Jiná Realita kdo je nemiluje, croissant s marmeládou si normálně ze strachu z obezity nedávám!![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
rasaNori Amen! ![]()
Potrefenáhusa tak jsem zjistila ze se na porod a hospitalizaci vztahuje evropske pojisteni na cizi jako na domaci, tzn. kdo ma zkusenost s porodem ve Francii, at se ozve:D
rasaNori tady jde o to, ze s eu kartickou pojistence mas narok na stejnou peci a za stejnych podminek jako domaci.
Tj. v zemich, kde je z verejneho hrazena jen cast, a mistni si neco doplaceji, si budes doplacet jako oni.francie je zrovna dost socialni stat, ale kdo vi. Ja kdybych tesne pred porodem nekam nutne musela, tak bych naklusala do komercni pojistovny a zeptala se, jestli by mi neusili pojistku na miru (pac porody a spol jsou vetsinou ve vylukach). Preci jen tam muzes zustat trcet tyden v nemocnici.
Edit komercni pojistovnou samozrejme myslim jakoukoli "soukromou" kp, nikoli nutne Komercku.
rasaNori to bych si bejt tebou ověřila důkladnějš, pochybuju že bys to měla "zadáčo" jako u nás
Gatita uz jsem obvolala nektere pojistovny, zadna me nepojisti, to je ta spatna zprava, dobra je ta co pises ty, ze ti zajisti peci s prukazem do stejne vyse jako mistnim. Hele ale ja jsem fakt fatalista v tomhle, nemam problem si to prinejhorsim zaplatit, no boze:)
rasaNori dobre, dobre, jsi velka holka. ono kdyz se ma neco podelat, tak se to vetsinou podela pres vsechny pojistky, ale ja jsem tak podelana, ze jsem ve 30.tt nejela ani na Moravu na svatbu kamarada![]()
Gatita hele slepak uz nemam, tak to ted snad bude dobry![]()
V kterem tydnu budes?
continuity 35-36 myslim
rasaNori ty jo, ja nechci strasit, jedna vec je zaplatit si porod, pokud bude vse ok, i cisar se da. Druha vec je, ze pokud se neco semele s ditetem, neonatologicka pece muze byt celkem draha.
rasaNori fíha, no ty máš u mňa bobríka za odvahu. Ja som v 34tt váhala, či mám ísť na víkend do 150 km vzdialeného mesta tiež na Slovensku :-)
continuity tak holt budu verit a doufat...
rasaNori odvaha...
rasaNori ja som rodila v CR (planovane), musela som si to vsetko zaplatit a slovenska poistovna mi to potom refunduje do vysky nakladov porodu na Slovensku. Neviem ci aj v CR to tak funguje ale skusila by som sa opytat vo svojej poisťovni kde mas zdravotne poistenie.
Hele a když se narodí malej Francouz, tak pak musíš ve Francii čekat, než mu vystaví pas, abyste mohli legálně domů?
žluťásek ne, dostanes rodny francouzsky list a v Brne se to potom doresi:)
rasaNori no ale můžeš cestovat jen s rodným listem? Legálně bys přeci měla počkat na vystavení českého pasu, někde jsem četla, že je to záležitost několika měsíců! Máme příbuzné dlouhodobě žijící v zahraničí, než dostali pro malou pas, nemohli ani dovézt dítě ukázat rodině do ČR. (Teda jako mohli to risknout, ale nechtěli).
Mrakoplas se priznam, ze by me desne zajimalo, kolik stoji porod v CR...pokud by ti nevadilo to prozradit.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje