Krehutka A to slize, je proste slize? Jako oliznout?
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Karja slize jsou nudle do polevky.
Krehutka hanbim sa,no neviem nájsť slovenskú verziu
Krehutka Já jsem ten slovenský překlad zadala do Googlu a všimla jsem si, že je v mnoha titulcích článků, tak jsem myslela, že se to tak na Slovensku používá.
Asi jako u nás "Není to můj šálek čaje." taky není původem české.
pecka stydět se fakt nemusíš, ptala jsem se, protože sama nevím ![]()
Krehutka ako Slovenka by som to mohla vediet (a mamina je slovenčinárka)
pecka ono asi ne všechno má ekvivalent. Přiřazuji to do kategorie "kolik třešní, tolik višní".
Nevíte, prosím, kdo doručuje e-shop marks&spencer v ČR?
Bledule No to je překlad, ale v živote jsem to neslyšela žádného slováka říct
.
slniecko No mně se tam furt cpe Vo štvorici po opici, nevím proč, ale nemůžu to vypudit. (Horkýže Slíže - což taky teda, vysvětlit čechovi, co to je "horkýže"
)
Včerajší večer sme strávili s malým na pohotovosti (nič nakoniec), ale dnes keď sa vráti staršia, dostane to za úlohu.
Mne jediné, čo sa k tomu blíži napadá "Samému ani jesť nechutí", čo asi celkom nevystihuje význam.
"Horkýže" znamená niečo ako "kdežeby", alebo "vôbec", je to archaizmus.
slniecko Horkýže Slíže by mohlo být česky asi Tudle Nudle. ![]()
Sto bodov! ![]()
Bledule někde jsem četla, že to takhle v žertu přeložil člen Horkýže Slíže. Mně to tak úplně nesedí. Jako ne významově, to se samozřejmě přeložit nedá, ale pocitově. Z Horkýže Slíže mám úplně jiný pocit než z Tudle Nudle
. Tohle musí být strašně těžké pro překladatele, najít jazykový ekvivalent a zachovat u toho poselství. Fakt umění, často nedoceněné.
Krehutka Já tu kapelu znám jen podle jména, takže to nedokážu posoudit. To byl jen takový blbý nápad.
Bledule A tak i podle produkce by to Tudle Nudle asi unesli :-). A jestli to byl tvůj nápad, tak se evidentně s kapelou shodnete.
Krehutka ja by som skôr povedala, že to mohlo byť naopak, že sa pokúšali preložiť Tudle Nudle a keď im z toho vyšlo Horkýže Slíže, tak to bol názov pre kapelu ako hrom. Ale je to len domnienka, neviem, ako to bolo naozaj.
slniecko tiez si myslim, ze to slo tymto smerom. aj ked mi horkyze slize, pridu menej tvrde a aj to lepsie znie.
Mrakoplas , continuity , Krehutka a další, díky moc, s touhle vědomostí se mi určitě bude skvěle machrovat ![]()
A tudle nudle coby překlad je top!
Chybí mi tu téma o zdraví, tak to dám sem. Máme u syna diagnostikovaný atopický ekzém, fakt ošklivý
, často mokvající, velká plocha na lýtku a na loktech. Máte někdo pozitivní zkušenost s nějakou alternativní léčbou? Nehodlám se smířit s tím, že je to celoživotní a mám ho tudíž pořád mazat kortikoidy. Chci léčit příčinu. Sama doktorka říkala, že je to psychosomatické. Zatím na radu dětské sestry zkoušíme detox Jonášovou metodou, její dceři to asi po roce užívání zabralo a ekzém se od té doby roky neobjevil. Přemýšlím i nad homeopatií, se kterou máme jen same pozitivní zkušenosti. Poradíte někdo, co vám zabralo?
vanilka Měla jsem celej život hroznej ekzém, každý ráno jsem se bála podívat kde mám zase jaký fleky. Pomohlo mi naprostý vyřazení mléka - po tom, co mi zjistili velmi mírnou alergii na mléčnou bílkovinu, jinak by mě to nenapadlo. Od tý doby nemám nikde nic, ale teda netuším zda by to i u něj pomohlo
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.