"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Miru
16879 příspěvků moje polička 09. března 2019 14:59

...no a já nemůžu bílá vína sladká(byť sebekvalitnější).

Protože jak mi to chutná, tak to piju jak mošt a jsem schopná zmařit láhev za chvíli...

Offline Miru
16879 příspěvků moje polička 09. března 2019 15:02

...jako já bych viděla následující tip na dovolenou

wellnes:

ráno intenzivní jóga, odpoledne se zničit spinningem(či jinou rasovinou, kdy ze mě leje), no a večer degustace vína a pořádnej kus masa, no, dobře, i jiného dobrého jídla(kdo nerad maso).

Přes den na pláži či vysokohorské výšlapy.

No, to by bylo dobré. A v partě stejně "chycenejch"...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. března 2019 15:38

Miru při představě jakékoli večerní degustace čehokoli se mi rovnou dělá těžko. vůbec nechápu, jak to lidi dělají, že můžou na noc jíst. v americe, potažmo na celém západě, bych s ohledem na jejich hlavní večerní jídlo nejspíš brzo umřela na těžké zažívací problémy.

Offline Miru
16879 příspěvků moje polička 09. března 2019 15:41

Jiná Realita 

...tak jednak záleží, v kolik hodin se večeří a v kolik se jde pak spát, a taky - člověk se nemůže nacpat k prasknutí. To je celkem logický, ne.?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. března 2019 15:46

Miru já jím naposled před pátou a spát chodím v jednu ráno, a mezitím většinou cca hodinu cvičím (a pracuju a venčím psa) a kdybych jedla o hodinu později, mám vyzkoušeno, že neusnu. je mi jasný, že to je asi ojedinělý problém, ale třeba jak lidi pořádají večerní grilovačky, když vidím, co všechno sní, a pak jdou spát třeba za dvě max. tři hodiny, na mě jdou mrákoty.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. března 2019 15:51

Jiná Realita no lidi jsou různý, na mě jdou mrákoty z pomyšlení, že bych od pěti už nic nejedla. Zas nejím ráno, nebo jen z donucení.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. března 2019 15:51

tady se ví skoro všechno - mám proto dotaz na rusisty, fandy východních filmů apod.

existuje něco jako ruské čsfd?

jak najít konkrétní film? na youtube jeden je, zřejmě je z roku 2018 (ale mohl by to být i rok nahrání na YT, těžko říct) a možná se jmenuje partizán. bohužel je vystřihnutý tak, že k němu nejsou titulky, jména herců, nic, a mně by to fakt zajímalo. je to normálně klasicky dlouhý film, žádná krátká tvorba, nicméně možná je nízkonákladový, hrají v něm jen dvě hlavní postavy, dvě vedlejší a asi dva další lidi (a pes) a celý se odehrává v lese, takže rozpočet musel být nízký.

zkoušela jsem googlit, ale nic jsem nevynašla 

Offline Miru
16879 příspěvků moje polička 09. března 2019 15:52

Jiná Realita 

...tak kdybych měla tak velkou mezeru od doby, kdy naposledy jím a kdy jdu spát - neusnula bych hlady.

Někdy jím naposled ve čtyři, ale někdy i po sedmé večer klidně.

Taky nemůžu jít najezená hned spát, neusnula bych, potila bych se, atp.

Ono se sice doporučuje, aby od večeře do snídaně/prvního jídlo ráno bylo alespoň 12 hodin, ale pokud snídáš déle jak v pět ráno, tak mi to přijde jako hladovění, a pak to tělo si paradoxně ukládá zásoby na dobu, kdy zase nebudeš jíst.?.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. března 2019 15:53

Miru to je klidně možný, ale já bych fakt jinak nespala, musím jít spát s pocitem trochu hladu nebo prostě prázdného břicha.

Offline belledejour
24 příspěvků moje polička 09. března 2019 16:09
Reakce na Jiná Realita:

tady se ví skoro všechno - mám proto dotaz na rusisty, fandy východních filmů apod.

existuje něco jako ruské čsfd?

​Ano, třeba zde: https://www.kinopoisk.ru/

Jen teda nevím, jestli se Vám podaří najít něco podle těch nápověd. Kdyžtak mi pošlete odkaz na ten film na youtube, zkusím do dohledat.

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 09. března 2019 16:11

Jiná Realita tjo ja hladova neusnu a kdyz, tak se vzbudim hlady. ve spitale to bylo peklo:-( normalne nesnidam, rano hlad nemam vubec. pokud snidas rano v sedm tak to dava smysl. ackoliv kdybych sla spat v jednu, tak mam v sedm jeste pulnoc.. bych nestihla jist skoro nic

Offline Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 09. března 2019 16:12
Offline Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 09. března 2019 16:14

Jiná Realita já bych hlady neusnula, nemusim jist na noc moc, ale 12 hodin bez jidla mi přijde skoro maximum

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. března 2019 16:16

belledejour děkuji! i když ani tam není, těžko říct, jestli se fakt jmenuje partizán, oni ti youtubeři tam častou píšou nesmysle. 

Offline Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 09. března 2019 16:21

Jiná Realita a když to zkusis hledat v azbuce? Já nasla jednoho partizana z r.18, kde hraje Andrej merzlikin, ale ani csfd (mmch výborná i na obskurnosti) ani ty rusky stránky u nej takový film nenašly. (Já bych ti hledala, ale jsem jen na mobilu a je to strasnej vopruz)

Offline belledejour
24 příspěvků moje polička 09. března 2019 16:27
Reakce na Jiná Realita:

belledejour děkuji! i když ani tam není, těžko říct, jestli se fakt jmenuje partizán, oni ti youtubeři tam častou píšou nesmysle. 

​Asi jsem to našla, v komentářích všichni nadávají, že je to špatně pojmenované. Jedná se o TV film Двое z r. 2010. A Potrefenáhusa má pravdu, hraje tam Merzlikin :)

Online Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 09. března 2019 16:45

Potrefenáhusa Lamicka Tak to vůbec neposloužím, o histaminu ve víně nic nevím, ani si nevzpomínám, že bych o tom někdy slyšela. Jen mě napadá k tomu bílému, že bílá z konvenčních vinařství obsahují víc síry, protože obvykle i suchá obsahují aspoň trochu zbytkového cukru a sírou se ta vína stabilizují a konzervují. A třeba pro mě je síra hlavní původce (pominu-li prostou přemíru alkoholu ;) bolehlavu i nevolnosti. Můžeš být na to třeba hodně citlivá. Ale to je jen takový nápad.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. března 2019 16:48

Potrefenáhusa belledejour jezus, no to je ono :) dík, jste fakt dobré (v azbuce jsem hledala jen toho partizána).

Offline Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 09. března 2019 17:22

Pinot Noir díky, budu muset zkusit, jestli si z toho večírku někdo z kolegu něco pamatuje :-)