chodit po školeních.

49359 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 11:30

Kokoska ice no ano, samozrejme, ze se to bude hodit. ta skola by snad mela naucit, ze a) existuji takoveto aplikace, b) konkretne napr excel co mame k dispozici, a ze nekouse:-) to ze pak uz nebudes mit problem se prizpusobit aktualnimu stavu je nasnade. ja mluvim o tom, ze takto to bohuzel neprobiha. bylo by to pekne.

imho to chyba systemu je, protoze, budu se opakovat, nemluvim o zadne “nasi skole” v jednotnem cisle. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 11:33

viktorka_od splavu dovoluji vsi odcitovat pár větiček

jenom k te zakladce / kdyz pominu ze tyhle uzivatelske veci by se dle meho nazoru vubec ucit nemely

prece v dobe, kdy vyjdou skolu, uz budou jine aplikace.. 

Tak nevim jaks to myslela a jak to myslíš nejčko?

Offline catch
215 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 11:42

stes 

Skuste toto:

https://www.landsingershop.cz/

a tam pohladat polotovary na kabelku.

Mam s nimi osobnu pozitivnu skusenost, mozno vyriesia vas problem ; ))

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 11:42

viktorka_od splavu Mne nejvic dala informatika na VS, kam jsem chodila vlastne omylem, protoze mi chybel kredit. Chytli jsme mladeho a nadseneho kluka, ktery s nami projel vsechno mozne - excel, word, powerpoint, slozky, nastaveni... ruzne vychytavky. To mi hrozne ulehcilo praci, protoze jako samouk na spoustu veci neprijdes. Kdyz si vzpomenu na hodiny informatiky na gymplu  uplne ztraceny cas.

49359 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 11:45

Mutziputzi tak, jak to pisu.

49359 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 11:48

Kokoska a k tomu DOSu - ja se ucila na IQ151:-) DOS mi ukazali az v praci a doucila jsem se doma u rodicu, u mladsiho sourozence. wokna a propojena sit, treba maily- to pak bylo uplny zjeveni:-)) 

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 11:49

stes Zkus někoho na tom Fleru oslovit, ať ti udělá na míru. Případně nějaké brašnářství, Tlustý nebo tak někdo...

Offline Janulik03
20276 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 12:01

Na zakladne skole sme mali varenie, pracovne vyucovanie, co bolo prevazne  starost o skolsku zahradku a poniektori aj nabozenstvo. Prve zaklady PC som mala na gympli a to sme chodili do vypctoveho strediska , pocitac zaberal celu miestnost a pouzivali sa dierkove stitky. Si prave uvedomujem, ze som uz pamatnik. 

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 12:02

Garfie dík

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 12:09

stes 

Já si teda Bree koupila, protože mi barvou neskutečně sednul a mají dobrý zpracování, ale jinak je toho plnej aliexpress, těžko říct, jak kvalitní budou. Nebudou na bibloo slevy na black friday?