"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 03. března 2019 19:14

Samantha moje aplikace je bez kocicky, nemuzu slouzit:) 

Dadoo k tematu -urcite vyuzij vsechny Google aplikace, byvaji nejkvalitnejsi. Hlavne prekladac muzu doporucit, stejne tak pouzivam "Keep", na ruzny poznamky a seznamy.

Offline KapkaMM
325 příspěvků moje polička 03. března 2019 19:15

Sofi Tam se právě má jednat o nějakou vyjímku. Jinak slepice housenky žerou docela běžně.

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 03. března 2019 19:16

Sofi ja se obavam, ze toto neni odpoved, kterou ocekava p. ucitelka.

KapkaMM  chtela bych si myslet, ze to je ukol pro prvnaka na gymnaziu s rozsirenym vyucovanim prirodovednych predmetu s cilem naucit deti vyhledavat informace na internetu. ale podle te prvouky to asi nebude, co? 

Offline KapkaMM
325 příspěvků moje polička 03. března 2019 19:19

continuity Čtvrtá třída.  

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. března 2019 19:27

KapkaMM 

Housenky myslím žere kukačka, ale jestli i babočku, nevím. Zkus ji proklepnout, je to dost svéráz.

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 03. března 2019 19:30

Dadoo Ja sygic, pro pesi I autonavigaci, bez nej bych byla vazne castokrat ztracena:-D. Pouzivam I na dovolene, stahnu prislusnou mapu a hotovo. Zrovna dnes jsem mazala Izrael a Palestinu, aby se mi tam veslo neco noveho a uplbe jsem zamackla slzu;-(.

Offline KapkaMM
325 příspěvků moje polička 03. března 2019 19:34

dynda To bude ono! Nenašla jsem, že přímo babočky, ale o housenkách, které ostatní ptáci nežerou, je toho spousta. Super, díky!  Já věděla, že tady se najde odpověď na všechno

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 03. března 2019 20:43

Jiná Realita to je zajimavy, ja jsem v tomdle strasne zpatecnicka. A nakupovat pres eshop je moje nocni mura 

Karja ja musim smirglovat skoro kazdej den, jinak se mu udela hnusna krusta a ucpavaj pory, no des.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. března 2019 20:46

Lama_z_Lana já bych se být tebou odhodlala a zkusila to. dnes testuju ten nový retinoid, tak když se připomeneš, pošlu recenzi.

já mám hubu tak hladkou, že vypadám jak havlová 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 03. března 2019 20:58

Jiná Realita Ja musim  zaklepat, ze oblicej ted vypada dlouhodobe normalne. Asi se nade mnou nekdo tam nahore po tech letech slitoval. Ale zacina se mi prozmenu delat bordel v dekoltu 

Kdyz si vzpomenes, tak si recenzi rada prectu 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. března 2019 21:54

KapkaMM 

Ale nemysli si, že si ze škol pamatuju taky něco opravdu důležitýho. Dej nám sem vědět, jak jste dopadli.

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 03. března 2019 22:02

KapkaMM opravdu me bavi skolsky system, ktery zamestna celou rodinu a pulku internetu 

ja momentalne resim problem, ze se u nas ve skole zakazaly mobily pod pohruzkou dvojky z chovani. nase pravidla dodrzujici dite s tim ma enormni problem.

jako dobry, fotky z masopustniho karnevalu asi ozelim, ale pred tydnem nebyla dva dny ve skole a dodneska nema ty stranky dopsane. nejjednodussi reseni, vzit mobil a vyfotit si prislusne stranky v sesitu u souseda neni mozne (vzdy se kvuli tomu akorat pohadame, za ten tyden uz 3x), vsechno ostatni selhava. 

v sobotu tady byla spoluzacka, ktera ji mela prijit rict, co probirali. prinesla si ukol z anglictiny, se kterym si nevedela rady a nase dite ji ho pomohlo udelat. cestinu, matiku ani vlastivedu sebou uz nemela. a to jsme kvuli tomu prizpusobili sobotni program. 

muz psal mamince, kterou zname, tak jeji dite predmetne sesity vubec nema doma. predstava, ze ditko zustane dva tydny doma se spalovou anginou me docela desi. 

ucitelce jsem psala, kdyz jsem ji omlouvala, poslala mi latku z cestiny, kterou probirali prvni den, urgovat ten zbytek se mi nechce. na matiku maji reditele (ta ji nastesti jde, tak to nehrotim). 

kdyz jsme v tech blbych dotazech, jak resit podobne veci vy?

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 03. března 2019 22:19

continuity ehm no, mame elektronickou zakovskou, tam je vypsane probrane ucivo po hodinach. A pak mame s matkama hromadne zpravy na whatsapp, kdokoliv se zepta a ostatni se snazi pomoct.. Jsem asi moc nepomohla, ze?

Nicm.urgovala bych ucitelku a zadala ji o kopii stran ze sesitu nejakeho prikladneho zaka. Tak kopirku snad maj...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. března 2019 22:33

continuity já teda nemám šajn, kolik dítku je?

pokud má problém fotit ty stránky ve škole, aby neporušovalo pravidla, tak co kdyby si je vyfotili před školou :)

Offline Kokoska
35020 příspěvků moje polička 03. března 2019 23:02

continuity budu za zpátečníka, ale opravdu je jediná cesta k doplnění učiva ofocení mobilem? Uznávám, že je to jednoduché, ale proč si to dítě nemůže opsat, jako se to dělalo před existencí mobilů?  

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 03. března 2019 23:04

Jiná Realita neni ji ani deset, odpoledne jsou v druzine a nechodi vsichni domu najednou. dejepis maji jenom v patek myslim, co dost limituje dny, kdy to lze udelat.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. března 2019 23:07

continuity hele, nechci, aby to vyznělo nějak blbě, ale za mě mobily nebyly, a sešity jsme si normálně poopisovali během přestávek nebo po škole nebo prostě tak nějak. postaru by to nešlo? :) pokud to jsou dva dny, tak to asi nemůže být výrazně moc textu, hádám, že za hodinu tři strany devítileté dítě v hodině nepopíše (ale už si to teda fakt nepamatuju, navíc já jsem psala obr mega písmem, takže já možná i jo :)

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 03. března 2019 23:08

Kokoska protoze by ji ten sesit nekdo musel pujcit domu (napisou behem hodiny tak jednu A4 stranku nebo 2x A5) - to devitilete dite o 10min prestavce nestihne) a to nelze, protoze v tom samem sesite je latka na dalsi den nebo ukol. 

za mne je hlavne blbe, ze se v ctvrte tride uci primarne ze sesitu, protoze ucitelum nevyhovuje ani jedna z peti ucebnic k dispozici na trhu. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 03. března 2019 23:10

hlavně to na rychlo o přestávce nebo kdy opisovat, když to má daleko jednodušší řešení, mi přijde jako pořádná blbost... že se to tak dělalo není argument, dělalo se věcí... 

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 03. března 2019 23:11

mne se hlavne prici to, ze se s vanickou vylilo i dite. chapu, ze je blbe, kdyz deti smazi behem prestavek hry, ale zas mobil je dnes normalni dostupna technologie, stejne jako pocitac, internet a vsechno ostatni. ja si taky fotim ruzne nakresy z flipchartu na schuzkach, vizitky a podobne. mam pocit, ze by se meli moderni technologie ve skolach spis vyuzivat nez zakazovat.