"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 22. února 2019 10:45

Aranel Někdy jsem tam lupla i kokos, když tu byl, ale nesmim to říkat.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 22. února 2019 10:46

No rozdrobenýma piškotama, třeba Fanouš nějaký má :-). A je to tam asi kvůli vsáknutí tý šťávy z jablek, když jsou hodně šťavnatý?

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 22. února 2019 10:47

Zina ježiš ale já jednou z nouze ochutnala psí piškoty, co jsem měla v kapse na venčení, fuj blééééééééé, bylo to jak z rozemletý rybí moučky, vydrželo to na jazyku několik hodin!!!

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 22. února 2019 10:50

Mutziputzi To jste ještě dopadla dobře se štrůdlem, ossobuco by asi bylo horší :-).

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 22. února 2019 10:53

Potrefenáhusa Éééé, já nemyslela psí, my jim jako správný nezodpovědný kynologové kupujeme psům lidský. Ale zase třeba s těma psíma by ten štrůdl byl takovej víc osobitej :-].

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. února 2019 11:00

Mutziputzi 

Kdybys šla do toho vajíčka, tak to se maže až navrch 

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 22. února 2019 11:20

Friga ja som si vždy myslela, že je to z praktických dôvodov, ľudia sú prevažne praváci, tak prsteň bude na ľavej, aby nezavadzal.

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 22. února 2019 11:22
Reakce na continuity:

slniecko password vaulty su v pohode. Keepass alebo lastpass sa da doporucit. Na tie extra citlive hesla nepouzivam cloudove verzie/ alebo mam zapnutu dvojfaktorovu autentizaciu, smsky maju bezpecnostne problemy, ale uprimne, je to vzdy lepsie ako len heslo. Mna certi beru, pokial chce eshop alebo nejaka ina nezaujimava sluzba heslo s velkou komplexitou ( velke, male pismena, cisla, vsetko naraz). Dost casto to nemaju prilis dobre zabezpecene, ludia tam v zufalstve naperu rovnake heslo ako na FB a nestasie je na svete. 

Office neviem, co mate za licencie? Zavolala/ napisala  by som normalne na podporu.

​Presne, preeesneee!!!!

A vďaka!

Máme také asi najjednoduchšie, s mesačnou platbou, každá zvlášť. Do školy nám to obom stačí.

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 22. února 2019 11:22

slniecko Říká se, že na levé, protože je blíž k srdci, ale může to být až nějaký druhotný výklad.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. února 2019 11:23

Friga Já mám pocit, že kvůli tomu, že levá je blíže srdci. Ale nikdy jsem to nijak nezkoumala.

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 22. února 2019 11:24
Reakce na Friga:

Mam dotaz ohledne noseni snubniho prstenu. Z jakeho duvodu se u nas nosi na leve ruce? Vsimla jsem si v nemeckych detektivkach, ze ho herci maji na prave ruce. Take v jednom norskem dokumentu meli muzi (u zenskych mluvcich, jsem si prstenu nevsimla) snubni prsten na pravem prsteniku. Ve Finsku se prsten nosi na leve ruce. Zajimalo by me, z ceho to vychazi, proc se nosi prsten vzdy na prsteniku ale jine ruky v ruznych zemich. 

​odpověď neznám, ale minulý víkend dávali v tv Chlapce v pruhovaném pyžamu a v zajímavostech k filmu se psalo :

Lze si všimnout, že Vera Farmiga (Elsa) nosí ve snímku snubní prsten na pravé ruce. V Německu je to ale naprosto běžné a jedná se tak o znamenitě přesný detail.

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 22. února 2019 11:24

Sweet Potato ja som zase raz romantika sama ...toto by ma ani nenapadlo.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 22. února 2019 11:35

slniecko ja mam nejak zafixovane, ze na leve jej nosi sezdani, na prave vdovy/vdovci. ale jestli to nebude jak s tim sudym poctem kvetu na pohreb...

Offline Maureen
příspěvků moje polička 22. února 2019 12:01

Aranel no promiň...rozinky do štrůdlu????...bléééééééé...jo,jsem čuně nekulturní a vyďoubávám je(pokud by se tam proboha dostaly

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 22. února 2019 12:08

Krehutka a to tak nie je? S tými kvetmi...(aj keď teda, ta mi uniká zmysel, ale myslela som si, že je to zvykom, že výnimkou je len tucet a jeho násobky, alebo spešl príležitosti, ao 30 ruží na 30-tku a tak...)

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 22. února 2019 12:10

slniecko s cim myslis? s tema kytkama? no je, ale mam mam pocit, ze to nejak zpropagoval Gut Jarkovský a drzi se to jen na uzemi CS a to jeste asi zalezi jak kde. v zahranici jsem se s tim nesetkala.

Offline Aranel
6624 příspěvků moje polička 22. února 2019 12:22

Maureen Jablka, rozinky, ořechy, skořice. Někdo ještě přislazuje.

Ještě víc než to vyloupávání rozinek mi vadí, když někdo říká "ble" a "fuj" o jídle nechci nějak poučovat. Ale myslím, že by se to nemělo.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 22. února 2019 12:22

Krehutka Jsem si myslela, že lichý počet květů je z důvodů kompozice  (ještě kór v době, kdy se na zeleň  moc nehrálo a byla jen doplňková), aby se z nich daly sestavovat oku  lahodící struktury s lichým počtem vrcholů. Při větším množství  květů to teda ztrácí asi opodstatnění . Nebo někdo dopadne jak já , když květinářka, která už tou dobou ze mě byla po vybírání k barev karafiátů slušně nakrklá, a prohlásila, že už jich máme dvanáct, a mám jeden ubrat nebo jeden přidat, a tak jsem ve zmatku přidala, a pak doufala, že je máma nebude počítat. 

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 22. února 2019 12:26

Krehutka tohle jsem zase nikdy neslysela ja, to je zajimave

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 22. února 2019 12:55

Aranel Máš pravdu, nemělo. O rozinkách to ale neplatí. Plus v diskuzi si můžeme dopřát leccos, čeho se ve skutečnosti nedopouštíme.