"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 09. března 2019 19:27

Pinot Noir diky za info o sire, kvuli ni jsem prestala vino pit uplne, spolehlive mi spusti migrenu... (stejne tak treba sirene merunky..). Chci se zeptat, existuje treba vino uplne bez siry? 

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 09. března 2019 19:53

Pavlena v tom článku co jsem postovala je odkaz i na síření

Online Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 09. března 2019 21:07

Pavlena Úplně bez síry ne, ona tam vzniká samovolně, je obsažená už v bobulích. Ale to je nepatrné množství. Na Moravě jsou vinaři, kteří si říkají autentisté (sdružují se do dvou uskupení, Autentisté a Autentista Moravia Magna), kteří mají nízký obsah přidané síry přímo v podmínkách členství. V rámci těch skupin jsou mezi vinaři rozdíly, nicméně i ti, kteří nejsou tak striktní, co se síry týká, mají ve vínech pořád jen zlomek množství oproti konvenčním vinařstvím. Z české oblasti můžu doporučit Vinařství Porta Bohemica. Chce to se ptát a koukat po tom, kdo nízký obsah přidané síry deklaruje.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 09. března 2019 21:18

Pinot Noir moc dekuji..

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 09. března 2019 21:52

Beru atb a tahle debata o vine me trochu drasa 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. března 2019 22:08
Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 09. března 2019 22:27
Reakce na Jiná Realita:

Miru při představě jakékoli večerní degustace čehokoli se mi rovnou dělá těžko. vůbec nechápu, jak to lidi dělají, že můžou na noc jíst. v americe, potažmo na celém západě, bych s ohledem na jejich hlavní večerní jídlo nejspíš brzo umřela na těžké zažívací problémy.

​miluju dlouhe degustace od osmi do jedenacti a pak spim jak miminko :D 

Offline Miru
16879 příspěvků moje polička 10. března 2019 06:45

jinx 

...mně se po víně také spí moc dobře

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 10. března 2019 08:15

Miru ja ted myslela degustacni menu jako jidlo, wine pairing volim spis vyjimecne. Ale sklenicka vina vecer, to ano, ta mi tez neskodi :Dv

Offline Miru
16879 příspěvků moje polička 10. března 2019 09:05

jinx 

...jasné

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 10. března 2019 09:24
Reakce na jinx:

​miluju dlouhe degustace od osmi do jedenacti a pak spim jak miminko :D 

​občas mrknu na tvůj IG pro inspiraci kam zajít, když jedeme do Prahy a v dubnu už máme nějaké  rezervace v Římě ála Jinx (jede nás 8 a to už se někde náhodně i zároveň dobře usadit je problém). Ono je jídlo a jídlo 

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 10. března 2019 10:17

Pavlena Přidávám se k Pinot Noir s podezřením na síru, bude to ono. Já piju taky jenom Autentisty, teda u bílých vín. U těch červených je situace trochu jiná, tam se dá pít i dobré konvenční. Myslím, že je to proto, že se červená vína nemusí tolik upravovat, třeba kvůli barvě, bílá naturální vína mohou být i zakalená. Pokud s nimi nemáš žádné zkušenosti, doporučuju se pro začátek vyhnout oranžádám a jiným pankáčským vínům, tam se člověk musí propít :-).)

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 10. března 2019 10:22

999 mno, ja po overeni sira-vino=migrena si uz na vine bohuzel ani moc nepochutnam... smutny, ale nahradila jsem jinymi lahodnymi napoji, jsou horsi veci na svete, nez nemoci vino. ale zkusim autentisty.

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 10. března 2019 10:27

Pavlena Chápu, mě možná taky jednou spadne klec, až se moje tělo víc naštve kvůli histaminu...

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 10. března 2019 10:42

Kammila a kam se v Rime chystate? skvely podnik je retrobottega, tam mi chutnalo opravdu moc. 

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 10. března 2019 13:39

jinx dík, zakomponuji do programu. Tentokrát nemáme v plánu žádné památky, pouze procházky hlavními turistickými trasami na pohodu. Jedná se jen o prodloužený víkend a primární účel je vidět se s dalšími lidmi ze skupiny. Jsme rozházení po celé ČR i SR a lépe se nám doladí podrobnosti podzimní poznávací dovolené. Takže občas děláme takové víkendy. Na jídlo chceme La Tonneria a Le Tamerici (právě z tvého IG). A dál třeba CiPASSO, Osteria di Pesce (to už je ale náhodný výběr). 

Mmch máš nádherné fotky z Vietnamu. My k tomu tenkrát přibrali i Kambodžu, obě úžasné země

Offline Tabea
8147 příspěvků moje polička 10. března 2019 14:03

Na jaký prst se dává při šití náprstek?

Online continuity
43188 příspěvků moje polička 10. března 2019 14:16

Tabea na,  ten kterym stouchas do jehly, kdyz ji protlacujes skrz latku.

Online continuity
43188 příspěvků moje polička 10. března 2019 14:18

Rozumim tomu jako husa petrzeli, ale je mozne v samosce skladovat v jenom chladaku syrove maso balene ve vanickach nebo vakuovane spolu s potravinama, ktere se konzumuji primo? Aktualne jsou tam bagety v celofanu,jindy treba balene pastety.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 10. března 2019 14:29

Kammila v le tamerici jsem mela asi to nejlepsi tiramisu v zivote a celkove to byl moc fajn obed. A doporucuji v rime hotel russie, je tam bar Stravinskij, super. Ach Kambozda, to byla krasa, jela bych hned znova