Dadoo ona jim to pani ucitelka nediktuje, ona to sama pise na tabuli. Mne se hodne libi system, co je u segry. Deti dostanou vytisteny text s mezerami a tam si maji sami dopsat dulezite veci
To mi přijde taky jako hodně dobrý systém.
Dadoo ona jim to pani ucitelka nediktuje, ona to sama pise na tabuli. Mne se hodne libi system, co je u segry. Deti dostanou vytisteny text s mezerami a tam si maji sami dopsat dulezite veci
To mi přijde taky jako hodně dobrý systém.
U nás je to přesně jak píšeSweet Potato . Tzn.mobily se pouzivat nesmi, ale na dotaz lze cokoli (zavolat rodicum, poslat sms, v druzine i treba ukazat fotky treba z vikendu).
Se mi vybavilo, jak jsme v některých hodinách psali tak, až mě po zazvoneni zvonku úplně odpadavala ruka ... fuj ![]()
Potrefenáhusa No.. právě proto jsem to od předchozího textu odsadila, aby bylo zřetelné, že to nemá úplně přímou souvislost s předchozím textem.
I z prezentace si můžeš přece udělat výpisky. A na základě těch výpisků si pak téma zpracovat písemně. To je dobrý způsob učení. Taky to tak někdy dělám.
Děti to, samozřejmě, umět nemohou. Proto je tam ten učitel, aby jim řekl, co z toho si mají poznamenat, jak si to mají zapsat, a následně co z toho zapsaného mají vyvodit. Jistě, u malých dětí se to dělá jinak, než u starších, ale princip je stejný.
zejména ty malé děti totiž nestíhají při psaní ještě přemýšlet o tom, co si to vlastně zapisují. Jenom píšou a píšou, aby se to pak doma učily. Ale lepší je vést děti k tomu, aby látku rovnou pochopily a zapsaly si poznámky ve smyslu "co nezapomenout," nebo Když řeknu A, znamená to následně ještě B,C,D.. apod. Aby jedna odpověď navedla na další apod.
A to se děti musí učit. A nenaučí se to opisováním textu z knížek nebo z tabule. Od toho je tam učitel, aby jim učivo přefiltroval do záznamové podoby, aby jim vysvětlil, jak si zapsat a jak pak zápisky číst.
A to je potřeba děti učit už od prvního stupně. To nepřijde samo.
Učitelé se pak setkávají s tím, že žáci mají při písemce popsanou celou A4, ale skutečných faktů je tam 00prd. A mají pocit "vždyť jsem toho napsal hodně" Jenže samou vatu, nic podstatného, protože prostě to podstatné neumí vytáhnout, protože je to nikdo neučil, nechtěl to po nich.
I z prezentace si můžeš přece udělat výpisky. A na základě těch výpisků si pak téma zpracovat písemně. To je dobrý způsob učení. Taky to tak někdy dělám.
![]()
na základě výpisků si pak téma zpracovat písemně? To bych asi studovala ještě dneska
pro mě nejlepší vlastní!!! výpisky z přednášky doplněný vlastní četbou odborný literatury, u slajdů do 10 minut tuhnu a vypínám
Potrefenáhusa Bože..
A ty výpisky z přednášky si děláš sama, nebo ti někdo diktuje přednášku do pera?? Píšeš slovo od slova, celé věty, nebo si děláš heslovitý výcuc??
Já si vždycky psala podle svého, svým stylem. Svoje poznámky. Co je na tom k nepochopení?? Já jenom psala, že ty poznámky si můžeš dělat i při prezentaci (přednášku formou prezentace neznáš?) - a pokud se potřebuješ učit psaním (psala jsi ty) můžeš si pak psát co sama chceš až do aleluja..
Naučit se podle zápisků a pak si, na zkoušku, sama téma napsat..? Proč ne, pokud to někomu vyhovuje..
Dadoo šiš to diktování se snad řešilo u těch čtvrťáků, ne?
Potrefenáhusa No jistě, proto jsem ten nepřímo navazující text odsadila. A ty jsi to spojila. ![]()
Tedy pokud je nějaký rozdíl mezi tebou a čtvrťáky. Nebo proč píšeš o sobě, když řešíme čtvrťáky??
Pokud si ještě pamatuju, tak ve čtvrté třídě nám učitelka dávala domů papírek s prací, kterou je třeba si dodělat (nemoc na víc dnů) a cestou domu to nějaké dítko přineslo a nebo byla dohoda, co hodina to stránka v pracovním sesitě.
fúú, teda ja som šťastná, že sa ma už netýkaju domáce ulohy školákov. Neznášala som to vtedy, teraz by ma porazilo. Stačia mi tu teraz prečítať tieto príbehy a stavaju sa mi vlasy na hlave. A to mám dve tretiny bývalých spolužiakov učiteľov a na zrazoch sa viac preberaju školské témy ako hocičo iné.
Janulik03 Zrovna včera jsem si říkala, že se na ty prázniny těším snad víc než děti
Žádný svačiny, úkoly, to bude paráda...
Sofi ja som sa zas tešila vždy na školu, žiadne varovanie, obedy zabezpečené, program daný. Rytmus dňa stanovený, ja moc tie odchylky nemusím. Treba pevný program. ![]()
Janulik03 V tomto jo, ale já už mám prázdniny naplánované včetně plného servisu zabezpečovaného příbuzenstvem, takže pro mě prázdniny budou voraz ![]()
Sofi tak to joo, u nás nemal kto mi deti povarovať. A už ked boli väčšie a samostatnejšie, tak zas nechceli oni íst. Boli sme na nich iba my dvaja s mužom. Rodičia moji pracovali a tak sme to lepili striedavými smenami a videli sa len cez víkendy. Ale ten čas tak rýchlo prešiel. Hrozne to letí, ciítim v duši mladosť a pozriem do zrkadla a tam stará baba
Sofi ja som sa zas tešila vždy na školu, žiadne varovanie, obedy zabezpečené, program daný. Rytmus dňa stanovený, ja moc tie odchylky nemusím. Treba pevný program.
Že ty jsi byla jako tyto děti? ![]()
Samantha
chudáci malí.
nemáte doma nějaky digifoťák?
Samantha Mi to prijde jako vec, co se lehko stane a razem je z toho zprava na novinkach.....
nevím, kam to dát, ale dnes jsem zase viděla reklamu na českou poštu, s těma červenýma panáčkama, a...má i někdo jiný kromě mě pocit, že ti panáčči jsou takoví....já nevím, úchylní? divní? ty červené elasťáky, i jak se hýbou. možná jsem to jen já, ale něco mi na nich hrozně vadí ![]()
V jedné reklamě se pohybovali “levá noha-levá ruka, pravá noha-pravá ruka”, což je hrozně nepřirozený.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.